Çizgi Düşler Aylık Teks Serisi.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Çizgi Düşler Aylık Teks Serisi.
Son olarak yayınlanan 24.sayı orijinal 651-652 sayıları içeriyor.
Yayınevi'nin açıklamasına göre 2016 eylül ayında yayınlanacak olan
30.sayı İtalya ocak-şubat 2016'da çıkan 663-664 sayıları
içerecek.Yani nerdeyse İtalya ile kafa kafaya geldik.Forumda bu
seri hakkında hiç yazı çıkmıyor.Eminim alanlar okuyanlar vardır.
Adminlerime sormak istiyorum "spoiler"uyarısı yaparak bu seriden
kısa tanıtmalar yapabilir miyim?Çoğu Tekssever Boselli,Faraci,kısmen
Nizzi senaryolu ve değişik çizerlerin çizdiği maceraları yayınlayan bu
seriye Klasik Seri'den daha çok rağbet ediyor.Ben ayrım yapmıyorum
ama Klasik çizerler Galleppini ve Letteri'nin çizimlerini beğenmeyenler
çok.
Örneğin 24.sayıda Mastantuono çizimi "Kanlı Ay"adlı çok güzel
bir macera başladı.Acımasız bir Komançi lideri olan Charvez'in öyküsü.
Okuyan,yorum yazmak isteyenler var mı?
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,721
25,868
ordu-turkey
Sayın caretta ben orjinal italyancaları takip etmeye çalışıyorum.Hatta şubat 2016 sayısını da forumda paylaşmıştım.Şahsi düşüncem çizerler teksi biraz daha geliştirmiş senaryo biraz uzamış geldi.İtalyancam yok ama çizgilerden çıkarmaya çalışıyorum hikayeyi ve teks bence eski formunda devam ediyor.Kaç yıl veya sayı daha devam eder,umarım 1000. sayıya ulaşır.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Çizgi Düşler Aylık Teks Serisi'nin 25.sayısında başlayan macerada Teks
ve Karson bu defa petrol işine bulaşıyorlar!Hellsfire kasabası Teksas'da
küçük bir kasabadır.Belediye başkanı Bob Braddock acımasız bir tiptir.
Oilsprings bölgesinde ise kardeşi Jonas Braddock petrol kuyularına
hükmetmededir.Çevrede kurulan "boomtownlar" Bob tarafından yok edilmekte ve araziler de kardeşi Jonas tarafından satın alınmaktadır.
Bizzat Teksas valisi tarafından şatafatlı bir tören ile oraları düzene sokmakla görevlendirilen Teks ve Karson'u zorlu günler beklemektedir.
Manfredi-Leomacs ortak üretimi bu macerada petrolün yavaş yavaş
dünya sahnesine çıkması ve ekonomik önem kazanması ustaca hikaye
ediliyor.Savaş gazisi tek kollu şerif Randy,idealist yargıç Felsen,bar kadını Rachel bu maceranın göze çarpan karakterleri.İlgiyle okunacak;eski
bir benzer örneği olmayan ilginç bir macera.
Bu ay çıkacak olan "Winnipeg"adlı macerada (658.sayı)eski dostlarla-Albay Jim Brandon,Kid Rodelo ve kızkardeşi Dallas ile yeniden müşerref olacağız.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Türkiye'de bir anda gündem değişti.Yayınevleri de derin bir sessizliğe
büründü.Yayın akışında bir aksama olmazsa Temmuz-Ağustos aylarında bu seriden orijinal 657-658,659-660 sayıları içeren 27-28 sayılar
çıkacak.Önceki mesajımda bahsettiğim gibi 658-659.sayılrdaki Winnipeg macerasında yine geçmişin karanlıklarından gelen ürkütücü bir düşmanla
daha karşılaşacağız:"Yedi Caniler Macerası"nda tanıştığımız görme
özürlü Jack Thunder!
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Aylık Teks Serisi
Bu ay Çizgi Düşler Aylık Teks yayınına devam edecek.29.sayı Ekim 2016’da çıkmıştı.İkinci macera olan “Korkusuzlar Kervanı” adlı macera kaldığı yerden devam edecek.Macera,Tito Faraci-Maurizio Dotti üretimi.Nevequaya adında bir reisin liderliğinde Komançiler beyazlara saldırmakta,çiftlikleri ateşe vermektedir.Teks ve ekibi tam kadro çeteyle mücadeleye başlarlar.Bir kervan da saldırıya uğrar ,Teks ve ekibi bir hayalet kasabaya sığınarak orada Komançiler ile mücadeleye başlarlar.30.sayı işte bu hayalet kasabadaki mücadele ile devam edecek.
Maurizio Dotti’nin bu maceradaki çizimlerini çok beğendim.Çok detaylı çalışmış.Özellikle kızılderileleri olağanüstü güzel çizmiş.Yüzlerindeki savaş boyaları,özenle örülmüş saçları,kıyafet çeşitliliği,taşıdıkları silahlar,atların süsleri,çizgileri çok ince detaylarla düşünülmüş ve çizilmiş.Başlıbaşına reis Nevequaya çizimi harika.Yüzündeki el izi,ilginç saç biçimi,taşıdığı sıra dışı çivili sopa,dev yapısı,acımasızlığı ,adamlarının yüreklerine saldığı korku olağanüstü.Bu ayrıntılar büyük ihtimalle senaryoda yok.Bu ayrıntılar çizerin hayal gücüne ve yaratıcığına kalmış.Dotti de bunu çok iyi yapmış.
Dotti,çok az Teks macerası çizmiş.İlk çizdiği macera Almanak 5 (1998)”Glorita Pass”adlı macera.Aylık Seri’de de 17-18 sayılarda “El Supremo”adlı macerayı çizmiş.Bu maceradaki çizimler de çok güzeldir.Dotti,Zagor da çizmiş.Special Zagor 9 ve Aylık Seri’de 409-410 sayılar.Ama Dotti esas Dampyr çizeriymiş.Ben Dampyr okumadığım için çizdiği maceralardaki performansını bilemiyorum.Dotti,yükselen bir değer ve şahsında Teks çok iyi bir çizer sahibi olmuş.”Korkusuzlar Kervanı”adlı maceraya benzeyen birkaç Teks öyküsü vardır.Çizimler o kadar ön plana çıkmış ki böyle bir tekrar senaryosunu kanatlandırmış.Maceranın sonunu merakla bekliyorum.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Son çıkan 39-40 sayılardan biraz sözedeyim.39-40 sayılarda Teks'in eski bir tanıdığı Lupe Velasco var.Lupe'yi ta 6.sayıda tanımıştık. Teks'in ranger olmadan;Montales'in serdengeçti olduğu maceradan.Yine geriye dönüşlerle Lupe ve çocukları Ruben ve Luz'a atıfta bulunuluyor.Macera hakkında fazla ipucu vermeyeyim.Teks tutkunları satın alarak okusunlar.Maceranın sonunda Lupe ikinci kez dul kalıyor.Eh Teks dul;Lupe dul dest'i izdivaçları mümkün ama adamımız o defterleri çoktan kapamış!Artık Lupe ilk eşi Jorge Drigo'nun kardeşi Fernando'ya varır mı bilemem...40.sayıdaki 2.macera "Wolfman".Dağda yaşayan Duncan Lang, kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu Silver Bow kasabasını ablukaya alır ve kasaba halkını tek tek öldürmeye başlar.Uzun zamandır böyle kar,kış kıyamet Teks macerası okumamıştım.Hele çizimler de Alfonso Font'un olunca keyfim katmerlendi.Ne var ki macera yarım kalıyor.İtalyanca aslından maceranın finalini okudum.Çizgi Düşler'in bu iki maceralı formatında hep maceralar yarım kalıyor.3 kitap sürecek bir macera bekliyoruz.Bir de 41.sayıyı aylarca beklemeyiz umarım...
 

abdullahersoy

Aktif Üye
19 Ocak 2012
311
666
Sayın 'Caretta',
doğru yazıtorsunuz. Bir yıl evvel iki Teks kitabı almıştım İkisinde de maceralar yarım kalıyordu. Yarısınıda çizgi diyarından daha sonra okudum. Sizin dediğiniz gibi veya her macera bir kitap olsa daha uygun olur.
Böylece okuma hevesimiz kaybolmaz.
Almanya'dan Selamlar !..
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Aylık Teks 44 Çizgi Düşler

Çizgi Düşler Aylık Teks 44
Bu kitabı tam 8 ay bekledik.43.sayı Ekim 2020’de çıkmıştı.”Apaçi Yüreği “adlı bu macera Pascal Ruju-Yannis Ginosatis üretimi.Macera,İç Savaş esnasında anne babası askerler tarafından öldürülen Apaçi çocuğu Jonnny Wharton’un öyküsü.Ailesi öldürülen çocuğu yüzbaşı Wharton evlat edinir ve yetiştirir.West Point Askeri Akademisi’ne devam eden genç burada yaşadığı sorunlar nedeniyle okuldan atılır.Hukuk tahsili yapar ve birgün geçmişinin izini sürmek için San Carlos Apaçi Rezervi’ne gelir. Şansına Teks ve Carson ile karşılaşır ve birlikte Cochise’e giderler.
Cochise,çocuğu tanır gibi olur ve eski bir silah arkadaşı “Kırmızı Rüzgar”ı anımsar.Yine de net bir bilgi veremez.Rezervin Kızılderili ajanı Barkley bir grup askerle işbirliği yaparak Apaçileri sömürmekte;onları açlığa mahkum etmektedirler.Barkley bertaraf edilir ve görev Johnny’e verilir.Bu arada rezervdeki ateşli Apaçi genci Mathalay, kendini tanıtma peşindedir.Bir yanlışlık sonucu kardeşi iki beyaz tarafından vurulur.Ok yaydan çıkar ve beyazlar öldürülürler.Jonny,Kızılderili Ajanı Barkley ve arkadaşları tarafından ziyaret edilir ve tehdit edilir.Kaçak Mathalay ve arkadaşları da acenteye gelirler.Orada, Barkley’in işbirlikçileri çavuş ve adamlarına rastlarlar.Askerler öldürülür.Hatta çavuşu Johnny vurur.
Johnny artık bir karar vermek durumundadır.Bir umutla geldiği rezervde ailesini bulamamıştır.Üstelik rezil bir durumla karşılaşmış;halkını sömüren alçaklarla yüzleşmiştir.Artık yolunu tayin etmek “Apaçi Yüreği” ne kalmıştır.Baş eğmeyen,soylu,cesur yüreğine.Susanna Tamaro’nun ünlü romanındaki gibi:”Yapmaya değecek tek yolculuk,içimize yaptığımız yolculuktur;o özgün çağrıya kulak vermeli yüreğimizin götürdüğü yere gitmeliyiz”.Öyle de olur.Ümitsiz bir başkaldırış,öfke, isyan,kaçış,kan.
Maceranın finalinde Johnny’in annesinin aklını yitirmiş Ayasha olduğunu öğreniriz.Johnny’e gelince: Bir müfreze askere karşı tek başına saldırı ve babası Albay Wharton’un gözleri önünde vuruluşu.Johnny’e Apaçi usülü cenaze töreni düzenlenir.Artık hakkettiği savaşçı adı bizzat Cochise tarafından verilir.JOHNNY KIRMIZI RÜZGAR!
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Çizgi Düşler Aylık Teks Serisi 45.Sayı Hakkında.

Çizgi Düşler Aylık Teks Serisi 45.Sayı
Çok yakında yayınlanacak olan bu kitapta Teks’in en tehlikeli düşmanlarından Proteus geri dönüyor.Orijinal 693-694 sayılari içerecek olan kitapta macerayı tam okuyabileceğiz.Proteus’un görüldüğü 3 macerayı kısaca hatırlatayım:
1.Gelişi:Orijinal 86-87 sayılarda.Bu macerayı uzun yıllar önce Karakoç Fasikül Teks Serisi 73-75 sayılarda okumuştuk.Macera,Oğlak Altın Teks Serisi 86-87 sayılarda da yayınlanmıştı.Proteus,kahramanlarımızı epeyce uğraştırdıktan sonra yakalanıyor ve gerçek adının “Perry Drayton”olduğunu öğreniyorduk.
2.Gelişi:Adamımız orijinal 185-186 sayılarda geri dönüyordu.Karakoç Fasikük Serisi 346-349 sayılarda “Teks’i Tutuklayın”başlığı ile yayınlanmıştı.Teks’in tutuklanması tuhaf gelebilir.Nedeni ise Proteus’un Teks’in kimliğine bürünerek banka soyması.Macera,Çizgi Düşler Klasik Teks Serisi 9.sayıda da yayınlandı.Maceranın finalinde bir tren üzerinde kıstırılan Proteus nehre düşüyordu.
3.Gelişi:Nehre düşen Proteus ölmemiş olmalı ki orijinal 316-317 sayılarda tekrar çıkageliyor.Bu macera Alfa 32’lik Teks Serisi’nin 7-8 sayılarında yayınlanmıştı.Proteus,bu kez Kit Carson’un kimliğine bürünerek ortalığı karıştırıyor.Maceranın finalinde ise bir sirkte kaplanların kafesine düşüyor ve epeyce hırpalanıyordu.Teks’in “yaralı ama yaşıyor”sözleri hazretin 4.kez geleceğini çağrıştırıyordu ki tam 377 sayı sonra dönüyor.İlk 3 macerayı Letteri çizmişti.
4.Gelişi:Adamımız ilginç bir şekilde Yuma Hapishanesi’nden firar ediyor.İlk 3 macerada Proteus,neredeyse kimseyi öldürmüyordu.Bütün gayesi Teks’e üstünlüğünü kanıtlamak,küçük düşürmek,aşağılamak,başına olmadık dertler sarmak idi.Halbuki bu 4.gelişte durmadan insan bıçaklıyor.Bu maceranın finalinde de bir tren sahnesi var.Adamımız bu kez Kit Willer kılığında!Yani bir 5.geliş sözkonusu ise bu sefer de Tiger Jack’ın kılığına girecek zahir…
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,940
23,679
Kıbrıs
Bu seriden en son 45.sayı Ağustos 2021'de çıktı.Maalesef o tarihten sonra hiçbir Aylık Teks yayınlanmadı.Ne diyeyim?2022 yılında devam etmesini umut etmekten başka...
 
Üst