Renkli Teksas Hoz Comics! Nostaljik Seri Sayı 01 _ Yeni Düzenleme

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Renkli Teksas Hoz Comics! Nostaljik Seri Sayı 01 _ Yeni Düzenleme​

Page_1_New_PDF_Document3_pdf_000.jpg



Ormanda dikkatle tilkilere tuzak hazırlayan uzun saçlı, sarışın bir adam tüm dikkatini işine vermişken...
Aniden duyduğu bir silah sesiyle irkilir...
Hiç beklemeden süratle sesin geldiği yöne doğru ilerler...

-Oh Tanrım! ihtiyar Lassiter ve oğlu..
-Lasiter ölmüş

-Oh! Oh!

-Korkma ben geldim!

-Babam! onu gördün mü?

-Hainler, alçaklar! babamı öldürdüler...

-Cesur ol Rodi!...

-Kimdi tanıyor musun?
(İçerik'ten)​




Page_1_New_PDF_Document3_pdf_032.jpg

Renkli Teksas Hoz Comics! Nostaljik Seri Sayı 01 Düzenli 24 Mb:




Page_1_New_PDF_Document3_pdf_001.jpg

Renkli Teksas Hoz Comics! Nostaljik Seri Sayı 01 Dengeli 37 Mb:




Page_1_New_PDF_Document3_pdf_014.jpg


Page_1_New_PDF_Document3_pdf_024.jpg


Page_1_New_PDF_Document3_pdf_033.jpg


Sevgili Çizgiromanseverler; çocukken siyah beyaz okuduğumuz bu kahramanları renkli okumak bir başka güzel oluyor kanımca... Renkli sayıları bizlere sağladığı için Hoz Comics'e çok teşekkür ediyorum. Yalnız üzülerek gördüm ki; baskı kalitesi renkli sayılara hiç yakışmayacak düzeyde... Renkler cansız, netlik yok ve aynı zamanda sayfalar arasında da kalite farkı bulunuyor.

İşte bu nedenle renkli serileri düzenlemeye karar verdim. İlk olarak Renkli Tommiks Nostaljik Seri Hoz Comics! 1. sayıdan başladım. 2. sayıyı da sundum. Bir aksilik olmazsa zaman içerisinde Esse Gesse renkli serilerini düzenlemeyi istiyorum.

Yaptığım Düzenleme aşamalarını açıklayayım:
Sırasıyla; sayfa dengeleme, sayfa kenarlarını kaldırıp daha uygun boyutta standart sayfa kenar boşluğu ekleme, renk, kontrast, parlaklık, netlik ve white margin denilen beyazlatma işleminden geçirdim. Son olarak yeniden genişliğini esas alarak ( 2240) değerinde yeniden boyutlandırdım.

Not olarak taramaların boyutunu önce tiff formatında düzenleyip sonra 1200dpi olarak jpg formatına çevirerek küçülttüğümü belirtmek isterim. Böylelikle yaptığım işlemle farklı boyutlarda taranmış sayılardan büyük boyutlu olanın (örneğin 70 mb) kalitesi düşmediği gibi küçük boyutlu olanlarında ( örneğin 15 mb) kalitesi artmış oluyor.
Düzenleme yapmak için TİFF formatına çevirdiğimde çalıştığım dosya boyutu 1-2 gigabayt oluyor. Yani her sayfanın boyutu 25-40 megabayt aralığındayken düzenleme yapıyorum.

Ülkemizde çizgiromanın adı olmuş seriden Tommiks, Teksas'dan başlamak benim için bir saygı duruşudur. Beğeneceğinizi umarak yeniden keyifli okumalar dilerim. ZamanGezgini.



ZamanGezgini​
 

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
751
1,583
Gotham
Şu an elimde bu sayıyı tutuyordum. Tarayıcım olmadığından dolayı sahip olduğum çizgi romanları tarayamıyorum. Birden fazla seçenek sunduğun ve paylaştığın için çok teşekkürler Bayhun abi :)
 
Üst