Tom Braks Tay Yayınları Fasikül(Kuruş)Serisi No 375

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Tom Braks Tay Yayınları Fasikül(Kuruş)Serisi No 375​

Tarama sevgili dostum Gulyabani'den, düzenlemesi benden. Keyifli okumalar dilerim.​

resim01zx.jpg

Tom Braks

Bugün Tom Braks’tan bahsetmek istiyorum. Çocukken halam İstanbul’dan geldiğinde, Sedat Abi’min okuduğu onlarca çizgi romanı da beraberinde benim okumam için getirirdi. Sanırım hayal gücümün bu denli geniş olmasını, o yaşta okuduğum çizgi romanlara borçluyum. Zagor, Kaptan Swing, Tommiks ve elbette Tom Braks. Tom Braks vahşi batının en hızlı kılık değiştiren kahramanıydı. Yanında ondan hiç ayrılmayan iki dostu, köfteci TonTon ve asil Baron, ile birlikte kötülerin baş düşmanı, iyilerin yardımsever kahramanıydı hep. Diğer kahramanlar da elbette hep iyilerin yanındaydı, ama Tom Braks’ı oldum olası daha çok sevdim hep.
Ben çocukken, diğer pek çok çizgi roman gibi Tay Yayınları yayınlardı Tom Braks’ı da. Gelelim Tom Braks’ın hikayesine..
Çizeri EsseGesse Teksas ve Tommiks’i çizmeyi bıraktıktan sonra bir anlamda EsseGesse’yi de geride bırakmak istemiş ve yeni ismi SiSaG ile kendi yayınevlerini kurup yoluna bu şekilde devam etmişler. SiSaG yine muhteşem üçlünün isimlerinin baş harflerinden oluşuyordu. İlk ürünleri Alan Mistero, yani bizim bildiğimiz adıyla Tom Braks idi. 16 sayfalık, 24 fasikül halinde Tom Braks çizen EsseGesse kısa sürede Alan Mistero’nun yayınına son verdi. O dönemde Fransızlar tarafından çok sevilen Tom Braks, bundan sonraki hayatını uzunca bir süre Ombrax adıyla sürdürdü. EsseGesse İtalya’dan sonra Fransız Lug Yayınevi için 128 sayfa çizdi ve bıraktı. O arada üçlü ile çok çalışmak isteyen Sergio Bonelli, en etkili teklifini yaptı ve Kaptan Swing için EsseGesse ile el sıkıştı.
Tom Braks İtalya’da yayınlanan 24 fasikülün ardından yayın hayatına Comandante Mark ve Collana Araldo adıyla yayınlanan Kaptan Swing maceralarının arkasında 32 sayfalık maceralar halinde devam etti. Türk okuru Tom Braks maceralarıyla ilk olarak 1969 yılında Tay yayınları aracılığıyla tanışmışlar. Tay Yayınları bu yeni kahraman için isim olarak Alan Mistero’dan çok, Fransızların Ombrax’ını uygun gördü ama bir farkla.. Başına “T” koyarak.. Tom Braks’ın fikir babası yıllar önce EsseGesse’nin Tommiks’in içinde çizdiği, sürekli kılık değiştiren Binbirsurat olmuştur. Kızıl saçlı kahraman, iyi yürekli bir silahşördür. Kızılderili Mohawklar ile yaşar ve sadık dostları köfteci Tonton ve asil Baron ile kötü adamların korkulu rüyasıdır. Çantasındaki makyaj malzemeler ile her an her yerde kılık değiştirebilir. Onur Özalp



resim03zx.jpg


resim12zx.jpg

Haydut elinde tüfekle çatıdan doğruca atın üstüne atlıyor ve kaçmaya başlıyor. Haydut tahtalıköyü, zavallı at da arpalıköyü boylaması gerekirken atının üzerine çok yumuşak bir iniş yapan haydut kovboy tabanları yağlayıp sırra kadem basıyor!

nolynch.jpg


ombrax2012beb.jpg

Baron Tom Braks'ı kurtarmak için Kont Drakula gibi havalanmış. Ama hedefi ıskalayıp boynunu kıracak galiba!


11grdbeb.jpg


Tom Braks Tay Yayınları Fasikül(Kuruş)Serisi No 375 CBR 22 Mb:
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
54
74
denizci
Eline sağlık dostum :) e arada senin kozmik odaya da bir baksak :rolleyes: ne sevindirik olurduk yani :D hem ben de mozmik odamı açıyorum artık :d
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
Sevgili Nadir ağabeyin temiz taraması
Bayhun dostun titiz düzenlemesi ile
birleşince mükemmel bir fasikül çıkmış
ortaya.
Tabii hepimiz biliyoruz eskiden, pencere
veya çatı farketmez atlayınca atımız hazır
bekliyorsa fırlayıp giderdik, şimdi nerdeee!
Teşekkürler dostlar...
 
Üst