Tina Ceylan Yayınları Sayı 001

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
tinasayi00119670705sayfa.jpg






Sunuş:
Sevgili Okuyucularımız!
TINA mecmuası İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Afrika, İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre ve Lüksemburg’da yayınlanmakta ve okuyucuları tarafından büyük ilgi görmektedir.
CEYLAN YAYINLARI Londra'da Fleetway Publications Ltd.'in hazırladığı bu güzel mecmuayı diğer memleketlerle birlikte Türkiye'de de neşretmekten büyük sevinç; duymaktadır.
Okuyucularımızın beğeneceğini tahmin ettiğimiz TiNA hakkındaki düşüncelerinizi bize yazın ve ayrıca dileklerinizi bize bildirin.
Sevgiler

Künye:
CEYLAN YAYINLARI MÜESSESESİ
TINA - Haftalık Mecmua-Sahibi ve Yazı işleri Müdürü: Erdoğan EGELİ-idare Yeri:Cağaloglu, Tasvir sok. 1/1- İstanbul-Tel: 22 83 63 - Basıldığı Yer: CEYLAN MATBAASI-Bu mecmuada çıkan resimli romanların neşir hakkı Fleetway Publication Ltd. ve Haber Ajansı tarafından CEYLAN YAYINLARI MÜESSESESİ'NE verilmiştir.

BETONKOL - ABARTMAN imecesi...
Keyifli okumalar...​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,642
Çocukken yaşadığınız veya gezdiğiniz bir yere, çok uzun yıllar sonra gittiğinizde kimi mekanları için " çok iyi hatırlıyorum; tıpkı aklımda kaldığı gibi ", kimi mekanları için " benim aklımda şöyle kalmıştı ama demek ki aslında şöyleymiş ", kimi mekanları için " aaa, demek ki şu da varmış ama nedense o zaman dikkatimi çekmemiş " dersiniz.

Dejavu dediklerinden farklı bir histir. Çünkü muhayyel değil, somut hatıralardır. Yaşadıklarınızın somut kanıtlarıdır.
Beatles topluluğunun fırtına gibi kasıp kavurduğu yılların etkilediği gençlerin ilgisini çekecek Jackie ve Deli Gençlik, soğuk savaşın hüküm sürdüğü dönemin James Bond'a öykünen Jane Bond, Western kahramanı genç kız, Barbie Manken Kız, bir tutam Cüce Afacanlar ve diğerleri ile birlikte oluşturulan ve yine o yılların peynir ekmek gibi satılan 1001 Roman, Ceylan dergileri tarzında Tina..

Aklımda olan hayal kırıklığı ise 1001 Roman ve Ceylanlarda maceralar iki, üç sayfa olurken Tinalarda kimi maceralarının tek sayfa olması.. Buna kızıyordum:), " arkası haftaya " ları o zamandan beri sevmem.

Eteğimdeki:) taşları döktüren sevgili abartman'ın olağanüstü " Temiz " düzenlemesi oldu. Dergiyi elimde okurduğumda bile böyle " dökmemiştim ":)

betonkol&abartman imece A.Ş. ye teşekkürler, saygılar.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,007
Sarıyer
Sekiz adet kahraman(lar)ı kız olan macerayı bir araya getirip, hedef kitleye uygun bir isim seçince yolun yarısını geçmişler hedef tahtasının dışındaki Haluk ağabeye bile okuttuklarına göre demek ki belli ölçülerde başarılı da olmuşlar. İlk çıktığı zaman henüz ilkokul öğrencisi olduğumdan Tina'ya hiç para ayıramadım, takip eden yıllarda bazı sayılarını okusam da hiç düzenli takipçisi olmadım bu serinin, ilk 10 sayısı tamamlanınca okumaya başlayacağım, o zaman öyküler hakkında da iki kelam ederim artık.

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Çoktandır yazacağım yazacağım, demek ki bugüne kısmetmiş...
Çocukluğumun köşe taşlarından biridir Tina Dergisi...

Forumu ilk kullanmaya başladığımda, dolayısıyla neyin nerede olduğunu daha az bildiğim zamanlarda, "Tina" başlığını görünce şöyle bir sarsıldığımı hissetmiştim...
Çocukken birlikte sıcacık saatler geçirdiğim, bir daha kimbilir nerede rastlarım dediğim ve kaybettiğimi sandığım dergim işte gözlerimin önünde duruyordu...
İnanamadım önce.
Sonra telaşla üç-beş sayısını indirip sayfaları çevirdim...
Evet unutulmazlarım yerli yerinde duruyor ve 50 yıl kadar öncesinden bana gülümseyerek el sallıyorlardı:
Jane Bond, Sevgili Chum Yum Yum, Jackie ve Deli Gençlik, Barbie Manken Kız, Afacan Cüceler ve diğerleri...
Sevgili Gülyabani dostumun dediği gibi çoğunluk kaharamanları 'kız' olan bir dergi... Ama çok çok güzel, okunası ve hayaller kurulası bir dergi...
Yaşım icabı olsa gerek en çok Afacan Cüceler'i severdim. Çiftçi ve Oğlunun mini Trol Cüceleriyle olan maceraları beni bambaşka bir hayal alemine götürürdü...

Sevgili Profesör'ün dediği gibi bir devam sıkıntısı da yaşamadım ben.
Çünkü Tina'lar Sevgili Dayımın (Allah uzun ömürler versin) kütüphanesindeydi ve hepsi ciltliydi... Dolayısıyla, "Sonraki sayıda ne olacak acaba?" diye bir derdim yoktu...

Sevgili abartman dostuma bu muhteşem nostalji kaynağını bizimle paylaştığı için ne kadar teşekkür etsem az...
Ellerine kollarına sağlık sevgili dostum...
Sağol!..
.
.
 
Son düzenleme:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Tina konusunda hemen hemen aynı anıları paylaşıyoruz. Benim için de başköşede yer alan dergilerden biridir. Keşke gerisini getirip tam seri yapabilseydik Tina taramalarını, ama heyhat!..
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Tina konusunda hemen hemen aynı anıları paylaşıyoruz. Benim için de başköşede yer alan dergilerden biridir. Keşke gerisini getirip tam seri yapabilseydik Tina taramalarını, ama heyhat!..

Sevgili profesör üstadımızın zengin arşivinde de bulunmazmı ki acep eksik sayılar?
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Gürdal hocam, Tina ciltleri öyle ki, giyotin soykırımına uğramışlar. Taraması değil ama kırpması yok mu:)
Bir de ciltleri fasikül kapaksız yapmış Ceylan Yayınları
Akıl alacak şey değil yani. Kapak içindeki çizgi romanlar eksik kalmış.
Bir kısmı cilt, bir kısmı fasikül...
Resmen ucube yani.

Ama dostlar istemişse, emirdir.
Elden geleni yapmaya çalışırım.
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Sizde olduğunu bilmek benim için ferahlatıcı bir yanıttır...
Sanki kendi evimde, kütüphanemdeymişcesine mutlu oldum... :)
Bu bağlamda hiç acelesi yoktur, elinizi zora sokmayın... Ne zaman uygun olur da eliniz rahatlarsa o zaman diyelim...
Bir aksilik çıkmazsa Pazar günü görüşebilmek dileğiyle selamlar, sevgiler...
 
Üst