The Mighty Thor #201 - Yeniden Doğuş

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
1006325_629301470447513_298217547_n.jpg


1174653_629301753780818_1996795027_n.jpg



Ortanca bir aradan sonra tekrar karşınızdayım (Ne uzun ne kısa ne diyeceğimi bilemedim.)

Bu sayı ile Thor'un Pluto'ya karşı olan savaşı bitiyor. Sif'in macerasına odaklanıyoruz. Ancak o maceranın renklisi için sabretmeniz gerekiyor. Zira Pazartesi günü dershanem başlayacak ve önümde kahrolası "YGS Maratonu (Yarış atı muamelesinin bu kadarı artık)" var. Ancak sınavdan önce sizlere sürpriz bir çevirmen ile yapacağım Batman ve bu sayıda bazı balonlardaki çevirmenliğiyle yardımcı olan CobraCaptain ile yapacağımız Punisher ile veda edeceğim. Thor serisi 209'a kadar devam edecek. Sözüm söz :D

Bu sayıda çinici Vince Coletta'nın yerini Jim Mooney almış. Bende hazır çinici değişmişken renkli balonları başka bir teknikle temizledim. :D

201 aslında seneye kalacaklar arasındaydı ancak sağolsun sevgili colossus'un metinleri yazmasıyla bana sadece balonlama işi kaldı. Hatta serinin yazımını üstlenirim diyen arkadaşlar olursa seriye hiç uzun soluklu ara vermeden de devam edebilirim.

Ayrıca Alfa'nın 1 balondaki yazıyı diğer balonu yok sayıp 2'ye bölmesi ve tam tersi 2 balondaki metni tek balona sığdırması gibi balonları yeniden çeviren CobraCaptain'e teşekkür ederim.

colossus ve CobraCaptain başta olmak üzere bütün çizgiroman sevdalılarına armağanımdır...

GELECEK AYLARDA YAYINLACAĞI DUYURULDUĞU İÇİN LİNKLER KALDIRILMIŞTIR
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
446
1,054
Başarılı bir çalışma olduğundan eminim.
Bunları okumuştum sanırım, ancak elbette renkli olarak okumak daha başka bir zevk verecektir bizlere. Başta abdullah olmak üzere emeği geçen herkese buradan teşekkürler. :)
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Öncelikle bir dayanışma ile üretilen bu yeni sayı için abdullah'a, CobraCaptain'a ve colossus'a teşekkür ederim. Dayanışma ile işlerin nasıl daha kolaylaşabileceğine ve yapılan işin kalitesinin nasıl daha iyi olabileceğine dair çok güzel bir örnek vermiş oldular. Sağolsunlar.

abdullah'ın balonlamalarının artık göz kamaştırmaya başladığının altını da çizelim.

Alfa'nın çevirilerdeki özensizliği artık bilinen bir gerçek. Thor gündeme ilk geldiğinde aklıma gelmiş olmasına rağmen, yeterli zaman olmaması nedeniyle çevirilerin düzeltilmesi işine girmeye cesaret edememiştim. (Aynı ihtiyacın Conan the Barbarian serisinde de mevcut olduğunu biliyorum). Neyseki Büyülü Dükkan bu işe el attı ve Thor'un ilk cildini siyah-beyaz olarak yayınladı. Kitabı aldım ama evde olduğu için sayıları kontrol edemiyorum; ancak galiba bu kitapta 160 küsürüncü sayıdan 180. sayıya kadar yer verildi diye hatırlıyorum. Neden bu sayıdan başladıklarına dair hiçbir fikrim yok. Telif hakları ile ilgili olabilir. Her neyse bu da demektir ki bundan sonraki birinci ve ikinci ciltler sevgili abdullah'ın çalışmalarını da içerecek. Kitabı henüz okumaya başlamadığım için çeviriyi kontrol edemedim ama Alfa'nın çevirisinden iyi olduğuna eminim :). Kitaptan çok bahsettim ama fasikül kapaklarının olmayışını bir eksiklik olarak gördüğümü de ilave edeyim.

Sevgili abdullah, biliyorum bu sınav, dersane işleri biraz eziyetli ama mevcut sistem maalesef böyle, o yüzden bu sene biraz derslere yüklenmen iyi olabilir. Neticede senin için hayatının dönüm noktalarından birisi olacak bir süreçtesin. Gönlümüz seninle. Sana kolaylıklar diliyorum.
 
Üst