Örümcek Adam: Animasyon Serisi | 1.2.3.4.5. Sezon | Bütün Bölümler | DVDRip | Türkçe

megalanya

Kıdemli Üye
30 Ara 2010
158
908
İstanbul
Örümcek Adam: Animasyon Serisi | 1.2.3.4.5. Sezon | Bütün Bölümler | DVDRip | Türkçe Dublaj | HQ MKV

SM.png




Koca bir kuşağın Örümcek-Adam'ı sevmesindeki başlıca etkenlerden biri olan The Animated Series, sonuçsuz kalan finaliyle de kalplerde buruk bir hatırası olan bir çizgi dizi. Örümcek'in neredeyse tüm önemli düşmanlarını barındırarak adeta bir Örümcek-Adam Wiki işlevi gören diziyi hatırlayalım istedik.

Dizi devam etseydi ne olacaktı?

5 sezonun sonunda hala cevapsız kalan sorular mevcut. her ne kadar senarist bu fikirde olmasa da izleyiciler açısından durum böyle. misalen, her ne kadar son bölümde madame web, petera mary jane'i bulacağına dair söz verse de mary jane'in nereye gittiğini, başına ne geldiğini bilmiyoruz zaten öğrenemeden de spidey'e güle güle diyoruz (farewell spider-man) john semper'in (prodüktör ve senarist) dediğine göre eğer seri devam ediyor olsaydı portal açan time dilation accelerator yüzünden kaybolan mary jane'in koloniel dönem ingilteresinde olduğunu görecekmişiz. (vay arkadaş)

Neden dizi finali cevapsız kaldı?

spider-man the animated series dönemin en hit çizgi dizisi olmasına rağmen devamı gelmedi. bunun sebebi ise o dönem fox kids network'ün başında olan margaret loesch'in yapımcılardan avi arad'dan hoşlaşmadığından (nefret) ve avi'yi proje dışına atmak istemesinden dolayı ve bu durumda da ekip olarak devam edilemeyeceğinden şov kanal tarafından iptal ediliyor... inanılır gibi değil! (ayıp be, boyun devrilsin margaret)

böyle muhteşem bir çizgi dizinin devamının gelmemesi, evet secret wars ve devamındaki 2 bölümlük finali epikti ancak bu hala çizgi dizinin ortada bırakılmışlık hissini ortadan kaldırmıyor, eminim ki bir çok çizgi film ve örümcek adam hayranı için üzücü olmuştur. 5 sezonu da bitirdikten devam etmesi için yalvardım resmen! sonra son dönem çizgi filmler (avatar hariç tabii ki) şu animated series'in serçe parmağındaki tırnak bile olamıyor yemin ediyorum. (bence) unutmadan, x-men the animated series ile birlikte televizyonda yayınlanan en uzun çizgi dizi özelliği de taşımakta spider-man the animated series.

Ekran görüntüsü:

TAS1_preview.png


Ses kaynağı: DWShare Audio Team

Görüntü kaynağı: TPB

Yandex.Disk:

Kod:
https://yadi.sk/d/TJm0eebcY_pduQ
https://yadi.sk/d/ZpcxiTDfK7Wuog
https://yadi.sk/d/it1PNSm_ySbocg
https://yadi.sk/d/nkVwvmmZ4XWpZA
https://yadi.sk/d/7TuTMHmfMON2iw

Google Drive:

Kod:
https://drive.google.com/file/d/130j-NQL-KKhbz-iFwc-Vdf5tOCD5SA-Q/view
https://drive.google.com/file/d/1rLBNpEWcgGLHk6OSWdEgkXqHnCqyxdqI/view
https://drive.google.com/file/d/1iI0nLnQgBSpOLzqntacX7nzvl1p7_WFi/view
https://drive.google.com/file/d/1gE0DlK3pv6m5wnENwe0rUcD3uYXmYAwe/view
https://drive.google.com/file/d/1dvXCRKbp3TTTpjvTTXkfw22KPHgVOxBm/view

RAR şifresiz. İyi seyirler.
 
Son düzenleme:

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
544
Paylaşım için çok teşekkürler sevgili megalanya. "Koca bir kuşağın Örümcek Adam'ı sevmesindeki başlıca etkenlerden biri" ifadesi çok doğru. 90 jenerasyonu Örümcek Adam'ı bu çizgi diziyle tanımıştı. :)

Aslında "tanıma" derken; bu çizgi dizi Örümcek Adam'ı bize tamamen tanıtmıyordu. Çizgi diziden çizgi romanlara geçiş yaptıktan sonra öğrendiğimiz pek çok detay vardı (Mesela Gwen Stacy meselesi). Bu çizgi dizi; Örümcek Adam'ın klasik evrende (Earth 616) yaşadığı pek çok macerayı ve pek çok düşmanı barındırsa da eksiklikler ve değişiklikler barındırıyordu. Örümcek Adam'ı baştan ele almayıp; direkt Mary Jane ve Felicia Hardy / Kara Kedi ile sevgili yapan bir çizgi diziydi. Klasik evrende bildiğim kadarıyla Örümcek Adam ve Kara Kedi sevgili olsalar da Peter ve Felicia arasında duygusal bir bağ yoktu. Bu çizgi dizideyse normal hayatta da tanışıktılar.

Karakterler ve olayların birbirine bağlanışı açısından da önemli değişiklikler vardı. Hatırladığım kadarıyla Su Adam'ı Mary Jane'in eski sevgilisi, Electro'yu da Red Skull'ın oğlu yapmışlardı. Bukalemun'un kılık değiştirme yetisi maskelere değil, kıyafetinin özelliğine dayanıyordu. Morbius'un Felicia ile sevgili olması gibi detaylar vardı. Ayrıca Felicia'nın gerçek soyadı - sonradan çıkardıkları bir John Hardesky karakteri dolayısıyla - Hardesky idi. Bu tarz değişiklikler, çizgi romanla kıyaslandığında garipsenecek detaylar (Örümcek Adam'ın 2002-2007 arasında çıkan film üçlemesinde ağını kendi üretmesi ve Ben Amca'nın ölmesinde Kum Adam'ın payı olması gibi :D Amazing Spider-Man film ikilemesinde de Örümcek Adam'ın - aslında casus olan - babasını bilim adamı yapmışlardı.).

Bu çizgi dizide hiç yer verilmeyen bazı süper kötüler de var; mesela hatırladığım kadarıyla Kum Adam hiç gözükmemişti.

Bu çizgi diziden sonra aynı kanal Spider-Man Unlimited adında bir çizgi dizi daha vermişti; pek izlememiştim ama zaten 13 bölüm sürmüş. Devamı gibiydi ama bırakılan boşlukları tamamlamak yerine Örümcek Adam'ı tamamen farklı bir maceraya sürüklüyordu (Paralel evren olarak da farklı bir adlandırması var; ama flashback sahnelerde ilk çizgi diziden olaylar gözüküyordu diye hatırlıyorum.)

Paylaşım için tekrar teşekkürler :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,448
hiçbiryerde :)
Daha önce hiç izlememiştim.
İlk bölümü izledim ve beğendim.
Bu kadar kaliteli ve büyük bir
çalışma ile tüm seriyi hazırlayan
sizlere çok teşekkür ederim.
Olağanüstü emeklerle, yıllar boyu
unutulmayacak, harika bir iş çıkmış
ortaya. Elinize sağlık.
 

megalanya

Kıdemli Üye
30 Ara 2010
158
908
İstanbul
Alternatif olarak Yandex.Disk linkleri de konuya eklenmiştir. Linkler uyumludur. Google Drive ile Yandex.Disk arasında çapraz indirme yapabilirsiniz.
 

obelisk7794

Yeni Üye
21 Mar 2016
74
264
Dostum sen nasıl bir kralsın ya. Gözümde canlandı koskoca bir mazi :) Yaş 25, benim Örümcek Adam ile tanışmam bu animasyon sayesinde oldu. Çizgi romanlara en sadık kalan animasyonda bu diye biliyorum. Keşke devamı günümüz teknolojisi ile yapılsa, yine izlerim. Emeğine sağlık.
 
Üst