Topuz Yeni Asya Yayınları Sayı 02 Kül Işının Peşinde

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
01-1.jpg






Alıntıdır.
Paylaşım yapan arkadaşa teşekkürler.​
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
topuzu görünce birden heyecanlandım. hemde 3 tane. ben ilkokul yıllarındayken türkiye gazetesi alırdık. iç sayfalarda yer alırdı. talat gürelinin korkut beyi ve vehip sinanın topuzu. hatırladığım bunlarda birer bilezik olması lazım. öyle müthiş birşey. çocuk aklı ne özenirdim tamerle topuza. yıllarca hep benimde öyle sihirli güçleri olan bir bileziğim olsun istemiştim. hep meraklıyımdır böyle fantastik şeylere. evdeki çaydanlığı azmı ovaladım içinden cin cıkacakta her istediğimi yapacak diye. bugün babamın hacıdan getirdiği zemzem takımı gözüme takıldı.onun setindeki çaydanlığa benzeyen o süslü nesne sanki alaaddinin sihirli lambasına dahamı benziyor ne. iyiki çocukluğumda görmemişim bu zemzem setini. topuzu görünce hemen üçünüde indirmeye başladım. her üçü içinde ayrı ayrı teşekkürü burdan edeyim. kitap halinde basıldığını bilmiyordum. geriye yurdagün gökerin türkiye çocukta çizdiği keloğlanlar kaldı. birde onlar gelirse siteye tam olacak. o maceraların kitap halinde basıldığını biliyorum. muhterem ve muhteşem modum. topuzlar için tek teşekkür kesmedi beni. teşekür,teşekür vede teşekkür.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Türkiye Gazetesinde de yayınlandığını bilmiyordum. Ondan önce Bugün Gazetesinde yayınlanıyordu ve ertesi günün gazetesini heyecanla beklerdim. Vehip Sinan'ın çizgilerini çok sevmiştim, Topuz ve Tamer'i de.

Gazetelerde eskiden çok sayıda çizgiroman yayınlanırdı, kalmadı şimdi.
Karaoğlan'ı Akşam Gazetesinde okurdum 60 lı yıllarda.Buzlu Çöller Tilkisi isimli macerasını kitap olarak basılmadan Akşam'da okumuştum.

Hürriyet'te Faruk Geç 'in Yaşanmış Hayat Hikayeleri, Fatoş, Güngörmüşler,
Milliyet'te Johny Hazard ve Hoş Memo'yu da takip ederdim. O yıllarda Tercüman'da tam çizgiroman olmayan Şahap Ayhan'ın yazıp çizdiklerini okumadığım için şimdi yazık etmişim diyorum.

Teşekkürler ozaki'ye, tarayan arkadaşa ve çaydanlıktan cin çıkaramayan, fakat heybesinden yığınla Conan çıkaran albay50 'ye.
 
Üst