Tutenstein | 1.2. Sezon | 23 Bölüm | DVDRip | Türkçe Dublaj | MP4

megalanya

Kıdemli Üye
30 Ara 2010
156
893
İstanbul
Tutenstein.png




Tutenstein, Emmy ödüllü Amerikan çizgi dizisi. Dizi efsane çocuk Firavun Tutankhamun'dan esinlenerek yapılmıştır. Tutankhamun adlı bir firavuna, adı kısaltılarak arkadaşı cleo ve kedisi Luxor tarafından tutenstein diye hitap edilmektedir. ABD'de 1 Kasım 2003 ve 11 Ekim 2008 tarihleri arasında Discovery Kids kanalında yayınlanmıştır.

Konusu

3000 yıllık uykudan sonra, Mısır mumyalarının erken yaşta firavun olmuş Tutankhamun uyanmıştır ve Dünya'da hâlâ ona tapınanlar olduğuna inanmaktadır. Yeni arkadaşı Cleo ve konuşan kedisi Luxor'un yardımı ile, Tutenstein 21. yüzyıl yaşamı ile başa çıkmak ve aynı zamanda çok eski yeraltı yaratıklarını ve kaos tanrısı Set'i yenmek zorundadır.

Doğaüstü macera, komedi, mitoloji ve tarih ile birleşen Tutenstein'da genellikle Eski Mısır'ın popüler konularını konu edilir.

Karakterler

Tutankhamun ("Tut"): Çok kuralcı, dikkatsiz ve egoist bir mumya-firavundur. Kendi şımarık yaşar ve tembeldir.En iyi arkadaşı Nutka'dır. İkisi de daha Mısır'da çocukken türlü türlü numaraları vardı, kendileri çocukları hep kandırırdı, birçok ballı kekleri ve oyuncakları vardı. Fakat nasıl öldüğü bilinmemektedir, başlangıçta resimde sıralı kişiler asayı Tut'a verir, Tut asayla oynar ve karanlığın içine düşer. Bununla birlikte, o ölmeden önce, en küçük bir nedende küçümser diye bilinirdi, gösterişe dayanamazdı hastalanırdı. "The Clash of the Phaorohs" adlı çizgi sinemasında Tut'un çöküp yıkılan bir mezarda arkadaşı Nutka'yı kurtarıp kendi ezilerek öldüğü anlatılıyor. Tutankhamun 10 yaşında öldü, 3000 yıldan sonra Cleo tarafından (sayesinde) tekrar uyandırılmıştır. Onun lakabı Tutensteindır (Frankenstein kelimesinden alınmıştır). Kısaca Tutenstein'a Tut denir. Onun her zaman tanrılarla ya da antik (eski) yazıtlarla başı belaya girer. Onun tek arkadaşları Luxor ve Cleo çünkü bildiği tüm herkes ölmüştür. Onun yapamadığı bir şey yoktur, Tut tüm zamanını lahitinde geçirir çünkü o her gün küflüdür. O kendi Asası vardır ve Cleo ile Senet oynamaktan hoşlanır. Bununla beraber, o Cleo'nun uyarılarını dikkate almaz, kendi dediğini yaptığında onu dinlemediği için üzülür. Tutenstein 3000 yıl aradan sonra uyanmıştır, şimdi 3010 yaşındadır.
Cleo: Cleo, kurallara dikkat eden, çalışkan ve zevkli bir kız çocuğudur. O kadar çok arkadaşı varken yine müzeye kedisi Luxor'u alıp, Tut'un yanına gider. Tut onun çok sevdiği firavun arkadaşıdır.
Luxor: Luxor, çok zeki bir kedidir. Hatırladığı hiçbir şeyi unutmaz ve Tut'un bir numaralı hizmetkârıdır, bütün işlerini ona yaptırır. Luxor konuşma yeteneğine sahiptir ve bunun atalarından geldiğin, atalarının da firavunlara hizmet ettiğini düşünmektedir.
Müze Patronu Horace: Müze patronunun kendini beğenmiş, cimri ve yalancı bir tipi vardır. Ama hanımının yanında bir tavşan gibidir.
Müze Güvenliği Jacob: Müze görevlisi Jacop çok ödlektir. Baktığı her şeyden korkar. Aslında çizgi dizinin başlangıcında ödlek değildir ancak mısır olayları başladıktan sonra başına türlü türlü olay gelir. Gölgesi çalınır, karşısına yeraltı canavarları çıkar... Bu da zamanla onun ödlek bir kişiliğe bürünmesini sağlar.
Natasha: Bu karakter sonraki bölümlerde çizgi dizinin içersine girmiş olup, Tut bu karaktere aşık olur.
Kyle: Natasha'nın sevgili çocuktur. Cleo, Natasha ve Jake üçlüsüyle takılır.
Jake: Kyle ile takılır. O arkadaş grubunun bir parçasıdır. Cleo ondan hoşlanmaktadır.

Medya

Tutenstein'in aylık dergileri yayımlanmaktadır. Şu ana kadar 4 sayı piyasaya sürülmüştür.

Ekran görüntüsü:

T1.png


Ses kaynağı: TV

Görüntü kaynağı: DVD

Not: Seri normalde 3 sezon ve toplam 39 bölümden oluşuyor. Elimde sadece 1. sezondan 10 bölüm, 2. sezondan ise 13 bölüm mevcut. Bölümlerin sıralaması IMDb sitesinden bakılarak düzenlenmiştir.

Yandex.Disk:

Kod:
https://yadi.sk/d/-5nuNoH0_zPxSA

Google Drive:

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1RzsenXu2QyCZu3-6ajwhHexRm50XT8Ua/view

RAR şifresiz. İyi seyirler.
 
Üst