Tommiks Lake Cilt Serisi 10. Cilt İmajı

12 Şub 2010
15,006
543,776
Tommiks Ceylan Yayınları'ndan 1963 yılında yayınlanan 3. serisinin fasiküllerinden derlenip fasikül kapaksız olarak lake ciltler içinde yayınlanmış olan Lake Cilt Serisinden Diyarda hiç paylaşım yapılmadı.

Kısa bir süre önce 3. seriden 80. ve 81. fasikülleri paylaşmıştım.
Sevgili palio68, bu paylaşımlarıma yazmış olduğu yorumda, bu fasiküllerin Lake Cilt Serisine ev sahipliği yapmış olduğuna değinmişti.

Diyarda bu ciltlerden paylaşım yapılmamış olduğunu dikkate alarak bu ciltlerden tarama yapmayı düşündüysem de iki nedenle bundan vazgeçtim.

Birinci neden, sizlerin de takdir buyuracağı üzere, Diyarda hiç paylaşılmamış olan ve çoğunu ilk kez gördüğünüz çizgi romanları taramaya öncelik vermiş olmamdır. Daha uzun bir süre bu kategorideki çizgi romanları paylaşarak hem siz değerli çizgi roman sever dostlara bunları tanıtmak ve hem de kültürel zenginliğimize katkı sağlayan Çizgi Diyarı arşivinde ancak özel kolleksiyonlarda bulunabilen çizgi romanların yer almasını mümkün olduğunca bir an önce sağlamaktır.

İkinci neden, bu ciltlerdeki maceralar zaten diğer seriler içinde mevcut olup okumak amacıyla diğer serilerden yararlanmak mümkündür.

İmaj paylaşımıyla amacım, bu seri hakkında kafalarda soru işareti bırakmamak ve tanıtmaktır. Bu nedenle cilt kapaklarını ve diğer serilerden farklı özellik arz eden ilk ve son sayfalarını paylaşarak bu ciltlerin hangi fasiküllerden ibaret olduğunu, fasiküllerin başlangıç ve sonu ile yayın tarihlerini üyelerimizin yararlanmasına sunuyorum.

Görsel olarak paylaştığım bu imajı, arzu eden dostlar için link olarak da düzenledim.

Saygılarımla.





















 

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
629
1,388
Ne zaman ne paylaşacağınızı tahmin etmek çok zorlaştı hep suprizlerle dolusunuz , çizgi romanın tarihi yeniden yazılıyor sayenizde ne kadar teşekkür etsek kifayetsiz kalır
 

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,338
26,076
Bursa
Bu şekildeki çalışma gayet yerinde ve şık olmuş Haluk abi. Tommiks kendi içinde defalarça tekrar ettiğinden yalnızca ilk ve son sayfa paylaşımıyla içerik olarak hangi maceralar olduğu bilinmiş olacak. isteyen buna göre içeriğini doldurur. Özel durumlarda ( Fransız çizimlerinde) taramalar tam yapılabilir zaman içinde seri sayıları yükselebilir..:) Teşekkürlerimizle
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Bu hali de çok güzel..
Ancak ben daha sonra tıpatıp aynı olduğunu bilsem de tüm kitabı taranmış olarak isterim.. bana ne!...
Hoşgörüne sığınarak abi!..
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,869
5,100

Sayın profesör ;

Bu neye benzemiş biliyor musunuz? Hem bir tadımlık. Hem de kokteyl.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Sayın hocam umarım ilerde tamamını görürüz her serinin ayrı bir tadı ve heycanı var gerçektende ben nedese bu sarı yaprakları okumaktan hoşlandığımı farkettim beyazlatılmışlarda tamam görüntü çaok iyi ama bu sarı sayfalar sanki daha fazla kitap tadı veriyor gibi daha uzun süre okuyabiliyorum diğer arkadaşları bilmem ama bana öyle geliyor tüm paylaşımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler türk çizgi tarihini yazanlar sitemizi ve sizi hatırlayacaklardır düşüncesindeyim.
 
Üst