Tommiks Renkli Sayı 15 Binbir Surat (Balonlama)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
TOMMİKS RENKLİ SAYI 15 BİNBİR SURAT Macerasını nasip olursa ben balonlayacağım, ilk bölümü bitirdim. Balonlamada çok yeniyim lütfen kusurlarım varsa affedin. Gördüğünüz eksiklik, olumsuzluk, yapılması gereken ne varsa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin ki, ben de hatalarımı görebileyim ve düzelteyim.

01jfj.jpg


02mqm.jpg
03utu.jpg






Not: Balonlama yaparken Tommiks HOZ Yayınları 3 ncü sayıdan yararlanılmıştır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
933
Büyük I ve İ kullandığınızda köşeli oluyor. Tamamen küçük harfle balonlarsanız dah şık olur diye düşünüyorum. Kullandığınız font
buna müsait değilse, daha uygun bir font seçebilirsiniz.

Teknik açıdan uzman arkadaşlar balonlamanız hakkında yardımcı olur..

kolay gelsin..
 

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,563
847
Yapmak istediğiniz şey biz çizgi roman severler için çok sevindirici. Binbir Surat gibi uzun bir Tommiks macerasından başlamak da cesaret isterdi doğrusu, cesaretinizden dolayı tebrik ederim.

İlk bölüm gayet güzel olmuş takdirlerimi sunuyorum. Okan1964 arkadaşımızın eleştirisinde haklılık payı var, konuşma balonlarındaki I ve İ harflerindeki altta ve üstteki yatay bitiş çizgileri nedense biraz yadırgatıcı. (Ama yorum yazdığım fontta bile böyle:)) Sanırım diğer harflerde yatay bitiş çizgileri olmamasına rağmen sadece I ve İ harflerinde aykırı olarak kullanılmasından kaynaklanıyor. Ama taa çocukluktan beri alıştığımızdan mı bilmiyorum, konuşma balonlarında küçük harf kullanımı benim için daha yadırgatıcı. Varsın büyük I ve İ harflerinde yatay bitiş çizgisi olsun yeterki konuşma balonları büyük harf olsun derim. Büyük I ve İ harflerinde bahsettiğimiz tür bir sorun olmayan benzer başka font seçilirse hiç bir sorun da kalmaz. Zaten seçtiğiniz fontta diğer harfler gayet güzel duruyor. Açıklama yazılarında italik harfler kullanılması da bence güzel bir seçim. İtalik harflerde I ve İ harfleri de gayet uyumlu ve güzel duruyor.

(Bu eleştiri sonraki çalışmalarda dikkate alınacak önemde, mevcut güzelim çalışmayı tekrar ele almaya kalkmayın sakın;))

Bu küçük ayrıntı dışında ben çok beğendim tebrikler ve teşekkürler...

Bu vesileyle emeği geçen Deki'ye de teşekkürler
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
933
Tekrar selam;
sanırım ben ifade yanlışlığı yaptım. Tamamen küçük harfle yazın derken,
fontu küçük harf modunda (caps lock kapalı) demek istemiştim. Yoksa
şu an kullandığınız büyük harfler gayet yerinde.. Sorun sadece köşeli harflerde.. Tekrar belirteyim dedim..


Rececore arkadaşımız haklı..
Kolay gelsin,
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Sevgili Gandor bu harika bir iş. Örnek sayfalarınız müthiş. Elinize sağlık. Gözüme hiçbir aykırılık takılmadı.

Sevgili Okan kusura bakma ama küçük harf fikrine ben de katılamıyorum. Fontun tırnaksız bir fontla değiştirilmesi düşünülebilir ama küçük harfle balonlama onca emeği heba eder gibi geliyor bana.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,747
İstanbul
Sevgili gandor08 dostumuzun kısa süre içerisinde kat ettiği yol gerçekten göz kamaştırıcı. Yanlış hatırlamıyorsam bu, sadece üçüncü balonlama çalışması.

Ufak tefek balon içi metin düzenlemeleri geliştirilebilir belki, hani "fine tuning (ince ayar)" denen cinsten düzenlemeler. Hepsi bu... Çok beğendim çalışmayı.

Hoz Comics'in çıkardığı 14 sayılık renkli serinin devamı bu çalışma. Sevgili dostumuz el attığı bu çalışmayla hem serinin devamını getiriyor hem de ilk göz ağrılarımızdan olan Tommiks'i renkli okuma fırsatı sağlıyor.

Teşekkür ederim, gandor08.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Sayın gandor 08, uzun zamandır Tom Miks'in hoz comics'in çıkardığı serisinin 14. sayıdan sonrasını renkli olarak bekledim. Sayenizde bu güzel çalışmanızı görünce çok sevindim. Balonlamanızda hatalar son derece az ve fark edilmiyor. Zamanla tecrübe ile daha iyi örnekleri çıkarırsınız. Serinin devamını bekler, iyi günler dilerim.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,646
Kasımpaşa
Ne , hata mı var? Nerede? Ben niye görmedim? Kendimi öyle kaptırmışım ki hata mata görmedim kardeşim.. Teşekkürler gandor8 dostum.. Bu arada renklendirmeyi de yapan bir başka üyemiz deki.. Kendisine de "thank you deki!.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,747
İstanbul
Ne , hata mı var? Nerede? Ben niye görmedim? Kendimi öyle kaptırmışım ki hata mata görmedim kardeşim.. Teşekkürler gandor8 dostum.. Bu arada renklendirmeyi de yapan bir başka üyemiz deki.. Kendisine de "thank you deki!.

Tek tek incelemedim ama galiba HOZ tarafından basılan 14 sayının tamamının renklendirmesi de sevgili deki'ye ait.
 

akayhoca

Yeni Üye
16 Kas 2010
34
25
Ben 77 yaşındayım.Tam 70 yıldır çizgi roman okurum.Hastasıyım.Sizlerin bu konuda çok ama çok büyük bir emeği vardır.Sizlerin bu çalışmaları sayesinde bütün çizgi romanları yeniden okuma ve arşivleme imkanı doğdu.Bu bakımdan sizlere minnettarım.Ne varki aynı sayı başka yayınevinden de yayınlanmışFilan.Bunları ayrı ayrı yayınlamak yerine bir dosyada toplayıp yayınlasanız daha iyi olmaz mı.Yasal ya da teknik bir engel yoksa taii.İçten teşekkürlerimi sunarı çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.Akay Aktaş Em.Türkçe Öğr.Gazeteci Iğdır
 

BLACK HAWK

Yeni Üye
10 Eyl 2020
5
6
Hocam site içerisinde toplu olarak yayınlanmış seriler mevcut( 1 dosyada değil), oralardan indirebilirsiniz, selamlar
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
Bu harika emekler için çalışma için çok teşekkür ederiz sizi düşündüğüm için ufak bir önerim var Gandor Ustaya
Fazla kendinizi kaptırmayın kendinize de biraz vakit ayırın hayatın tadını çıkarın çizgi ile yaşayın teşekkürler.
 
Üst