Teksas Hoz Comics! Sayı 02 - Akbat Hazinesi

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
Teksas_Hoz_02_001.jpg
Teksas_Hoz_02_228.jpg


Teksas_Hoz_02_003.jpg
Teksas_Hoz_02_226.jpg


Sevgili Drzeko arkadaşımızın düzenlenmesi maksadıyla gönderdiği 02 nci sayı. Arkadaşımıza teşekkürlerimi sunarım.

Bu akşam scan tailoru kullanırken sadece taranmış eserlerin beyazlatılmadan nasıl yapmam gerektiğinide anladım. Kapak ve kapaga benzeyen sayfalarda daha az kesme işlemi yapıldığından ve diğer iç sayfalarda sıfır kesme işlemi yaptığımızdan marj ayarlarında ayarı sıfır versek bile boşluk bırakıyor, bunun nedeni kapakların büyük olması ve ortala komutu verdiğimiz için birinci resimi görüyor ve diğer sayfalarıda ona göre uyguluyor. Kapaklar dışında kesim yaparsak taranmış eserin orjinalliğini bozmadan ve istemediğimiz alanlarıda çıkartarar eserin bir başka kopyasınıda elde edebileceğiz. Bu işlemden sonra makul bir marj ayarını photoscapede veya photoshopta uygulayabiliriz. Yarın akşam bunla alakalı bir örnek çalışmada yükleyeceğim.

Beyazlatılmış versiyonu


Drzeko arkadaşımızın Teksas Hoz 02 (RAW)


Aşağıdaki resimlerdeki gibi ham taramanın sayfa kenarları kesilmiş halindeki dosyası


Akşama, orjinal ham taramanın sadece sayfa kenarları kesilmiş olarak aşağıdaki örnek resimlerdeki gibi yüklenecektir.

İsteyen marj ayarını istediği ebatta verir, isteyen sarı, siyah, eskitilmiş, yenilenmiş olarak kendi arşivinde düzelebilir.

Teksas_Hoz_02_003.jpg
Teksas_Hoz_02_004.jpg


 
Son düzenleme:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Sayın Gandor08; "Kapak ve kapaga benzeyen sayfalarda daha az kesme işlemi yapıldığından ve diğer iç sayfalarda sıfır kesme işlemi yaptığımızdan marj ayarlarında ayarı sıfır versek bile boşluk bırakıyor, bunun nedeni kapakların büyük olması ve ortala komutu verdiğimiz için birinci resimi görüyor ve diğer sayfalarıda ona göre uyguluyor. Kapaklar dışında kesim yaparsak taranmış eserin orjinalliğini bozmadan ve istemediğimiz alanlarıda çıkartarar eserin bir başka kopyasınıda elde edebileceğiz. Bu işlemden sonra makul bir marj ayarını photoscapede veya photoshopta uygulayabiliriz. Yarın akşam bunla alakalı bir örnek çalışmada yükleyeceğim." demişsiniz.

Ben bu konuda resimli anlatım yaparak çözümü zaten gösterdim... Lütfen alttaki resmi ve bağlantıdaki tam anlatımı daha dikkatle okuyunuz.
image.jpg


http://www.cizgidiyari.com/forum/resimli-anlatimlar/97728-scan-tailor-ve-phoscape-programlarini-kullanarak-cizgi-roman-duzenleme.html
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
Doğrudur sayın doktor kim ben orayı işaretlemeden işlem yapmıştım. Uyarınızı bir sonraki çözümde dikkate alacağım.

Zaten o kısım işe yararsa photoscapede jpeg yapmanın dışında (arkadaşımızın taradığı eserler için söylüyorum) herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Arkadaşımızın taraması çok güzel ve çok düzgün. Kenarları kesilip öyle sevenler için bence birebir.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Orayı marj kısmından ayarlayabileceğimizi zaten anlatmıştım. Drzeko arkadaşımızın taramasından yaptığım düzenlemede öyle yapmıştım. Anlatımım bazı çift sayfa taramalarda korunacak marj kalmadığı için scan tailor da marj ayarlarını bilerek sıfır yapıp marj eklemeyi photoscape ile yapmayı seçtiğim yönünde ipuçlarıyla doludur...
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
Ham (Raw) olan Drzekonun dosyasının kenarları kesilmiş olarak düzenlenen ham dosya yüklenmiştir.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,113
İstanbul
Sevgili Gandor, teşekkür ederim, çok güzel bir iş çıkarmışsın. Bunda taramanın yüksek kalitesinin de etkisi var tabi ki. Drzeko dostumuza ayrıca teşekkürler.
Bunca yıllık öğretmenlik tecrübemle söyleyebilirim ki en güzel öğrenme kendin uygulayarak yapıp bozarak öğrenmektir. İstenildiği kadar anlatılsın uygulamanın yerini tutmaz, yalnızca kılavuz olur. Hoş mükemmel anlatım da yoktur ya.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Bende büyük emek sarf ettiğim resimli anlatımımda eksik bir şey ve, veya hatalı bir anlatım görürseniz ve de sormak istediğiniz bir soru olursa sorabilirsiniz diye yazmıştım. İndirip bir göz attığınızı pek sanmıyordum ama herhalde indirip göz atmadan yorum yapmak sizin gibi bir eğitimciye yakışmayacağından indirerek bir göz atıp bir takım eksiklikler görmüş olmalısınız ki "Hoş mükemmel anlatım da yoktur ya." demişsiniz sayın uzung. Gördüğünüz hataları ve eksiklikleri yazarsanız belki bir nebze mükemmele yaklaşabilirim. Hem sanırım sayın gandor08 benim ne demek istediğimi anladı ve biz sorunu hallettik kendi aramızda...
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,113
İstanbul
İlk verdiğin cevaptaki tarzı ve kinayelerini beğenmediğim için böyle bir cevap verme gereği duydum.
Yıllarca bu forumda yöneticilik yaptın. Hangi birimizin bir paylaşımın altına senin bu yazdığın gibi mesaj yazdığımızı gördün?
Anlatımını indirmedim. Her iki programı da uzunca bir süredir zaten kullanıyorum. Yapa boza kendi kendime bir şeyler öğrendiğimi düşünüyorum.
Farketmişsindir senin anlatımınla ilgili değerlendirme yapmadım, cevap verme şeklini beğenmediğimi bir daha belirtirim.
Gandor kibarlığından konuyu uzatmamış, ne demek istediğimi anladığını umarak senin de uzatmamanı beklerim.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,451
8,409
İzmir
Sanırım konu başka bir yöne doğru gidiyor. YAŞASIN ÇİZGİ ROMAN KARDEŞLİĞİ diyerek, tüm emekleri indirdiğimi ve hepsini de çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Sevgili Gandor Selahattin abime düzenlemesi, değerli Drzeko'ya da taraması için çok teşekkür ederim. Sarf edilen her emek kutsaldır bence.

Sevgi ve saygılar.
 
Üst