Renkli Tommiks Nostaljik Seri Hoz Comics! Sayı 02 Yeni Düzenleme

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Renkli Tommiks Nostaljik Seri Hoz Comics! Sayı 02
Yeni Düzenleme​


Sevgili Çizgiromanseverler; çocukken siyah beyaz okuduğumuz bu kahramanları renkli okumak bir başka güzel oluyor kanımca... Renkli sayıları bizlere sağladığı için Hoz Comics'e ve bu sayıyı tarayan sevgili dostum Timed'e çok teşekkür eiyorum. Yalnız üzülerek gördüm ki; baskı kalitesi renkli sayılara hiç yakışmayacak düzeyde... Renkler cansız, netlik yok ve aynı zamanda sayfalar arasında da kalite farkı bulunuyor.

İşte bu nedenle renkli serileri düzenlemeye karar verdim. İlk olarak Renkli Tommiks Nostaljik Seri Hoz Comics! 1. sayıdan başladım. 2. sayıyı da sundum. Bir aksilik olmazsa zaman içerisinde Esse Gesse renkli serilerini düzenlemeyi istiyorum.

Yaptığım Düzenleme aşamalarını açıklayayım:
Sırasıyla; sayfa dengeleme, sayfa kenarlarını kaldırıp daha uygun boyutta standart sayfa kenar boşluğu ekleme, renk, kontrast, parlaklık, netlik ve white margin denilen beyazlatma işleminden geçirdim. Son olarak yeniden genişliğini esas alarak ( 2240) değerinde yeniden boyutlandırdım.

Not olarak taramaların boyutunu önce tiff formatında düzenleyip sonra 1200dpi olarak jpg formatına çevirerek küçülttüğümü belirtmek isterim. Böylelikle yaptığım işlemle farklı boyutlarda taranmış sayılardan büyük boyutlu olanın (örneğin 70 mb) kalitesi düşmediği gibi küçük boyutlu olanlarında ( örneğin 15 mb) kalitesi artmış oluyor.
Düzenleme yapmak için TİFF formatına çevirdiğimde çalıştığım dosya boyutu 1-2 gigabayt oluyor. Yani her sayfanın boyutu 25-40 megabayt aralığındayken düzenleme yapıyorum.

Ülkemizde çizgiromanın adı olmuş seriden Tommiks, Teksas'dan başlamak benim için bir saygı duruşudur. Beğeneceğinizi umarak yeniden keyifli okumalar dilerim. ZamanGezgini.


2. sayı için kısa bir sunum:

Esse Gesse üçlüsünün yarattığı Tommiks (Capitan Miki), 1 Haziran 1951'de İtalya'da ilki yayımlandığında kısa sürede 250 bin satış rakamını yakaladı. Ülkemizde 1956 yılında yayımlanmaya başlayan Capitan Miki'ye adını, dönemin ünlü kapak ressamı Samim Utkun verdi: Yüzbaşı Tommiks.

"Renkli Tommiks Koleksiyon" serisinin ilk macerasında, bütün dünyada olduğu gibi Tommiks bırakın 'Yüzbaşılığı daha ranger bile değildir. Can dostu Konyakçı ile Nevada'da dolaşan sıradan bir gençken, ranger dostu Clem'i ölü olarak bulunca hayatı değişir. Cesedini Kulver Kalesi'ne götürmesinin ardından Ranger olmaya karar verir. Albay Brovvn onu rütbesiz ranger yapar.

Çok genç olmasına rağmen verilen görevlerde gösterdiği başarılar sonrası, kısa sürede sırasıyla çavuş, teğmen ve yüzbaşı rütbelerini alır...



Kapak.jpg

Renkli Tommiks Nostaljik Seri Hoz Comics! Sayı 02 Yeni Düzenleme 38 Mb:


Untitled_Scanned_03.jpg

- Nereye Gidiyorsun? Ev yıkılmak üzere!

- Bırakın Beni...

- Bırakın sersemler! Onu kurtarmalıyım! Tom! Tom!

- Konyak aşkına!.. Başardı...

- Aman Tanrım! Suzi!..

- Dikkat et Tom!..

- Çabuk koş Tom!... Yıkılıyor!...

(Derginin İçinden)​


Untitled_Scanned_08.jpg


Untitled_Scanned_24.jpg

Untitled_Scanned_33.jpg

ZamanGezgini​
 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
878
3,910
İzmit
Sayarken önemsizmiş gibi dile getirdiğiniz emek aslında paylaşımdan ne kadar zevk aldığınızı da yansıtıyor.
Şu acımasızca bencil dünyada sizin gibi insanları bir araya getiren çizgi diyarına ve kurucularına şahsınızda teşekkür ederim.
 

unsal

Kıdemli Üye
15 Tem 2009
185
128
Cocuklugumuza gerimi donduk acaba? Zaman gezgini ile zamanda yolculuga devam.
 
Üst