Teksas Ceylan Yayınları Haftalık Mecmua Türkiye'de Çık. Mac. 12. Seri(1973)Sayı 18

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,769
İstanbul
Teksas Ceylan Yayınları Haftalık Mecmua Türkiye'de Çıkmamış Maceralar 12. Seri (1973) - Sayı 18

teksas1973ozelseri18direnc1101350x478.jpg
teksas1973ozelseri18direnc1103350x478nwn.jpg




 
Son düzenleme:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.

Essegesse çizimleri bitip Fransız çizimlerine geçilince seriyi almayı bırakırdım. Takas yaparken de bronz para gibiydiler. Essegesse çizimli olanlar ise altın para kıymetindeydi. Yinede indirip okuyacağım, bu temiz ve ustalıklı paylaşım için çok teşekkür ederim sevgili dostum.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,188
Fransız çizimleri pek beğenilmemesine rağmen burası bir çizgi roman kütüphanesi;
hem de Yurdumuzun en büyük kütüphanesi...
Bu nedenle, her aranan çizgi romanın bulunması gerektiği gerçeği ve mentalitesi çerçevesinde,
çizgi roman adına ne varsa paylaşımına devam...
Teşekkür ediyor, saygılarımı iletiyorum.

bayrakzaf.gif
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Bilenlerle bir arada olmak bir şans, mutluluk veriyor, ufkumuz genişliyor çünkü.
Bu, bizi tutuculuktan, fanatiklikten, farkında olmadan at gözlüğüyle bakmaktan uzaklaştırıyor.
Ben de zamangezgini gibi essegesse olmayan Teksaslara hep soğuğum. Çünkü öylelerini okudum ki, essegesselerin kötü kopyası, kötü taklidi çizgiler, ama senaryoları berbattı. Çizgilerin değişikliğine tahammül edebilirdim ( mesela Teks çizerleri çok değişti ama senaryolar hep Bonelli'nin olduğu için ve çizerleri de Galep taklitçisi olmadıkları için kolay adapte oldum) ama senaryolardaki uçurumlar kadar büyük farklara tahammül edemedim.
Henüz ortaokul son sınıfta iken basılan ve şimdi piyasada hiç görmediğim essegesse olmayan bir kaç Teksas macerası anımsıyorum. Nasıl bir hayal kırıklığıydı. Sonra Hoz Comics'in essegesseleri tam seri olarak yayınladıktan sonra yayınlanan Teksaslardan ancak iki cilt almaya tahammül edip sonrakileri almadım.
Çizgi Diyarı sayesinde artık essegesse olmayan Teksaslara eskisi kadar tepki göstermediğim gibi sarkomer hocamızın isabetle koyduğu teşhiste olduğu gibi bunları da bir zenginlik olarak görmekteyim artık. Hatta bir kaç tanesini okudum ve okuduğum sayılardan hatırladığım Ferucio karakteri Blek'imize bayağı zor anlar yaşatmış. Ben bile:) Ferucio'yu tanıyorum yani.

Tüm bunların ötesinde direnc11 çapında bir çizgi roman severin, en nadide çizgi romanları paylaşmak adına nasıl çaba gösterdiğine, maddi manevi ne özverilerde bulunduğuna yakından tanık sıfatı ile sadece bu nedenle bu Teksasa sevgi ve saygı ile yaklaşmanın önemini tüm duyu organlarım ile hissediyorum.
 

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,731
1,872
Bu seri Fransız çizimi olmasına rağmen hem çizgi hem de senaryo yönünden fena değil.
Teşekkür ederim üstadım ellerin dert görmesin.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Direnc11 üstadın paylaşımına ve diğer dostların verdiği bilgilere teşekkür ederim. Aslında, değişik zamanlarda, farklı ekipler tarafından yazılıp çizildiğini biliyordum ama yine de Teksas, Tommiks ve Kaptan Swing gördüğümde "EsseGesse" deyip geçiyordum. Galiba dikkat etmem gereken önemli ayrıntılar var...
 

Harika3175

Yeni Üye
4 Ara 2022
5
7
Arkadaşlar ne demek istediğinizi anlamakla birlikte belirtmek istediğim bir husus var Evet Essegesse bittikten sonra Fransız yayınevleri bu Maceraları başka ressamlara çizdirdiler ama karşı olduğum şey şu: Fransız çizimleri denilmesi �nanır mısınız Aslında çoğunu yine İtalyan kökenli olan ama Fransa'da yaşayan carlo cedroni çizmiştir bir de sayın mitton bazı maceralarına hayat vermiştir söylemlerdeki Fransız yayınevleri'nin Bence en büyük yanlışı önüne gelen ressamlara bu Maceraları çizdirmiş(yugoslav kökenli) olmalarıdır bazıları resmen karikatür gibi olmuş ama yine de mitton ve cedroni ayrıca da başka italyan kökenli çizerler(özel görev) Diğerlerine nazaran biraz daha iyi çizgide buluşmuşlardır bilmiyorum katılır mısınız ama ben Fransız yayınevinin müdürü olsaydım çoğu Macerayı çizdirmezdim bile karikatür görüntüsü olduğu için ama yine de bazılarının senaryosu Fena değildi maalesef Ben de okuyorum sırf teksasın adına saygı gösterdiğim için
 
Üst