Tina Ceylan Yayınları Sayı 130 [1969.12.17]

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa

file


TiNA - 130
[1969.12.17]






Hepimizin maceraları birbirine benzer aslında.. Genellikle 40-60 yaş aralığında olan, bir zamanlar delicesine tutkulu olduğunu düşündüğü ama araya giren bir sürü "çok önemli" neden yüzünden ara verdiği hatta kendisinden başka kimsenin çizgi roman okumadığını düşünen, yaş kemale erdi, aha emeklilik de geldi, bir şeylerle uğraşmak gerek derken, internette her bir şey var niye çizgi roman olmasın diye düşünürken bir şekilde kendisini burada bulanlar topluluğu.. Bu araştırmayı yaparken birde ne göreyim bir sürü deli gönüllü adam olayı aşmış, bir sürü çizgi romanı teknolojinin yardımı ile buraya taşımışlar.. Uzatmak istemiyorum ben bu düşünceleri bundan tam beş yıl öncesinde yaşamışım.. Fakat benden önce bir sürü adam ciddi emek vermişler, çizgi romanla her anlamda ilişkilerini sürdürmüşler, yok olan bir sanat dalını, ticaretini ayakta tutmuşlar.. İşte o adamlardan birisi abartman yani eski adı ile Mryeraltı.. Yani Hakan.. Sonra İlker, Bakunin, ertuğrul, melih41, kolibri, ozanbarışpalio68, savataged, ille de Haluk Abi ve adını sayamadığım sınırlı sayıda iyi yürekli insan.. Hepsine candan teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde unuttuğum(uz) sevgilimize kavuştuk.. Sonra diğer dostlar geldi.. Tarayan taramayan, mesaj yazan yazmayan, iyi söz sahibi kötü söz sahibi gelenler, gidenler.. Bir sürü arkadaşlar edindik, dostlarımız oldu.. İşte o dostlardan birisi dünya tatlısı ve heyecanlı sesiyle "Ben Antalya'dan Murtaza, yıllardır hiç bir katkım olmadığı bu foruma kitap göndererek katkı vermek istiyorum" diye beni aradı.. İşte o kitaplardan bir kısmını oluşturan TİNA'ları ben taradım.. Fakat taramadan daha önemli olan düzenlemeyi yapan sevgili abartman bu işin hakkını verdi.. Bana da son sayıyı sen paylaş diye gönderdi.. Hülasa çizgi romana zerre kadar katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım uzun yıllar dost kalırız. Sevgi ve saygılarımla..​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

akak

Kıdemli Üye
12 May 2009
147
206
Çizgi roman ve mizah dar kafalılar hariç herkesin biraz nasiplenmesi gereken bir ihtiyaçtır. Şayet yazı okumaya meraklı değilsen gözünde mi görmüyor? Geçmişi biraz araştır geçmiş çizgi roman ve mizah çok şey anlatır, kafa yoranlara, emeği geçenlere, göz nuru dökenlere selem olsun, teşekkürler.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Çizgiroman bugünlerde yeniden okuyucusuyla buluşur oldu, yayınlar arttı, kalite yükseldi. Bunda hiç kuşkusuz çizgiroman forumlarının, blogların, ama daha önemlisi bu işi tutkuyla seven ve ona yeniden can vermek için çırpınan tek tek bireylerin çok büyük katkısı var. Rüzgarlı, fırtınalı, kimi zaman yel değirmenleriyle savaştığımız günlerden geçip ortak keyif maddemiz olan çizgiroman için bir şeyler yapmak ve ortak paydanın kapsayıcı dinginliğine ulaşmak güzel.

Öldü denen çizgiromana yeniden can vermek, unutulup gitmiş çizgi kahramanları bulup çıkartıp, bir anlamda onlara yeniden ruh üflemek için didinen -küs-barışık- herkese teşekkür ediyorum.
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Sözü söylemiş bitirmiş üstadım.
Diyarda, çizgi roman aleminde bulunmaktan mutluyum.
Tüm çizgi roman delilerini seviyorum.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,007
Sarıyer
Profile göre foruma aralık 2010 da üye olmuşum, kabaca 3.5 yıl olmuş. Bu süre zarfında taramayı ve "basic" balonlamayı denedim, bir kaç balonlama "tecrübe"sinden sonra asıl yerimin sahada değil tirbünde olduğuna karar verip, sadece tercüme ile igilenmeye başladım zaman içinde. Taramayı "uzaktan kumanda" ile tafamus öğretti, balonlama emekleme dönemini ise kendisini şahsen tanımasam da abartman (mryeraltı) nezaretinde geçirdim ve bugün emeklemeden yürümeye geçememişsem bu onun değil benim suçumdur. Bu vesile ile kendisine ve ona teşekkür etmeme bu tarama ile yardımcı olan Savaş'a teşekkür ederim.

İyi ki varsınız! İyi ki varız!
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Benim de profile göre 3,
promile göre 40 yıl olmuş
çizgi alemine girişim:D
Günlük soğuk espri kotasını
doldurduğumdan kesiyorum...

Tüm dostlara selamlar, saygılar,
teşekkürler demek düşer bize de...
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,491
İstenildikten sonra neler yapılabileceğini yukarda bir güzel arkadaşlarımız anlatmışlar.

Herkesin hepimizin yapabileceği bir şeyler mutlaka ama mutlaka vardır.Yeterki isteyelim.

Forumda o kadar güzel insanlar tanıdımki (Şahsen kimseyle yüzyüze görüşmemişim) kelimelerle telaffuz bile edemem. İyiki tesadüfen foruma geldim, gidicide değilim.

Hangibirini yazalım, biri kitap gönderir, biri tercüme eder, biri balonlar, biri tarar, biri yorum yazar, araştırır bilgi verir, biri gider paraya kıyar kitap alır tarar, olmayacaklar bulunur, getirilir, odalar açılır.

Bu bu evrende unutmaya başladığımız bazı değerlerimize tekrar sahip çıkmayı özleyen bir avuç insanın başarısıdır. İyi kide kurmuşlar bu forumu.

Daha iyisi ve daha iyisine layık forumumuz ve hızlada buna ulaşılıyor ve ulaşılacakta.

Her şey herkesin gönlünce olsun. Sayın murtazaya Tinaları gönderdiği için sayın savoka taradığı için sayın abartmana düzenlediği için çok ama çok teşekkür ederim. İyiki varsınız.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,879
Yazı güzel,kitap güzel,paylaşan güzel insan hangisine teşekkür etmek lazım.
Toptan teşekkür ederim.
Burada herkes dost,arkadaş,ağabey,kardeş ve gönül dostu.
Her paylaşımda,yazıda kendinden bir şeyler katıldığı için daha güzelleşiyor.
Ben herkesin engin gönlüne teşekkür ederim.
Adminim teşekkür ederim,
İyiki varsınız.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Bu kadar güzel insanın bir araya gelmesini sağlayan,
gönül dostluklarını kuran,
tanışıp tokalaşmalarını sağlayan,
dertlerin, sevinçlerin paylaşılmasına zemin hazırlayan, çizgi roman...
Bir kesimin önemsemediği, dudak büktüğü, basite indirgediği çizgi roman...
...
İlker bey başta olmak üzere Sayın Adminlerimize, Sevgili yönetici dostlarımıza, emek veren tüm kardeşlerimize ve tüm çizgi romanseverlere sonsuz teşekkürler, saygılar...

bayrakzaf.gif
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Hani eskiden hatıra defterleri vardı; kızlar tutardı genelde... Hatta kız arkadaşlarımdan özenip ben de tutmuştum bir tane. Hala saklarım.
İşte bu defterlere bir şeyler yazarken genellikle şöyle başlardı cümleler: "Bana da bu kıymetli defterinden bir sayfa ayırdığın için çok teşekkür ederim..." vs vs...
Evet, "Bana da bu forumdan bir köşe ayırdığınız için çok teşekkür ederim" diyorum ben de...
Sevgili "savok" dostumuz söylenecek her şeyi söylemiş; altına imzamı atıyorum. Geç de olsa böyle bir ortamı bulmaktan ne denli mutluyum bir bilseniz...
 
Üst