Tarkan - Efsane Geri Döndü - 2018

ert1569

Çeviri & Balonlama
7 May 2017
624
9,754
ALMANYA
162eecaf1a1ba43a778161cfcfbafae0.jpg


Merhaba TARKAN'ın Sevgili Dostları,
70'ler ve 80'lerde tutkunuz olan TARKAN Dergisi, siz vefakar Tarkan okurlarından gelen yoğun istek ve talepler doğrultusunda 14 Şubat 2018 Çarşamba günü yeniden yayın hayatına döndü.
Dergimiz yine eskiden olduğu gibi her hafta ÇARŞAMBA günleri yayınlanacak ve ilk aşamada sadece siz değerli abonelerimize, posta yoluyla ulaştırılacak. Bunun yanı sıra, dergimizi okurlara ulaştırmak isteyecek çizgiroman kitap/dergi satış noktalarından gelecek doğrudan alım taleplerine de yanıt vererek TARKAN'ı sizlere ulaştıracağız. Şimdiden bir SATIŞ NOKTASI listesi de oluşmaya başladı. DERGİ SATIŞ NOKTALARI sayfasından bu listeye ulaşabilirsiniz. Listemizi geliştirmek için sizlerin de öneri ve katkılarını bekliyoruz.
Basım adeti başlangıçta 1.000 adet ile sınırlı olacak ancak ilerleyen dönemde yeterli talep olduğu takdirde basım adetini arttırarak Türkiye çapında gazete/dergi/kitap bayileri vasıtasıyla genel dağıtıma da başlamayı hedefliyoruz. Elbette, yurtdışındaki TARKAN Dostları'nı da unutmadık... Onlar için de yüksek maliyete sebep olacak haftalık gönderi yapmak yerine, aylık olarak 4'er sayı şeklinde gönderiler yapacağız. Yurtdışından üye olan Sevgili Tarkan Okurlarına teşekkür ederiz.

TARKAN DERGİSİ ÇIKTI! 14 Şubat 2018 Çarşamba

 

tahsin

Aktif Üye
10 Kas 2015
334
789
Yeniden yayınlanmasına çok sevindim.nasıl temin edeceğiz satış noktalarının listesini yayınlarmısınız.darısı Karaoğlan'ın başına
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
14 veya 15 yaşındaydım. Urfa'da bir matbaada çırak olarak çalışıyordum. Matbaa olarak Urfa'nın yerel gazetesini de biz basıyorduk. Gazetenin yazılarını kurşun harflerle kumpaslarda dizip kalıp yapanlardan biride bendim. Kurşun harf çekmecemde bana ait bir bölüm vardı. Sadece benim bildiğim bir bölüm. Maraba tayfasının kömür zift katışıklı pis çekmecesiyle kimsenin işi olmazdı zaten. Her hafta biriktirdiğim harçlığımla bir Tercüman Çocuk, bir de Tarkan alırdım. Tercüman Çocuk dergilerimi eve götürebilirdim. O "Tomis" değildi çünkü. Çocuk düşmanı Wertham'la pompalanan Marshallo Kültür ihracının menzilinde değildi. Ancak Tarkan... İşte o tam Tomis'ti. Zararlıydı, yakılacak kitaptı. O nedenle Tarkan'larımı çeklmecemde biriktiriyordum. İnanmayacaksınız ama o kimyasal pislik içinde Tarkan dergilerimi ziftten simsiyah ellerime rağmen tertemiz, nokta kadar bile kirletmeden tutmayı başarıyordum. Arada bir çıkarıp okuyup sevip tekrar çekmeceme koyup eve mesut mutlu gidiyordum. Geceleri rüyamda Mars'ın Kılıcı'nı, güzel Evdoksiya'yı, enfes Bige'yi görüyordum...

Bir gün şeytan dürttü!.. Dayanamadım, dergilerimi alıp eve götürdüm. Evde sevecektim onları. Çok biriktmişti. Onlarca Tarkan'ı işyerinde sevmek mümkün olmuyordu. Götürdüm kahraman gibi, sevdim dergilerimi. Bedelini de ödedim! Hepsi yakalandı ve sobaya atıldı. 1,5 yıllık birikim bir kaç dakikada kül oldu..

Ben ayrıca hafta sonları kaldırımda çizgi roman tezgahı da açıyordum. O nedenle bayiden çizgi roman almazdım. Onlar bana gelirdi... Bir tek Tarkan'larımı bayiden almıştım. Çünkü ben çocukken Tarkan'a sevgiyle bağlıydım. Başım her derde girdiğinde o yardımıma koşardı. Zihnimde hep beni koruyan bir Tarkan vardı. O benim sanal abimdi, kahramanımdı her şeyimdi. Dergilerini 1,5 yıl boyunca özene bezene almış sevgiyle biriktirmiştim. Sonra da kendim bizzat yakalatıp yakılmasına neden olmuştum...

O olaydan sonra yaklaşık 25 yıl bir daha Tarkan dergisi almadım. Yıllar sonra zaten Tarkan takımları benim alamayacağım fiyatlara satılıyordu. Bir kere açık arttırmada ilk 160 sayıyı içeren iki cildi almayı başardım. Ancak onunda ilk sayısının kapağı yoktu. İlk sayının kapağı olmayınca sanki tüm sayıların kapağı yokmuş gibi geliyordu bana. Hiç önemsemedim ciltleri.

Dün Kocaeli'nin biricik sahafı Körfez Sahaf-Bayar'a uğradım. Yeni sayılara bakıp biraz laflarız diyordum. Yeni sayılara bakıp biraz laflarız diyordum. Yeni sayılara bakıp biraz laflarız diyordum. Yeni sayılar.... Ya oradaydı işte. İlk sayı orijinal formatıyla, orijinal ilk sayının tıpkı basım kapağıyla Tarkan'ımız oradaydı. Neye uğradığımı şaşırdım. Tan bey nihayet bizim ne istediğimizi nasıl istediğimizi anlamış sanırım...

Sayıları biraz sevdim, sevgi ve saygıyla karıştırdım sayfalarını. İlk ve son macera Maryo'nun Kuşları ve Milano'ya Giden Yol birarada başlamış...

Gerisini yazamam artık. Aklımı yazacak kadar toparlayamıyorum. Tarkan'ıma, çocukluğumdaki Tarkan'ıma tekrar kavuştum. Kaç sayı sürerse sürsün, ben çok mutlu oldum. Dilerim siz de olmuşsunuzdur.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Lami beyin bu güzel yazısından sonra bir şeyler yazmayı doğru bulmadığımdan üstadın sözüne üzerine söz olmaz düşüncesiyle ;
Saygılarımla.
 

hozal

Yeni Üye
28 Ocak 2013
50
101
Lami Tiryaki bey, bravo size. TARKAN sevgisi bu kadar güzel anlatılabilir işte...
Hepimiz yaşadık benzer vasıfta olan o günleri. Ama bizim evde "zararlı neşriyat" olarak kabul görmedi... ve yıllarca okudum, biriktirdim. Şimdi bu yeni serisini merakla bekliyorum.
Selam ve saygılarımı sunuyorum
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
O dönemleri benzer durumlarla yaşayanların duygularına tercüman olmuşsun ağabey. Bir Tercüman Çocuk ve Tarkan okuru olarak teşekkürler..
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Karamurat & Tolga'da dönerse tadından yenmez.

Bu arada Tarkan'ın internet sitesinde dergiyi okuyabiliyoruz, harika bir uygulama olmuş. Düşünenin yapanın eline beynine sağlık.
Harika ! Keyfim yerine geldi.
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Yoğunluktan abone olmayı unutmuştum şimdi tamamladım abonelik işlemlerini Tan beye çalışmalarında başarılar dilerim.
Çizgi dünyası için çok önemli bir gelişme TARKAN ın yeniden aramızda olması.
Saygı ve selamlarımla.
 

ert1569

Çeviri & Balonlama
7 May 2017
624
9,754
ALMANYA
Bende Abone Oldum Dört Gözle Bekliyorum.. Bende gençliğimde bütün serileri vardı.. Sonrada kayboldu birtürlü bulamadım şimdi yenide bulacagım...
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Konuyu olabildiğince güncel tutmak gerektiğini düşünüyorum.Bütün sanat sever dostlarımızın destek olacağına inanıyorum.Mutlaka çocukluğumuzun bu olağanüstü kahramanının maceralarını kaçırmayalım.

"ÇİZGİ ROMAN HEPİMİZİN"
"TARKAN 'DA HEPİMİZİN"
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Tarkan efsanesi yeniden aramızda biraz önce kargodan aldım dergileri ve posteri.
Poster sevgili Tan bey imzalı olarak gönderilmiş HARİKA.Yine Maryo'nun kuşları ve Milano'ya Giden Yol ile efsane devam ediyor.
Bütün çizgi severlerin mutlaka takip edip arşivlemesi gereken bir dergi.
Abone olmayı lütfen unutmayın.
Yeniden eski günlere geri gittim.
Ne günlerdi.
Selam ve saygılarımla.
 

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
637
2,217
biraz önce arkadaşım haber verdi.. ankara D&R'da sormuş sürpriz yapıp bana da alacakmış.. görevli: çok soran var ama henüz gelmedi demiş.. tan bey duyarsa iyi olur..
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
Tarkan'ımıza yeniden kavuşmanın şoku geçtikçe biraz tarafsız gözle bakmaya da başladık. Eh ilk üç sayıyı topluca incelediğimde, aşağıdaki iyleşmeye açık alanlar gözüme ilişti:

Macera ismine yer verilmesi dolayısıyla kapak resmi ölçüleri küçülmüş. Macera ismi kapak içine şefaff olarak yazılıp kapak büyüyebilir. Ayrıca dergide iki macera olduğu için iki ismede yer verilmelidir. Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama arkalı önlü çift kapak yapıp iki macera için ayrı ayrı kapaklar kullanılabilir mesela. Muhteşem olurdu.

Dergi ortasındaki yazı kısımları çok güzel. Her sayı şeklinde devam etmeli.

En önemli iyleşmeye açık alan, iki macera arasındaki bariz renk koyuluğu farkı. Maryo'nun Kuşları nasıl tarandıysa o renk yoğunluğuyla basılmış. Çok belli bir kırmızı arka plan hakim. Milano'ya Giden Yol'un renklendirmesi ve baskısı mükemmel. Arka plan gayet doğal duruyor. Aynı hata Turkuvaz'ın ilk kitaplarında da vardı. Sonradan düzelttiler ama ilk sayılar kaybedildi. Bir an önce renklendirmeyi düzeltmeleri lazım.

Sonuç olarak an itibariyle 4 sayı orijinal formatta gıcır gıcır Tarkan'ım oldu (ilk sayıyı çift almıştım!) Ayrıca orijinal çizimli şaheser bir poster var. Hafta içi çerçeveletip duvarda ayrılan yerine asılacak...




Maryo'nun Kuşları'nda belirgin bir renk koyuluğu var.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

Önder Çakı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
5 Ağu 2012
263
1,722

Tarkan tekrar basılıyor.
Üstelik eski formatına çok yakın bir şekilde.
Burada önemli olan yeni okiyucu ve genç okuyucuya ulaşıp,ulaşamayacak olması.
Ulaşması için mutlaka ilgi çekmesi sağlanmalı.

Baskı ile ilgili sevgili Lami TIRYAKI yazılması gerekenleri yazmış.
Tarama ve renk ayarı iyileştirilirse orjinal sayılardaki renkler yakalınabilir.Milanoya giden yol ilk defa renkli basıldığı için yorum yapamıyorum.

Tarkan sitesindeki formu doldurmuştum.
Heyecanla ve merakla geri dönüş bekliyordum.
Dönüş olmadı.
Kadıköy'de çıktığını görünce hem şaşırdım,hemde çok mutlu oldum.
Bu durumda istanbul'da abone olmadanda rahatlıkla yeni sayılara ulaşabileceğimi anladım.

Yolu açık,uzun soluklu olsun.
Yine ses getirsin.
Yine iz bıraksın.

Ben yaşlardaki okuyucu içinde farklı bir şeyler olmalı.
Yeni maceralar çizilmeli.
Macera devam etmeli.





 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
Merhaba arkadaşlar,
Tan beyle yazışıyoruz. Sorunların farkındalar ve düzeltici faaliyetlere başlamışlar. Turkuvaz Tarkan'ların halen piyasada satıldığı bir dönemde hakikaten zor bir uğraşa girmişler. Her türlü desteği bekliyorlar. Tan bey, önümüzdeki sayılarda okurlardan gelen çizim, anı, yazı vs katkılara yer verecekleri bir sayfa açacaklarını bildirdi. Bu açıdan bence şimdiden bolca yazı, mesajla www.tarkan.com.tr yi destek yağmuruna tutabiliriz. Ne bileyim Çizgi Diyarı olarak bir ziyaret gerçekleştirebilriz mesela.

Tarkan'ımızın yeniden çıktığı bu uğraştan sağ salim çıkıp kurtla tepeden poz vermesi bize bağlı arkadaşlar. Biz varsak, satış rakamlarını düşürtmezsek, o da yaşayacak. Biz yoksak yaşamayacak.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,064
Çizgi Alemi
Bizler Tarkan çizgi romanını severek okurduk.Yeniden çıkması güzel haber.İnşallah, tekrar ilgi görür.Internetten de okunabilmesi, satış tirajını olumsuz etkiler.Tutarsa, diğer çizgi romanların da yeniden basımının önü açılabilir...
 

ert1569

Çeviri & Balonlama
7 May 2017
624
9,754
ALMANYA
dda4547e7508877cc6a2750c64201c65.jpg


Sonunda Bekledigim Tarkan 3 sayısı ve Posteri Almanyaya da geldi.. vay be bu yaştan sonra çocuk gibi sevindik.. Gençligim dergisi..​
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,954
Cuma günü abone oldum bende.Henüz elime geçmedi ama,buradaki paylaşımları görünce çocuklar gibi heyecanla bekliyorum.Umarım ilk versiyonundaki gibi mükemmel bir ivme kazanır ve bizleri mutlu eder.Çünkü seri eksiksiz olsa ne iyi olur.Gelecek kuşaklara ve tabi ki bizlere büyük iyilik olur.
Biz okuyucu olarak üzerimize düşeni yaparsak,geleceğin güzel olduğunu düşünüyorum...
 

hozal

Yeni Üye
28 Ocak 2013
50
101
Yeniden yayımlanmaya başlayan TARKAN'ın 16. sayısında MİLANO'YA GİDEN YOL isimli maceranın 1. Bölümü sona erdi. Rahmetli Sezgin Burak'ın vefatı nedeniyle yarım kalan macerayı kaldığı yerden başka bir değerli ressam çizerek sürdürmüştü. Bu bölümler yayımlanmayacak mı? Bu konuda bilgisi olan kıymetli üyeler ama özellikle Tan Burak bey açıklama yaparlarsa sevinirim. Saygılarımı sunuyorum.
 

elma

Yeni Üye
28 Eyl 2017
44
84
Bizde tüm çizgi roman lar yasaktı zaten maddi durumdan dolayı alamazdık ancak arkadaşlardan yada sinema önünde değiştirerek okurduk
 

bigmaster

Onursal Üye
21 May 2010
356
1,844
Merhabalar Tarkan dergisi yayını durduruldu'mu ? Bilgisi olan varmı ? Aidat paralarının kalan kısmı hesabıma geri iade edilmiş resmi bir açıklama yok ama.
 

hakani123

Yeni Üye
13 Kas 2017
10
18
Ne yazık ki evet Tarkan dergisi yayınını durdurdu. Açıklama facebook üzerinden yapıldı. Tan bey abonelik ücretlerinin kalan kısmının hesaplara yatacağını da yazmıştı. :(
 

ert1569

Çeviri & Balonlama
7 May 2017
624
9,754
ALMANYA
Tarkan Çizgiromanı

9 Temmuz, 12:26 ·

Sevgili TARKAN Dostları,

Maalesef MİLANO'ya gitmek yine bir başka bahara kaldı.
Tam da 23.Sayımız hazırlamıştık...
Umarız yeterli imkanı bulursak kaldığımız yerden devam ederiz ilerleyen günlerde.
Şimdilik hoşçakalın...
Sevgi ve Saygılarımla,
Tan Burak

Not: Abonelerimize bakiyeleri hesaplanıp en kısa sürede (bu hafta içerisinde) aynı hesaplarına iade edilecektir. Farklı bir hesaba iade isteniyorsa lütfen abone@tarkan.com.tr adresimize bilgi veriniz.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye

Efsane geri döndü ama bu sefer de geri gitti...
Türkiyedeki çizgiromanın makus talihi ve kaçınılmaz sonu maalesef.:S
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Tamda Milano'ya gitmeyi kafaya koymuştum ancak yine olmadı yine gol değil hakim bey.Yerli çizgi romanlar ne zaman hak ettiği yeri bulacak bilemiyorum artık.
Umarım YKY yada İŞ Bankası bu duruma bir el atarlar da ciltler halinde dolgu çizgi romanlarla birlikte yayınlarlar.Eminim Wonder Woman dan daha fazla ilgi çeker.
Ülkemizde gazeteler zarar ediyor , dergiler zarar ediyor , çizgi roman neredeyse yok denecek kadar az zarar ediyor her zaman destek olmak gerekir her zaman her zaman her daim.Nüfus artarken kitap okuma oranları azalıyorsa bu durum mutlaka ciddi bir biçimde bilim insanları tarafından ele alınması gereken bir durumdur.
Umarız tam macera olarak yayınlanır ancak dost tavsiyesi dolgu ve farklı çizgi romanlar mutlaka eklensin.
Selamlarımla.
 
Son düzenleme:

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,245
34,798
Ülkemizde gazeteler zarar ediyor , dergiler zarar ediyor , çizgi roman neredeyse yok denecek kadar az zarar ediyor her zaman destek olmak gerekir her zaman her zaman her daim.Nüfus artarken kitap okuma oranları azalıyorsa bu durum mutlaka ciddi bir biçimde bilim insanları tarafından ele alınması gereken bir durumdur.

2qv49y8.jpg


Kaynak: Yeniçağ Gazetesi 11.07.2018
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Kitap okuma oranlarının düşüklüğü çok vahim.Ekonomiden bile daha önemli bir gündem olmalı aslında.Ülkemizde yaklaşık her 10 kişiye bir kitap düşerken ABD ve Japonya'da ortalama herkes 25 adet kitap okuyor.Ne okuyorlar peki bir istatistik bilgim yok ama en azından okuyorlar.Yİne ülkemizde okuma ve anlama hızı çok düşük neredeyse Avrupanın yarısı oranında yani hem okumuyoruz hemde çok yavaş okuyoruz.
Arap ülkelerinde ki okuma oranlarınında maşallahı var.Yılda ortalama 3 SAYFA olarak.Yanlış okumadınız evet yılda kişi başına 3 sayfa.
Ekonomi düzelir bir biçimde ama bu kitap okuma oranları nasıl düzelir bilmiyorum.(Aslında biliyorum da yazmak işime gelmiyor.:))
 

AhmetCanal35

Süper Üye
29 Mar 2018
385
785
İzmir
Kitap okuma oranlarının düşüklüğü çok vahim.Ekonomiden bile daha önemli bir gündem olmalı aslında.Ülkemizde yaklaşık her 10 kişiye bir kitap düşerken ABD ve Japonya'da ortalama herkes 25 adet kitap okuyor.Ne okuyorlar peki bir istatistik bilgim yok ama en azından okuyorlar.Yİne ülkemizde okuma ve anlama hızı çok düşük neredeyse Avrupanın yarısı oranında yani hem okumuyoruz hemde çok yavaş okuyoruz.
Arap ülkelerinde ki okuma oranlarınında maşallahı var.Yılda ortalama 3 SAYFA olarak.Yanlış okumadınız evet yılda kişi başına 3 sayfa.
Ekonomi düzelir bir biçimde ama bu kitap okuma oranları nasıl düzelir bilmiyorum.(Aslında biliyorum da yazmak işime gelmiyor.:))

Okuma oranımız gerçekten komik derecede düşük. Düzeltmek için ben elimden geleni yapıyorum. İnsanlara göstere göstere kitap toplantılarımı halka açık yerlerde yapmaya çalışıyorum. Merak etsinler gelip okusunlar diye... Ama gerçekten bir başkasının okumasına vesile olmak şu devirde çok zor. Ah şu akıllı telefonlar.
Ben elimden düşürmüyorum mesela. Metroda, otobüste... Bayılıyorum okumaya. Hatta e-kitap okuyucu aldım onunla okuyorum (Bu yüzden seviyorum siyah beyaz çizgi romanları). Telefon yerine onunla ilgileniyorum.
Ama asıl sebep bana göre fiyatlandırmada yatıyor. Yazara veya çok satmasına göre değil insanların alım gücüne göre belirlenmeli fiyatlar. Bazen gerçekten 9.90TL kampanyasını bekliyorum istediğim kitabı almak için. Mesela Ian Banks - Cebiri 40TL. Sevdiğim bir yazar olmasına rağmen kampanyaya girmesini bekledim ve 9,90TL'ye aldım. Ben bir kitaba 40TL verebilirim. Peki veremeyenler? İşte onlarda okumuyor. Okusalarda yılda 3-5 kitap anca okuyorlar. Fiyatlandırmanın baştan aşağı değişmesi lazım ama şu ekonomik devirde sanıyorum ki kitap fiyatlarından daha önemli sorunlarımız var.
Bizim elimizden gelecek tek şey toplantılarımızı, etkinliklerimizi halka açık yerlerde yani kapalı mekanlar yerine hava müsait olduğu sürece "dışarıda" yaparak en azından insanların gözüne sokabiliriz içimizde ki okuma hevesini. Belki bize katılırlar.
 
Üst