Karaibler Şeytanı

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,635
Üstad sensei ile sabah bundan mesajlajmıştık, almanca bir kaç bölüm bulmuştum sanırım 35-36 bölüm fransızcası var, odenat umarım buna da bir el atar.

Tamamen Barboroslar dan esinlenerek çizilmiş bir çizgi roman olması lazım. Yoksa ne İspanyolların, ne Fransızların, nede portekizlerin bu kadar çizgi üretebilecekleri bir kahramanları olduğunu sanmıyorum.

Teşekkürler sayın fantoma çok sağolun. Tercüman Çocuklar la alakalı bir üstadımız yükleme yapıyor şu an, bitince ben indireceğim, sonra eksikliklerle alakalı bir çalışma başlatacağım. Umarım tüm Tercüman Çocukları tamamlayabiliriz.

Tabi peşinden derlemeler.

Ondan sonrada Milliyet Çocuklara ağırlık vereceğiz.

Emeğine sağlık.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,186
Derlemeler her zaman güzeldir;
başlarsın, bitirirsin.
Teşekkürler Sayın "Fantoma98";
saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,761
İstanbul
Yeni derlememiz hiç gecikmeden gelmiş bile. Bunu da okunacaklar listesine dahil edip, bir günün neden mesela 100 saat olmadığına hayıflanalım.

Teşekkürler, sevgili fantoma98.

...
Tamamen Barboroslar dan esinlenerek çizilmiş bir çizgi roman olması lazım. Yoksa ne İspanyolların, ne Fransızların, nede portekizlerin bu kadar çizgi üretebilecekleri bir kahramanları olduğunu sanmıyorum.
...

Emin ol vardır, sevgili gandor08. Her devlet, her millet kendi tarihini yazar. Resmi tarihlerinde de hep kahramanlaştırırlar kendilerini. Yoksa bile kahraman yaratırlar. Mevcudiyet ve süreklilik için ihtiyaç duyulan şeylerden birisidir bu mitleştirme. Yanlış anlaşılmasın bizim tarihi kahramanlarımıza ya da tarih yazımımıza yönelik bir eleştiri filan değil bu söylediğim, genelleme yapıyorum sadece. Tarih yazımımızla ilgili de söylenecek çok şey var elbette ama yeri burası değil. Öte yandan elbette bizden de esinlenmiş olabilirler bu çizgi romanda. Böyle epeyce çizgi roman var nitekim.
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
524
646
sevgil gandor sen ilk korsanları indirdiğin zaman birileri çıkıp da bunları çevirsin dediğim zaman belkı hiç kimse inanmadı ama sevgili odenat bizleri kırmadı ve başladı ve hala devam ediyor iyiki indirdiğin korsan ları çevirin dedim .

bu arada hafızam benı yanıltmıyorsa karamurat dergisinin bellı dönemlerınde rafet ballı hocanın bizim reisler ile çizgiromanları var idi vefalı dostumuz kara muratları album şeklınde taradı ve bitirdi onların devamında bizim reisler de albüm şeklınde siteye gelecek mi acaba?
NOT * REIS DERKEN ŞİMDİ REİSLER DEN BAHSETMIYORUM BİLGİNİZE
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,868
5,095
Sayın fantoma98 ;
Derleme çekirdeksiz üzümdür.
Sayın gandor08 ;
( eleştiri olarak alma ) Osmanlı Akdenizi göl yaptı. Tamam. Ama o saydığın ülkeler tüm dünya denizlerinde terör estirip tüm dünyada denizaşırı sömürge imparatorlukları kurmuş ülkeler. Bilmem anlatabildim mi ?...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
123
204
denizci
Hep derim ya; tarihi tersten okumak lazımdır, dün forumda okumuştum; öss sınav sorusu hazırlarken, Red Kit vb... okuyanları arka kapıdan giren olarak belirtmişler, asıl arka kapıyı bulmak marifet, acaba o soruyu hazırlayanlar; tarihi tersten okumayı becerebilirler mi, eline sağlık üstadım.
 
Üst