![]() |
#1 |
Administrator |
![]() ![]() Bu sayıda ilginç bir durum var. Umarım aydınlatabiliriz. Basım tarihi gördüğünüz gibi 20.12.1962 olarak görünüyor ama Yeni Teksas Kitap olarak adlandırılan ilk serinin başlangıç tarihi 1964. Fiyat 75 kuruş, kapak şablonu uyuyor ama tarihte bir sorun var gibi. 1966'da başlayan seriye de uymuyor. Büyük olasılık 1964 serisi ama anlamadım ben bir şey. Benim aklıma gelen şu: Tarih yanlış yazılmış. Başka bilgi veren olursa çok sevinirim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#2 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 27.Eylül.2014
•Rep Puanı : 282342
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sayın üstadım teşekkürler
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 18.Ekim.2009
•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
![]()
Palio gelir halleder yakında.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
•Rep Puanı : 992891
•Rep Seviyesi :
![]()
Bakunin dostumuz harika paylaşımları ardı sıra gönderiyor. Kapak üzerinden konuşacak olursak 4 seriye ait olduğunu görüyoruz. İçerik tarihine bakıldığında kapak hatalı kalıyor. Büyük olasılıkla tarih yanlış kalıyor veya ikinci bir olasılık elde kalan sayıları tekrar kapaklanma yapılması. Konu hakkındaki daha net açıklamayı yeni tarama dönemde Teksas kısmındaki taramalarla arşiv incelemesinden sonra ortaya çıkartırız.Ppaylaşıma teşekkürlerimizi unutmadan arz edelim.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 04.Aralık.2011
•Rep Puanı : 16226
•Rep Seviyesi :
![]()
Yine yayınevlerinin üç kağıdını görüyoruz kapak değiştirerek tekrar yayınlama olsun kapak değişikliği bile bize altın değerinde Teşekkürler Bakunin eline sağlık
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Yönetici Üyelik tarihi: 11.Mayıs.2009
•Rep Puanı : 1064687
•Rep Seviyesi :
![]() ... Bu sayıda ilginç bir durum var. Umarım aydınlatabiliriz. Basım tarihi gördüğünüz gibi 20.12.1962 olarak görünüyor ama Yeni Teksas Kitap olarak adlandırılan ilk serinin başlangıç tarihi 1964. Fiyat 75 kuruş, kapak şablonu uyuyor ama tarihte bir sorun var gibi. 1966'da başlayan seriye de uymuyor. Büyük olasılık 1964 serisi ama anlamadım ben bir şey. Benim aklıma gelen şu: Tarih yanlış yazılmış. Başka bilgi veren olursa çok sevinirim. ... Sevgili palio68 üstadımızın verdiği ve aşağıda alıntıladığım bilgilere dayanarak kitabın tarihinin doğru olduğunu düşünüyorum. Kitabı bu nedenle 2. seriye kaydırıyorum. Yani "Yeni Teksas Kitap" ismine 4. seriden başka bir de 2. serinin 70. sayıdan itibaren olan bölümü sahip. Teşekkürler, Kaptan. Not: Çok özletme kendini. ![]() 2. Seri / 1959 ![]() TEKSAS ÖZEL 32 sayfa, 60 kuruş, olarak piyasaya çıkan Teksas özel, yayınını düzensiz aralıklarla sürdürdü. 69. sayıdan sonra Teksas Yıllık'ta devam etti. Önceden basılan 70 sayıdaki "özel" ibaresi örtülüp, başına daktiloyla "Yeni" kelimesi eklendi. 71. sayıdan itibaren Yeni Teksas Kitap adıyla sürerek 105. sayıda bitti. TEKSAS YILLIKLARI Erdoğan Egeli'nin kurduğu Ceylan Yayınları 1960 yılında 5. yaşını doldurması nedeniyle bir yıllık çıkardı. 112 sayfa ve fiyatı 5 lira olan bu özel sayıda çizgiromanların yanısıra yayınevi ile İlgili bilgiler bulunuyordu "Ceylan Yayınları müessesesi nasıl çalışır?" başlığı altında kitapların hazırlık aşamasından baskı, cilt dağıtım ve iade bölümlerine kadar birçok bilgi fotoğraflarla anlatılıyordu. Yıllıkta ayrıca Bir Atın Hikayesi, Dağda Fırtına adlı kısa hikayeler, Teksas, Tom Miks, Kinowa'nın ilk sayılarının yanısıra Pov Vov Smith ve Gizli Şerif'in çızgiromanları da yer alıyordu. Ertesi yıl çıkan Teksas Yıllığı öncekinden daha farklı idi. 64 sayfa olarak çıkan bu yıllık o anda devam eden Teksas özel (69) serilerinin Yeni Kitap adıyla sürmesine köprü vazifesi gördü. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Süper Üye |
![]()
elinize sağlık..çok değerli eserler bunlar...çok çok güzeller...
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
çizgi roman, çizgiroman, essegesse, samim utkun, teksas, yeni teksas kitap |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Teksas Lake Cilt Serisi Cilt :05 İmajı + 3. Seri Fasikül 21 (25.12.1962) | profesör | Teksas Ceylan Yayınları 3. Seri (1961 ya da 1962-1966) (Hey Teksas) | 7 | 09.Ekim.2015 01:42 |
Yeni Teksas Kitap - 010 (05.08.1964) | bakunin | Teksas Ceylan Yayınları 4. Seri (1964-1966) (Yeni Teksas Kitap) | 4 | 12.Mart.2015 12:21 |
Yeni Zagor Lal Kitap Bonelli Comics 091 - Dünyanın Sonu (Yeni Tarama) | bayposta | Yeni Zagor Lal Kitap Bonelli Comics Serisi | 13 | 28.Aralık.2014 00:26 |
Yeni Zagor Lal Kitap Bonelli Comics 090 - Kanlı Piramit (Yeni Tarama) | bayposta | Yeni Zagor Lal Kitap Bonelli Comics Serisi | 3 | 01.Mayıs.2014 02:14 |