Teks ve Zagor karşılaşana kadarki olaylar (1800-1860)

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Tex Willer'a ait tarihler ve (Zagor'un doğum tarihi) Tex'in günümüz yazarı olan Boselli'nin belirttiği tarihlerdir.

Burattini'ye göre Zagor 1804 yılında doğdu. Çiko ise 1800 yılında.
Boselli'ye göre ise Zagor 1810 yılında doğdu.
Başka bir görüş ise 1805-1810 yılları arasında doğduğunu söylüyor. [2001 yılında Sergio Bonelli'nin belirttiğine göre Zagor, 30 yaşında idi. Bu açıdan bakarsak (kesin olmamakla birlikte) şu an Zagor'un 39-40 yaşlarında olduğunu söyleyebiliriz. Fakat kesin bir şey var ki, Zagor 19. yüzyılın başında doğmuştur.]




Zagor ve Tex karşılaşana kadar olan olaylar:


1800: Çiko doğar.

1800-1810 arası: Zagor doğar.

1810: Çiko, ayakkabı boyacılığı, gitaristlik ve asistanlık gibi mesleklerle uğraşır.

1812: Tex'in babası Ken Willer doğar.

1814: Tex'in annesi Mae Willer doğar.

1814-1820 arası: Zagor'un anne-babası bir kızılderili kabilesi tarafından öldürülür. Zagor'un bakımını Wanderer Fitzy üstlenir.

1820: Çiko, ABD'nin arkeolojik bir keşif gezisine rehberlik eder; sonra Güney Amerika'ya giden bazı kaşiflere koruma olarak eşlik eder.

1821: Çiko, ABD'ye yasadışı olarak göç eder ve orada satıcılık gibi meslekler icra eder.

1822: Çiko, Sioux Kızılderilileriyle birlikte yaşar.

1823: Çiko, önce bir asker olur ardından bir albay olur fakat sonra firar eder.

1824: Çiko batıda kötü ün salmış bir şerif olur. Ardından Meksika Körfezi'ndeki küçük bir adada korsanlar tarafından saklanan bir hazineyi arayıp bulur ve kaybeder.

1824: Zagor, anne ve babasının katillerini arar ve bulur fakat babası hakkındaki acı gerçekleri öğrenir. (Babasının kızılderililere karşı sayısız katliam yapan bir subay olduğunu öğrenir). Zagor'un anne ve babasının katili Salomon Kinksy ölür. Zagor'u büyüten Wanderer Fitzy de ölür. Zagor, Süllivanlar ile tanışır. Zagor artık bulunduğu topraklarda adaleti sağlayacağına yemin eder.

1825: Çiko, Grunt City'nin şerifi Wyatt Whiskers tarafından bir suçluyla karıştırılır, haksız yere Sky Queen hapishanesine atılır ve sonra serbest kalır.

1826: Çiko, Baltimore'a taşınır ve “Nosy Parker” için muhabir olarak işe alınır, daha sonra gizli bir ajan olarak askere alınır.

1827: Kit Carson doğar.

1827: Çiko, Eureka Kasabasında bir altın arayıcısıyla ve Trampy ile tanışır.

1828: Çiko, Bay Tittlertattler'ın çiftliğinde kovboy olarak işe alınır ve Bal Vadisi'ne giden bir karavana rehberlik eder.

1829: Çiko Arthur Mcdoug'un servetini miras olarak alır, ama daha sonra ondan vazgeçmek zorunda kalır ve tuzağa düşer, ardından Donald Destry ile tanışır.

1830: Zagor Tenay efsanesi başlar. Çiko ile tanışır. İçlerinde Kızılderili büyücü Kanoxen'in de bulunduğu bir entrikayı ortaya çıkarırlar. Zagor, savaşçı kabileler veya beyaz kanun kaçakları ile çatışmalara girer.Uzun zaman önce yeni kıtaya yelken açan Fransızların torunları ile karşılaşır. Cadı Yaska ile savaşır.Küçük insanları büyük örümceklerin saldırılarından kurtarır. Hellingen ve devasa Titanı ile savaşır.


1831: Zagor, Timber Bill ile çatışır. Demir Adam ile savaşır. Korku Kapısı'ndan geçer ve Taş Devrindeki ilkel insanlar ile karşılaşır. Haksız yere hırsızlıkla suçlanır ve Hellgate Hapishanesine atılır. Bat Butterton ile karşılaşır. Digging Bill ile karşılaşır. Profesör Verybad ile karşılaşır.One-Eyed Jack(Tek Gözlü Jack) ile savaşır. Ayrıca Baron Icaro La Plume ile karşılaşır.


1832: Zagor, Gitar Jim ile karşılaşır.Kara Kurtlarla çatışır, Mnogooki(Dörtgöz) ile karşılaşır. Bat Butterton ile birlikte Korku Evi meselesini çözer.Büyük şehir Chicago'ya gider ve Count Lapalette ile karşılaşır. One-Eyed Jack(Tek gözlü Jack) ile tekrar çatışır. Fishleg ve ekibiyle karşılaşır, Hellingen ile başka bir çatışmaya girer. Bahamalar'a giden bir gemiye zorla bindirilirler.



1833: Zagor, Florida'ya gider. Ordu ile Seminole arasındaki çatışmaya katılır. Manetola ile karşılaşır.Darkwood'a geri döner, Tennessee'de Satko ile karşılaşır. Bir kurt adamla çatışır. Virginia'daki gizli Maya şehrini keşfeder. Darkwood'a geri döner ve Iron Man(Demir Adam) ile başka bir çatışmaya girer. Bat Butterton ile Kızılderililer'in arasındaki bir davayı çözer. Kırmızı üniformalı (Noel baba kılığındaki) adamlarla çatışır. Going Going(Bir tür ördek) ilk kez ortaya çıkar.Zagor, Kaptan Fishleg'in daveti üzerine Port Whale'ye hareket eder ve Vikinglerle çatışır. Kartal Kralı Ben Stevens ile çatışır. Digging Bill ile bir maceraya girer ve Blue Star adlı yeni bir hazine avı macerasına girişir. Arap şeyhinin mücevherini çalan Gitar Jim'i yakalamaya çalışır. Ayrıca Araplarla çatışır.


1834: Zagor, Kanada'ya gider, Molok ile çatışır. Darkwood'a geri dönerken bir Eskimo ile çatışır.Bir vampirle(Baron Rakosi) ile çatışır. Darkwood'dan tekrar ayrılır. Amerikan Odyssey'in başlangıcı olan Tallapoosa Nehri'nden aşağı iner.Alabama'dan, (Georgia üzerinden) eve döner. Manatola(Seminoller) ile karşılaşır ve Britanya adası olan Karayipler'e gitmek için Liberty Sam ile karşılaşır. Adaya vardıklarında kaptan, onları köle olarak adadaki İngiliz garnizonuna teslim eder.Brittania Adası'ndan sağ kurtulan ancak okyanusta sürüklenen kahramanlarımız Haiti'ye çıkarlar.Ardından Zagor ve Çiko, O'Keefe adamları çatışırlar.Ancak esir alınırlar fakat Vudu, kara büyü ve zombiler dünyasıyla yüzleşirler ve onlar sayesinde O'Keefe ve adamlarını yenerler.Ardından Zagor ve Çiko, Haiti'deyken arkadaşları Kaptan Fishleg ve hazine avcısı Digging Bill ile karşılaşır. Zagor bir hazine haritası ile ilgili bir maceranın peşine düşer.Zagor ve Çiko, Meksikaya gelirler. Galveston'a giderler. Jim Guitar'la karşılaşırlar.Sonra eve geri dönerler.Louisiana ve New Orleans'a giderler. Sonra Rapid City'ye giderler. Orada Bat Batterton ve Baron Icaro La Plume ile bir macera yaşarlar.


1835: 8 ay aradan sonra Darkwood'a dönen Zagor buradaki bazı yerli köylerinin tahrip edildiğini görür. Hellingen tekrar (üçüncü kez) geri döner ve Birleşik Devletler'e ihtilal hazırlığı içindedir. Zagor, Hellingen'in yaptığı güdümlü füzelerin Washington'ı nasıl tehdit ettiğini gözleriyle görür. Fakat Tonka ile beraber bu durumun üstesinden gelirler. Going-Going tekrar döner. Zagor, Profesör Kruger ile yeniden karşılaşır. Kara Bataklık'a gider ve "su altı canavarı" ile savaşır.(İlk aşk durumu yaşadığı) Frida ile tanışır. Kış Yılanı ile karşılaşır.Samuray ile çatışır. SüperMayk ile çatışır.Alaska'dan Darkwood'a Ruslar gelir.Zagor, kabilelerin yardımıyla sorunu çözer. Zagor, Bat Batterton ile (beşinci) ve Digging Bill ile (dördüncü) defa karşılaşır.Kandrax ile ilk kez savaşır.Darkwood'dan kısa bir süre uzaklaşır.Sauka kabilesini ziyaret eder.Bir kaplan adamla bir çatışır.Eski siyah kölelerin yerleşimini ortaya çıkarır.Sullivens ile karşılaşır.Don Kişot'a özenen bir adam onun gibi davranır.Zagor, Don Kişot'un yaptığı hatalara müdahale eder.Uzaydan gelen etçil bitki ile karşılaşır. Boston'da, Count Lapalette'in yardımıyla Baron Smirnoff meselesini çözer.


1835-36: Gunny Bill, Teksas Bağımsızlık savaşına katılır. Bu savaşta Teksaslı General Sam Houston ile beraberdir.



1836: Zagor, fatihlerin torunları ile çatışma gerçekleşen yer olan Florida'ya gider. Ardından Darkwood'a döner. Going-Going üçüncü kez ortaya çıkar. Zagor, Tropical Squad ile dövüşür, Albay Perry'yi kurtarır. Kaptan Fishleg'in daveti üzerine Norfolk'a doğru hareket eder. Fishleg'in yeğenini haydutların elinden kurtaran Zagor onun genç bir kız olduğunu görür. Norfolk'ta iktidar mücadelesi yapan iki Çin'li grup vardır. Bunlardan bir tanesi Fishleg'in yeğeni Virginia'yı kaçırınca Zagor Ramath'ın büyüsüyle onu bulmaya çalışır. Zagor, Çinlilerle savaşır. Virgina ile Zagor arasında bir aşk yaşanır. Zagor, Kuzey'e, büyük göllere gider.Butcher ile savaşır. Tekrar Darkwood'a geri döner.Profesör Verybad'in ile tekrar görüşür. Verybad insanı görünmez yapan haplar icat etmiştir. Ancak icat ettiği hapları haydut Jim Kelly çalar. Zagor, Kelly'nin peşine düşer, kendisi de görünmezlik ilacını kullanır.(Yarı insan yarı kartal olan) Stevens ile (ikinci kez) savaşır. Alabama'ya gider. Viking arkadaşlarıyla buluşur.Atlantik'i geçen ataları tarafından birkaç yüzyıl önce kurulan bir koloni arar.(Koloni Tennessee'de bulunuyor) Tekrar eve döner. Kramer adlı haydut ahaliyi bölgeden uzaklaştırmak için canavar balıklar yetiştirip nehre salar. Kramer'in sığınağını bulan Zagor, canavar balıkları engellemeye çalışır. Jim Guitar ile karşılaşır, sonra Charleston'a gider.Akıl hastanesindeki Hellingen'in durumunu merak eden Zagor ve Çiko onu ziyaret etmeye karar verirler. Ancak gittikleri kalede askerlerin öldürülmüş olduğunu görürler ve Hellingen'i bulamazlar. Daha sonra Darkwood bölgesinde garip olaylar olur. Ve bir gece Zagor ve Çiko ormandaki kulübelerinden Akronlular'ın uzay gemisiyle kaçırılırlar. Geldikleri Nataani Dağı eteklerinde uzaylıların bir şehir kurduklarını görürler. Hellingen, hapisteyken yaptığı vericilerle Akronlular'ı dünyayı işgal etmeye ikna etmiş, onlarla işbirliği yapmıştır. Keokuk'un ve bir takım büyüler'in sayesinde Zagor, Akronluları ve Hellingen'i (dördüncü kez) yener. Akota ile karşılaşır.


1837: Zagor, Süllivanlarla tekrar karşılaşır. Zagor onların güç durumda olduğunu fark eder. Yardım etmek amacıyla müşterek bahislerin oynandığı bir turnuvada Sullivanlar adına ringe çıkar ve dövüşür. Daha sonra (ikinci kez) bir vampirle çatışır. Vermont'a gider, çılgın bir bilim adamı olan Von Axel ile savaşır. Ormanda başı kesilmiş bir Kızılderili cesedi bulan Zagor bu durumu araştırmaya karar verir. Büyücü Dörtgöz un yardımıyla Hakaram adlı bir adamın bu işleri yaptığını anlar. Hakaram'ın gizli üssünü bulan Zagor burada onun Kızılderililer'e karşı olan öfkesinin nedenini öğrenir ve ona engel olmaya çalışır. İlk kez Kara Lord'a karşı savaşır ve paralel bir boyuta Golnor dünyasına geçer. Darkwood'da Şimşek Adam ve Yalnız Kurt ile ilgili bazı maceralar yaşar. Susquehanna adlı bir ırmak'ta (beşinci kez) Kazmakürek Bill ile bir hazine macerası yaşar. Dokumacı ve örgütüne karşı çatışır fakat o ve Çiko New York'da hapse atılırlar, sonra kurtulurlar. Gizemli kaybolmalar yaşanınca Tonka'ya yardım eder ve fantastik bir yeraltı dünyası keşfeder. Haydutların şefi Tek Gözlü Jack, üçüncü kez Zagor'un karşısına dikilir. Zagor onunla savaşır. Ardından Randall ile çatışır. Dost Satko ve Timber Bill 2.kez görünür. Zagor, Timber Bill'e karşı Satko'ya yardım eder. Zagor, kuzeye gider. Winnebago yerlileri tarafından kaçırılan Çiko'yu kurtarmak için bir tür Kızılderili oyunu olan Lakros maçına katılır.Daha sonra eve geri döner ve Eskimo ile (ikinci kez) savaşır.


1838: Zagor, Supermayk ile bu sefer dostane şartlarda tekrar karşılaşır. Vahşi Batı'nın Atlantik'ten Pasifik'e geçişinde Lord Windham ile bir maceraya katılır. Sonra Darkwood'da bir takım maceralar yaşar. Kış Yılanı ile bir macera daha yaşar. Profesör Verybad üçüncü kez karşılaşır. Kandrax ile 2.kez çatışır. Darkwood'da bir dizi macera yaşar. Bat Batterton ile yeni bir macera yaşar. Kazmakürek Bill'in efsanevi altın postu aradığı bir macera daha yaşar. Krinhar ve adamlarına karşı Ramath'a yardım eder. Zagor, yine paralel bir dünyaya gider, bu kez o dünyada Darkwood'u yok etmeyi başaran Hellingen tarafından oraya aktarılır, ancak Akota'nın fedakarlığıyla Zagor geri dönmeyi başarır ve Hellingen hayali evreninde kaybolur.(Hellingen ile ilgili bu macera bazılarına göre gerçek değil, sadece bir kabustur.) Zagor'un bir grup arkadaşı ortaya çıkar.Pera Baronu, Albay Perry, Tonka, Kiki Manitu ile karşılaşır. Hapisten kaçan Jess ile karşılaşır. Tonka'yı yaratığa dönüştüğü korkunç bir lanetten kurtarır. Butcher ile (ikinci kez) savaşır ve avcı dostları Sullivans ile karşılaşır. Kazmakürek Bill ile yeni bir maceraya atılır. Uzaydan gelen korkunç bir yaratıkla savaşır.Bir dizi fantastik macera yaşar.



1838: Mae Willer (Tex'e) hamiledir. Kocası Ken ile beraber Meksikalılardan kısa süre önce alınmış olan bölgeyi kolonileştirmek için Nueces Vadisi'ne giden bir yerleşimci kervanıyla bir yolculuğa çıkarlar. Bu kervana Binbaşı Leavitt liderlik eder. Yolculuk sırasında kervan, Buffalo Tail Komançileri tarafından saldırıya uğrar. Jim Brigder ve arkadaşı Baker, yerleşimcileri zamanında uyarmamış olsaydı büyük bir katliam gerçekleşecekti. Fakat saldırıya devam eden Buffalo Tail, Mae Willer'i kaçırır, ancak Bridger onu bir atışla etkisiz hale getirir, böylece Mae kurtulur. Sonunda yerleşimciler gidecekleri yere varırlar. Ken ve Mae gittikleri yerde bir çiftlik inşa ederler.


1838: Mae ilk çocuğu olan Tex Willer'i doğurur. Nueces Vadisi, Kızılderililer, Comancheros ve Desperadolar tarafından sürekli saldırıya uğrar. Willer çiftliği, akıncıların saldırısını defalarca (1849'a kadar) püskürtmek zorunda kalır.


1839: Tex'ten bir yıl sonra kardeşi Sam Willer doğar.


1839: On iki yaşındaki Kit Carson anne evini terk eder.



1839: Zagor, tekrar paralel bir dünyaya gider, Wakan ülkesine gider , Wendig'e karşı savaşır, Heyoku the Opposite ile karşılaşır.İçki tüccarları ile maceralar yaşar ve Kızılderili isyanını yatıştırmaya çalışır. (Gölgeler Hırsızı) Henry the Shadow Thief ile karşılaşır.Profesör Verybad dördüncü kez ortaya çıkar.Zagor, rakibi Hegel Von Axel ile (ikinci kez) karşılaşır.Darkwood'dan ayrılır ve uzun bir macera yaşar.(Bu uzun macera'da) Fishleg ve denizcilerle birlikte bir maceraya gider. Arkadaşı Rochas ve Lord Frasier'i kurtarmak için Kuzey Kutbu'na doğru yola çıkar. Nat Murdo ile karşılaşır. Akutan'ın karısını kaçıran Nat Murdo'yu arar. Alaska'ya gelerek Ruslar ve Tlingitler arasındaki çatışmada yer alır. (Gölgeler Hırsızı) Henry the Shadow Thief ile karşılaşır. Honest Joe ile karşılaşır.


1840: Honest Joe'nun gemisi ile güneye inmeye devam eden Zagor, Çinli korsanlarla karşılaşır. Kaliforniya'ya gelir, Los Angeles'ta tekrar Nat Murdo ile savaşır. Arizona'dan geçer, Cibola'nın efsanevi 7 kentini arar. İlk kez eski savaşlarda birbirini yok eden Mu ve Atlantis medeniyetleriyle karşılaşır.Navajo ve Apaçiler ile bir takım maceralar yaşar.Teksas'a gider ve Texas Rangers ile bir takım maceralar yaşar.Kazmakürek Bill, onunla Louisiana'ya gelir, Gambit ile karşılaşır.Madame Laveau ile karşılaşır, Lassalle ailesiyle ve korsan Connor ile karşılaşır, zombilerle bir macera yaşar.Öldü sanılan Liberty Sam'a rastlar ve diğer kölelerle birlikte Afrika'ya kaçmasına yardım eder.Mississippi'de Gambitle tekrar karşılaşır. Georgi'ya varır, Çerokelere ve Satka'ya yardım eder. İki yıl aradan sonra Darkwood'a, evine gelir.Ama orada korkunç şeylerle karşılaşır.Eski düşmanı Ben Stevens ile çatışır.Kötü Ruh Wendigo tarafından canlandırılan Hellingen ile (altıncı kez) çatışır. Heyoka geri döner. Edgar Allan Poe ile karşılaşır.İmkansız vakalarla ilgilenen gizli bir servisin varlığını öğrenir, örgütün merkezi Philadelphia'dadır. Fishleg'e yardım etmek için Port Whale'ye gider.Şehir karanlık güçler ve gizemli Dagon tarikatı tarafından yönetilir.Andrew Cain ile karşılaşır.Daha önce varlığını öğrendiği gizli servis ile ikinci kez işbirliği yapar.


1841: Zagor, Kraken ile savaşır. Lord Frasier ve Nat Murdo ile karşılaşır.Bu maceradan sonra Boston'a iner ve burada Honest Joe ile karşılaşır ve Grönland'da bir maceraya atılır, ikinci kez Atlantis ve Mu savaşıyla karşılaşır. Honest Joe onu New York'a getirir. Zagor, Mortimer ile çatışır.Bir vampirle (üçüncü kez) savaşır. Paralel bir dünyaya, (Tir-Nan-Og'a) bir geçiş yapar. Mortimer ile başka bir çatışmaya girer.Teksas'ta bir macera yaşar.Comanches ve Texas Rangers ile yeniden birleşir. Louisiana'da, Digging Bill(Kazmakürek Bill)'e yardım eder.Jacques Lassall ve korsan Connor ile bir karşılaşır. Afrika'ya gider.


1842: Zagor, Afrika'dan döner, Veracruz'da bir macera yaşar.Ylenia ile ikinci toplantı yapar.Kandrax ile üçüncü kez karşılaşır.Başka bir paralel dünyayı ziyaret eder.Rüzgar Vadisi'ne gider, James Mason ile savaşır.Washington'a gider, Cherokee'leri takip eder.Burges kalesine gider.Delaware'de bir macera yaşar. İnfaz edilmek üzere olan sarhoş Willie'yi kurtarır.Darkwood'a döner.Cayuge ve Chippewe'i uzlaştırır, Londra askeri subayına yardım eder.Denim Carpenter'ın kürk satmasına, nehirde yarışmasına yardımcı olur.Ontario'da bir maceraya atılır.Black Skin ile savaşır.Fishleg'in ekibiyle birlikte Demon Island'a gider. Zagor, kana susamış Dowler ailesine karşı çıkar.Ramath ile karşılaşır.Mac Quade, Dharma ve Thugs ile savaşır.Metrevelica ile karşılaşır, paralel bir dünyayı ziyaret eder.Adler'in geleceği güvence altına almasına yardım eder. Terk edilmiş bir kaleyi ziyaret eder ve Albay Carmody ile çatışır. Dr. Sand ile karşılaşır. Kızıl Ölüm adlı bir balinayı avlamak için Kaptan Sinn ile yola çıkar. Zeleni Rubac'ı ziyaret eder.Darkwood'a döner, Kutsal Puma'nın sırrını ortaya çıkarır.


1843: Zagor, eski soyluların Quibec'e ulaşmasına yardımcı olur.Kralın ajanlarını Fransız hazinesine götürür. Geçmişini hatırlayamayan Askenay'ı bulur.Denizcileri eğitir. Kaimakan ile savaşır. Butakama'ya tapanların mezhebini ortaya çıkarır. Metis'i kaçıranlarla savaşır. Kazmakürek Bill ve Çiko ile birlikte hazine aramak için gizemli bir adaya gider.Albay Corbett'in hayatını kurtarır. Verybad ile (altıncı kez) karşılaşır. Zagor, Poseidon gemisinin sırrını keşfeder, yaşam ve ölüm arasında bir belirsizliğe girer.Bill Eyck'in çetesiyle çatışır.Uzaylı Warzak ile karşılaşır.Mortimer ve Weaver ile karşılaşır.Volkanik bir patlama ile karşı karşıya kalır, bir askeri Kızılderililerden kurtarır.Derford kasabasının kayıp çocukları sırrını keşfeder.Cadı ile karşılaşır.Icarus Pero ile tekrar karşılaşır. Öldüren Balta ile savaşır. Bimba Sullivan ile savaşır, genç Rita Duff'u Kızılderililerden kurtarır. Dexter Green ile karşılaşır.Sümer Müzesi'nde bir maceraya atılır.Prof. Richter avı başlar.Chic'in ailesini ziyaret eder, Lafitte ailesiyle tekrar karşılaşır ve Azteklerle savaşır.- Dragoon gemisi ile Kuzey Atlantik'i ziyaret eder.Prof. Richter avı sona erer.Zagor ve Çiko, aylarca dolaştıktan sonra Amerika'ya döner.Lord Albert Lancaster ile karşılaşırlar ve onunla bir macerası olur.Prens Minamoto'nun intikamını almak için Japonya'dan gelen Samuray Takeda ile karşılaşır.



1843: Tex Willer'in annesi Mae Willer yüksek ateş hastalığı humma sebebiyle vefat eder. Ken Willer onun ölümüne çok üzülür ve bir daha asla evlenmemeye karar verir. Bu nedenle iki kardeş olan Tex Willer ve Sam Willer, babaları Ken ve yaşlı arkadaşı Gunny Bill tarafından, zorlu sınır hayatına göre eğitilirler. Tex bu eğitime erkek kardeşinden çok daha meyillidir.


1843: Gunny Bill, çiftlikte Ken Willer'a yardım eder.



1844: Zagor daha gençken hayatını kurtaran Kirk Wheeler ile yıllar sonra tekrar buluşur.Wheeler Zagor'un kaçırılan bir çocuğu bulmasına yardım eder.Bostonlu bir tüccarın oğlu olan genç Jimmy, nehir avcıları tarafından kaçırılır.Balta'lı Ruh, haydutların ininin izini sürmeyi ve çocuğun esir tutulduğu dağlardaki mağarayı bulmayı başarır ve Çiko ile birlikte onu serbest bırakmaya çalışır.Zagor, Mississippi'ye gider.Genç David'e yardım eder.Huronlar ile çatışır.Tekgöz ve Çetesine karşı bir macera yaşar.Mohavlar'a karşı bir macera yaşar.Soyguncu haydut Palmer ile çatışır. (Mutant) Colin Randall, Hellgate hapishanesinde yıllardır hapsedilmiştir.Cezaevinde olduğu süre boyunca, Profesör Blaine tarafından bilimsel deneylere tabi tutulur.Gizli Servisler Skull'ı kendi amaçları için kullanmaya karar verir. Bu nedenle Kaptan McGregor ve Blaine, Zagor'dan Quandy'nin zihnini araştırmak için tehlikeli mutantı Washington'a kadar götürmelerine yardım etmesini ister. Zagor, Colin Randall'a Washington'a kadar eşlik ederken yolda bir takım maceralar yaşar.Kızılderililer konvoya saldırır.Zagor esir alınır ardından Munsee kampından kaçmayı başarır. Mutant Colin Randall serbest kalır. Zagor, askerleri ve üç arkadaşını (Çiko, Sophie ve Profesör Blaine)'i kurtarmak için yola çıkar. Mutant güçleriyle insanların zihinlerini kontrol eder.Zagor, Hatchet ile çatışır.İnsanlar yavaş yavaş hislerini ve hafızalarını geri kazanırlar.



1844: Zagor , büyük bir çiftliğe sığınan ve bütün köylüleri elinde tutan "Mutant"a ulaşmayı ve Sophie'yi kimseye görünmeden kenara çekmeyi başarır.Zagor, Sophie'yi Randall ile işbirliği yapmakla ve telepatik güçlere sahip olmakla suçlar. Zagor, mutant'ı durdurmaya çalışır. Sophie koşar ve (babası olduğu ortaya çıkan) Mutant Colin Randall'a sarılır.Zagor esir alınır.Zagor, Blaine ile beraber kurtulur.Mutant'ın peşine düşer.Mutant ölür.Sophie hapse atılır.Zagor'un (Yarasa Adam Marcus,Molok,Devil Mask) gibi bir kaç eski düşmanı intikam için geri döner.Zagor onlarla çatışır.Ormanın Gizemli Ruhu Entak ile çatışır.Zagor, Van Dergaard'ın ölüm makinesi (Shamrock adında bir dev)'i durdurmak için Lupo Valoroso ile işbirliği yapar.Lachman ve Boswell Rocky keşif gezisi için Rocky dağlarına doğru yola koyulur.Knofler, Zagor'a pusu kurma hazırlığı yapar.Zagor da bu keşif araştırması için Rocky Dağlarına gider.Zirveye çıktıklarında Zagor, gizemli bir hain ile çatışır.Dark Moon ve Canavar ordusu ile çatışır.


1844: Zagor, Tonka ve Kızılderili dostları, Dark Moon'dan çalınan siyah taşı kurtarır.Başka canavarların meydana gelmesini önlemek için taşı magmaya atıp yok etmek isterler. Dark Moon ve canavarlar onları engellemeye çalışır.Ulthai tarafından saldırıya uğrarlar. Zagor aynı zamanda kendisini bir pusunun ve çapraz ateşin ortasında bulur. Zagor, saldırıdan kurtulur.Dark Moon taşı ele geçirir tam o anda Zagor, onu ve elindeki taşı yanardağın dibine fırlatır.Zagor, uzun zamandır öldüğüne inanılan (ve daha sonra kendisine çelik bıçaklı ''protez'' bir el yapan Robert Gray) ile savaşır.Cayuga Kızılderililerinin lideri Hawak, iki adamdan üç beyaz kadını köle olarak satın alır.Bunu öğrenen Zagor, kadınları kurtarır.Zagor, Hawak'ın emri altındaki Cayugalar ile çatışır. Zagor, Atlantik'e gider. Stephan, ruhunu bir haydutun bedenine aktararak yeni bir kılıkla hayata döner.Zagor, Stephan ile savaşır.Darkwood'a geri döner.Çiko (gizemli bir şekilde) ortadan kaybolur.Zagor, Haiti'ye gidip onu bulur.(Zagor'un eski düşmanı) Mortimer, Zagor ve Çiko'yu Karayipler'in kalbindeki Haiti'ye götürmeyi başarmanın mutluluğuyla övünür.Mortimer plan dahilinde ona pusu kurmaya çalışır.Zagor, Mortimer ve kurduğu planlara karşı (tekrar) mücadele eder.




1845: Zagor, kaçakçı Le Loup ve vampirlerle ile çatışır.Darkwood'a döneceği sırada, Gambit'i ölüm cezasından kurtarmak için zamanla yarışır.Ordu, Kızılderililere savaş açmadan önce Zagor, senatör Rockson'un oğullarını bulmak için uğraşır.Darkwood'a geri döner.Köydeki erkekler canavara dönüşür.Kendisini Polyphemus ile karşı karşıya bulur.Tekrar bir Kurt Adamla savaşır.Huron Gölünde çetrefilli bir macera yaşar. Eski bir arkadaşı Frankie Flanagan'ın katillerini araştırır.Snake liderliğindeki Deamon'un adamları ile çatışır.Kazmakürek Bill geri döner.Zagor ona yardım eder.Ayı pençesinin yardımıyla barbar savaşçılara karşı çatışır.Profesör Verybad ile karşılaşır.Bir dağın kalbinde saklı olan devasa bir nesne ile ilgili bir dizi olay yaşar.Sharp liderliğindeki soyguncu çetesinin peşine düşer ve bir takım maceralar yaşar.


1845: Büyük bir boks turnuvası gerçekleşir.Kızılderililer Portville kasabasına saldırır.Zagor, Kızılderililere silah desteği yapan bir kaçakçı çetesini ortadan kaldırmaya çalışır.Zagor, kaçırılan bir kızı araştırır. Silah ve içkilerin (Kara yumruk emrindeki ayaklanan) Kızılderililere ulaşmasını önlemek için savaşır.Eski bir düşmanı ile savaşmak için iki savaşçı ile ittifak kurar.Karanlığın güçlerine karşı savaşır.Zagor, Cain'i bulur ve birlikte eski bir düşmanın hayaletiyle karşılaşırlar.Dexter Green ölümcül planlar hazırlar.Ölümsüz bir iblis, Zagor'u tehdit eder.Zagor onunla mücadele eder.Dexter Green, Profesör Richter'in tuzağına düşer.Zagor, bir hainin peşinde New Orleans'a gelir.Marcel Dutronc'u kurtarır. Barones Moreau'yu kaçıranların peşine düşer.Barones Moreau serbest kalır.Panama'ya giden bir gemide Çiko ile yola çıkar.Kaçak köle Samuel'e yardım eder.Ross Mc Gunn liderliğindeki İsthmian Muhafızlarının paralı askerlerine karşı mücadele eder.Captain Mission'ın gizli sığınağına ulaşır.Peru'ya doğru yola çıkar ve Callao limanına gelir. Orada bir katil çetesiyle çatışır.Tehlikeli bir maceraya atılır.Callao limanından Lima'ya gider.Macera daha tehlikeli bir hal alır.Yanındaki avukat Aguilar'ı öldürmek isteyen bir grup suçlu tarafından saldırıya uğrar.Dexter Green ve Yambo, Cuzco'ya doğru yola çıkar.Zagor da Barranco ile beraber Cuzco'ya doğru yola çıkar. Dexter Green'i durdurmaya çalışırken , başka tehlikeli olaylara karıştığını fark eder. Soledad'ın kaçırılır. Kızı aramaya koyulur.Antik bir sırrın saklandığı And dağlarına gider. Brezilya ormanında kafa kesen Jivaros Kızılderilileri ile karşılaşır. Çiko kaçırılır. Zagor, Amazon nehrinin kaynağına gider. Çiko'yu kurtarır.Dexter Green'in peşine düşer.Botanikçi Spruce ile karşılaşır.Öldüğü sanılan eski bir düşmanı ile karşılaşır.Kanlı bir intikamı önlemek için Cyristal ve Marie Laveau ile işbirliği yapar. Dorival'in Amazon avı devam eder.Brezilya kıyılarına ulaşır.Yambo'yu bulmayı umduğu Bahia şehrine doğru yol alır.Bahia şehrindeki köleler isyana kalkışır. Zagor hapsedilir. Eski bir dostu onu kurtarır.



1846: Zagor, Portekizli Rodrigues Lobo ile karşılaşır.Zagor, bu eski arkadaşının Brezilya'da köle olarak satılan eşini bulmasına yadım eder. Bahia isyanında savaşan iki grup arasında kalır.Askerler ve Cangaceiros arasındaki gerilla savaşına karışır. Xavante Kızılderililerinin düşmanlığını kazanır.İnsanların orada kayboldukları gizemli bir ormana doğru yola çıkar.Birbirleriyle savaşan iki mağara adamı kabilesi ile karşılaşır. Devasa ve korkunç dinozorlar ile karşılaşır.Grande Tepui'deki macera biter.Güneye gidecek gemiye binmek için Şili sahiline giderler. Çifte tehlikeyle karşı karşıya kalır. Ani bir yanardağ patlaması ve onları soymaya çalışan bazı madencilerin pususu ile karşılaşır. Şili'deki Concepcion limanına varır ve bir dizi macera yaşar.Şili'nin Concepcion kentinte büyük bir deprem yaşanır.Zagor, halka yardım etmeye çalışır.Rehin tutulan denizcileri kurtarmak için vahşi Patagonya'nın iç kesimlerine bir keşif gezisine liderlik eder ve kendisini dramatik bir savaşın içinde bulur. Mafulco'nun güzel kızı Amakaik, uğursuz Kaptan Herzog tarafından kaçırılır. Zagor onu ve kaçırılan Çiko'yu kurtarmaya çalışır. Güney Amerika'nın Macellan Boğazı'ndaki son limanı olan Punta Arenas'a gider. Orada Dexter Green'in izini bulur. Fakat cezaevinden kaçan bir grup tehlikeli suçlu ile uğraşmak zorunda kalır. Tehlikeli suçlular, Magellan Boğazı'nı geçip Şili'nin kuzeyine doğru yola çıkmak isterler.Zagor haydutlar ile çatışır.Savaş, Tierra del Fuego'ya taşınır, burada yamyamlığa bağımlı olan ve bölgelerine izinsiz girişleri sevmeyen bir takım adamlarla karşılaşırlar. Gizemli Ona, Vahşi Hilario'yu ele geçirir.Zagor onu kurtarmaya çalışır. Jemmy Button ile karşılaşır. Marilena gemisiyle Antarktika'ya doğru Endurance gemisinin peşine düşer. Dexter Green'in peşine düşerek Antarktika'nın kalbine gider. Dexter Green, Atlantis İmparatorluğu'nun kayıp kolonisinin binalarına girer. Kovalamaca sona erer. Zagor, Dexter Green ile yüz yüze gelir. Ancak Shayogan adlı tehlikeyle karşı karşıya kalırlar.Zagor, Summerisle'a yelken açar.Bir adaya giderler ve orada bir takım maceralar yaşarlar. Güney Amerika gezisinin ardından Zagor ve Çiko Darkwood'a döner. Mortimer intikam almak için geri döner. Mortimer, suç ortağı Jonathan Clark'ın yardımıyla Çiko ve Virginia Humboldt'u kaçırarak Zagor'u ölümcül bir tuzağa düşürmeyi planlar. Zagor, Mortimer'e karşı mücadele eder.



1847: Hellgate hapishanesinde isyan patlak verir. Mahkumlar gardiyanların çoğunu öldürür ve diğerlerini rehin alır. Rehin alınanlar arasında cezaevinin müdürü ve hapishaneyi ziyaret eden bir ordu generalinin kızı da vardır. Zagor onları kurtarmak için bir takım mücadeleler verir. Zagor, isyancıların lideri Lejyon ile yüzleşir. Çılgın bir Alman olan Kaufman, Virginia'nın Atlantik kıyısındaki ıssız bir adayı, her türden yırtıcı hayvanlarla dolu bir tür özel hayvanat bahçesine dönüştürür. Çiko esir alınır. Zagor onu kurtarmak için Kaufman'ın canavarlarıyla mücadele eder. Baron Kaufman ve adamlarına karşı çatışır. Uzaylı Akronlular geri döner. Zagor onlarla mücadele eder. Akronluların uzaylı makineleri ile çatışır. Hellingen'in yaşadığı ortaya çıkar. Zagor, Hellingen'e karşı mücadele eder. Yamyam bir katil ile mücadele eder. Kara Kurtlar ile çatışır. Gizemli bir piramit macerasına çıkar. Eski Mısır'ı andıran alternatif bir dünyaya geçiş yapar. Firavunun hizmetindeki adamlarla çatışır. Zagor Pennsylvania'ya gider. Merrywell kasabaasını kurtarmaya çalışır. Gizemli kökenlere sahip üç farklı yaratıkla karşı karşıya kalır. Zagor, geçmişte bir uzay gemisine hapsedilen Cani Hays'a karşı mücadele eder. Golnor diyarına gider. Orada bir dizi esrarengiz macera yaşar. Greenville köyüne gider. Bir vampir'in izini sürer. Newfoundland adasının başkenti St. John's'a gider. Tehlikeli bir kurtarma görevine girişir.


1848: Zagor, Darkwood'a geri döner. Herald of Cromm ile karşılaşır. Herald of Cromm İrlandalı bir göçmen ailenin evini ateşe verir. Zagor, Murphy ailesini gizemli Herald of Cromm'dan kurtarmaya çalışır. Bir kanun kaçağının peşine düşüp, Kingston'a varır ve burada tekrar Takeda ile karşılaşır. Zagor ve Takeda Amerika ile Japonya'yı uzlaştırmaya çalışır ancak ölümcül katil ninjalar ile mücadele etmek zorunda kalırlar. ABD’deki Japon büyükelçisi kaçırılır. Zagor ve Takeda onu bulmak için bir takım maceralara girişirler. Solucan benzeri canavarlar bir aileyi yok eder ve çoğalmaya başlar. Zagor onları durdurmaya çalışır. Smirnoff'un hayatta olduğu ortaya çıkar. Smirnoff İngiliz ve Rus İmparatorlukları arasında bir savaş başlatmaya çalışır. Zagor ona karşı mücadele eder. Başka bir macerada Blondie ile yan yana savaşır. Zagor'un iki eski düşmanı güçlerini birleştirerek Zagor'a karşı savaşırlar. Zagor yaralanır. Yaşamla ölüm arasında bir mücadele verir. Zagor, parmaklarından şimşek çıkarabilen bir süper kötüye karşı mücadele eder. Kaçırılan birini bulmak için New England sahiline gider. Orada gizemli bir takım maceralarla karşılaşır. Pequot Nehri'ne gider. Yılan Adamlarla mücadele eder. Ramath'ın hayatını kurtarmak için zamanla yarışır. Arkadaşını kurtarmak için cadı ve onun şeytanlarıyla ruh boyutunda yüzleşir. Uzak diyarlardan gelen, büyüleriyle uzaktan öldürme yeteneğine sahip bir adam ortaya çıkar. Zagor ona karşı mücadele eder.


1848: Zagor , Pasifik kıyısındaki bir geziden dönüş yolculuğunda, Kızılderililerin saldırısına uğrayan bir kervanın kalıntılarıyla karşılaşır. Kızılderililer'in Bayan Julia Schulz'u kaçırdığını öğrenir. Yağmacıların ve tutsağın izine ulaşmaya çalışır. Zagor, onların izine ulaşır fakat Çiko esir alınır. Zagor onlara karşı bir takım mücadeleler verir. Darkwood ormanında büyük bir yangın meydana gelir. Daha önce Zagor'a yenilen eski bir kelt mezhebi takipçileri(Cromm’un Hizmetkarları) yeniden örgütlenir ve intikam almaya çalışırlar. Zagor, Lucius'u bir tuzaktan kurtarır. Zagor, Cromm’un Hizmetkarlarına karşı çetrefilli mücadeleler verir. Tonka, Akronların üslerini inşa ettikleri Naatani Dağı'ndaki bazı Mohawklar ile ilgili Zagor'u köyüne çağırır ve yardım ister. Hellingen'in eski asistanı Jupiter Quaritch, kendisi gibi Akronların cihazları sayesinde Hellingen'i Dünya'ya geri getirmeye kararlı olan bir grup bilim adamını bir araya getirir. Zagor ve ve Tonka onları engellemeye çalışır. Kurbanlarını yakarak hareket eden bir cellad'a karşı mücadele eder.


1849: Winter Snake, Darkwood'u ziyaret ederken Senatör Jebediah Blake'i öldürmeye çalışır ve Fort Summer'da hapsedilir. Zagor, Kiowa'nın isyan etmesini önlemek ve arkadaşını kurtarmak için harekete geçer. Winter Snake ve Senatör Blake yüzleşir. Mutant "Skull" un kızı Sophie Randall, Rochester'daki akıl hastanesinden kaçar. Zagor, ölümcül güçlere sahip kadını tedavi eden psikiyatrist Profesör Barryman ile birlikte onu durdurmaya çalışır. Mutantın kızı Sophie Randall, Zagor'u aramak için Darkwood'a gelir. Gelirken düzinelerce insanı korkunç bir şekilde öldürür. Korkunç telepatik gücüyle onları intihara zorlar. Zagor, Mutantın kızına karşı mücadele eder. Nova Spes'de siyah ve beyaz insanlar barış içinde bir arada yaşarlar. Ancak birileri tüm bunları yok etmek ister. Zagor bu adamlara engel olmaya çalışır. Korkunç büyücü Kandrax intikam için (başka bir boyutttan) geri döner ve dünyaya hükmetmeye çalışır. Zagor onu durdurmaya çalışır. Zagor, ölümcül su canavarına karşı mücadele eder. Lizard Çetesi, ıssız bir vadi olan Red Hook vadisine gelir. Bu haydutlar, Yerlilerin karanlık bir tanrı olarak taptığı bir yaratığı yanlışlıkla serbest bırakır. Bu yaratık bir salgın çıkarır ve insanları zombilere dönüştürür. Zagor, bu salgını durdurmaya çalışsa da salgının yayılmasını önleyemez. Çiko, Pat ve Zagor'un diğer yoldaşları mümkün olduğunca insanı kurtarmaya çalışır. Zagor çok zor da olsa bu görevden başarıyla kurtulur. Bu macera bittikten sonra Ormanın ortasındaki bir kulübede bir katliam yaşanır. Zagor, kurbanlardan birinin son sözlerini duymak için oraya gelir ve bir ipucu bulur. Ardından bu gizemli cinayeti araştırmak için şüphelendiği yer olan Heavenwood'a gider. Çiko ile birlikte olayın arkasındaki kişiyi araştırmaya başlar.




1849: On bir yaşındaki Tex, babası Ken Willer liderliğindeki güney Teksas'ta ilk "geziye" kovboy olarak katılır. Bu gezide babası ve erkek kardeşiyle birlikte bir Longhorns sürüsünü Corpus Christi'ye götürür ve burada Desperadoslarla ilk kez karşılaşır. Jim Bridger'ın yardımıyla kurtulmayı başarır. Gunny'nin öğretileri sayesinde, kısa sürede mükemmel bir silahşör ve mükemmel bir at binicisi olur. Daha sakin bir ruha sahip olan kardeşi Sam'den çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar.


1850: Gunny Bill, Tex'e silahların kullanımını öğretmeye devam eder. Daha az yetenekli olan Sam, babasına çiftlikteki ev işlerinde yardım etmeyi tercih eder.


1852: Tex (14 yaşında), babası Ken, kardeşi Sam ve yaşlı kovboy Gunny Bill ile çiftliktedir. Gunny ona Tex'i silah ve diğer konularda eğitir. Birçok numarasını ona aktarır.

1853: Tex (15 yaşında) kendi yaşıtları olan Hutch ve Rod Vergil ile arkadaş olur. Tex ve Hutch ata binmeyi ve buzağı avlamayı öğrenirler.


1853: Navajo lideri Red Arrow'un kızı Lilyth, San Joaquin'in keşişlerinin görevinde çalışmaya gönderilir.


1854: Tex (16 yaşında) Nueces Vadisi'nden arkadaşlarıyla birlikte, babasından bir sürüyü San Francisco'ya götürmek için izin ister ve babası kabul eder. Tex, Hutch ve Rod ile , altın tarlaları bulunan Kaliforniya'ya sürüyü götürür. Uzun ve tehlikeli yolculuk sırasında (ilk kez Kızılderililerle çatışacağı) San Francisco'ya gitmelerine yardımcı olmak için kendisine katılacak olan Damned Dick ile tanışır.


1854: Lilyth, Red Arrow'un Navajo köyüne geri döner.


1855: Tex ve arkadaşları San Francisco gezisinde şehre ulaşmayı ve sürüyü mükemmel bir fiyata satmayı başarır. Tex ve arkadaşları, " Shangaiers " tarafından oluşturulan bir aldatmaca nedeniyle "Bir fahişenin suç ortaklığıyla Çin'e giden bir gemiye zorla binme riskine girer; ancak (dağ adamlarını ve denizcileri kışkırtan Jim Bridger'ın müdahalesi sayesinde) Tex, değerli bir hayat dersi öğrenerek arkadaşlarını kurtarmayı ve parayı geri almayı başarır.


1855: Tex (17 yaşında) çiftlikte Birdy ile tanışır. Tex, arkadaşı Birdy'nin at hırsızlığı nedeniyle kaçmasına yardım eder.


1856: Birdy, Lily ile Montana'ya yerleşir. Montana'da Masumlar Çetesi terör estirmektedir.


1857: Zagor, Darkwood'u terkeder ve ortalardan kaybolur.


1857: Kit Carson (30 Yaşında), Masumlar Çetesi'ni devirir. Bunların lideri Clemmons, Kit'e karşı zaafı olan şarkıcı kız arkadaşı Lena ile kaçar. Kit Carson, Maria Pilar'a ve yönettiği Meksika kökenli Teksaslılar grubuna yardım eder.


1857: Tex (19 yaşındayken), babası Ken Willer bir akıncı çetesi tarafından öldürülür. Tex ve Gunny Bill, yasaları çiğnememek için çiftlikte kalan Sam'in aksine, akıncıları Meksika'ya kadar kovalamaya karar verirler. Gunny Bill, Meksika'daki haydutlara ulaşır ve onları öldürür fakat geri dönüş yolunda vurularak öldürülür. Gunny Bill'in ölümünden sonra çiftliğe geri dönen Tex, çiftliği Sam'e bırakarak hisselerinin yarısını ona satar ve babasının cenazesinden bir gün sonra kendi yoluna gider, yani çiftliği tamamen terkeder.


1857: Tex(19 yaşında), sınırı bir kez daha geçerek babasının katillerinden intikamını almaya devam eder ve çiftlik sahibi Bronson ve Meksikalı haydut Benitez'i öldürür. Ancak kendisini başında bir ödülle bulur. (Kanun kaçağı olur). Teksas'a gider ve kendisini haksız yere suçlayan akıncıların izini sürer ama kanıta ve tanıklara ihtiyacı vardır. Sonunda arkadaşları Rangers ve kardeşi Sam tarafından yardım edilir. Tex, çete liderleriyle yüzleşmeyi başarır. Ardınan onun ve Sam'in yolları tekrar ayrılır. Tex, San Antonio'ya gider ve bir Rodeo yıldızı olur ardından Dinamit'in sahibi olur. Bu arada Sam, Tex'e aile çiftliğini sattığını mektupla bildirir. Culver City şehrinde daha büyüğünü aldığını söyler. Yine başı dertte olan Birdy, Tex'ten yardım ister.


1858: Tex (20 yaşında), başka bir rodeo yıldızı Moss Keegan ile yarışır. Sam Willer, çiftliğini ele geçirmeyi amaçlayan Tom Rebo ve çetesi tarafından öldürülür. Haber kendisine ulaşan Tex, rodeodan(Culver City'den) ayrılır, ardından Corliss kardeşler ve Rebo çetesini yener. Bunlardan sadece sağ kolu John Coffin ve Şerif Mallory kurtulur. Ardından Şerif Mallory, Tex'in kellesine tekrar bir ödül koyar ve Tex, tekrar bir kanun kaçağı haline gelir. Uğursuz şerif Mallory yüzünden kanunların onun peşinde olduğu Tex, Keegan ile birleşip Sam'in ölümünün intikamını almayı başarırlar. Ardından Tex, Montana'da Birdy ile bir takım maceralar yaşar. Tex, Birdy'ye ulaşır ve onu beladan kurtardıktan sonra Lily ile bir gelecek inşa etmek üzere bırakır.


1858: Culver City saldırısından sonra, Tex tekrar aranan bir kanun kaçağıdır ve New Mexico ile Arizona arasında dolaşır. Pinos Altos'un altınlarını çalmakla haksız yere suçlanır ve kendisini temize çıkarmaya, gerçek failleri bulmaya çalışır. Cochise liderliğindeki bir komançero grubu, Robber's Nest köyü ve Chiricahuas Kızılderililerini içeren tehlikeli bir olay keşfederler. Tex, Apaçiler Chiricahuas'ın lideri Cochise ile ilk kez tanışır ve kızını kurtarır, ardından onunla bir kan anlaşması yapar.


1858: Tex, "yalnız haydut" olarak ünlenir. Yıllar önce tanıştığı genç bir kızılderili Tesah ile yeniden bir araya gelir. Onu John Coffin'in suç çetesinden kurtarır (Coffin ve La Mano Rossa çetesini yener) ve gizemli totem bilmecesini çözer. Ardından Tex haksız yere, (aslında Kızıl El çetesinin suçlu olduğu) güvenlik görevlisi Joe Scott'ı öldürüp soymakla suçlanır. Tex, haydutlara cezalarını verir ve yasalara uygun hareket etmese de, Albay Hogart gibi bazı kimselerin saygısını kazanır.


1858-1860: Tex, Texas Rangers'ın gizli ajanı Jeff Weber ile işbirliği yapar. (ABD'ye karşı gerilla eylemlerine girişen El Diablo'yu yakalamak için işbirliği yapmıştır.) Jeff'in vesilesi ve Albay Hogart'ın olumlu ilişkisi tavrı sayesinde Batı Departmanı başkanı Binbaşı Herbert Marshall, eski kanun kaçağı Tex Willer'i 3 numaralı yıldızla Rangers'a alır. Bu vesileyle Tex, aynı zamanda gizli servis için çalışan ünlü Kit Carson ve Arkansas Joe ile tanışır. Tex, ilk görevinde kız kaçıran Bill Mohican'ı bayıltır. Tex, Silver City'e gider ve arkadaşı Jeff'in ölümünden sorumlu olan Bud Lowett'in tüm çetesini yener. Marshall, bir sığır ticaretini araştırırken Kid Billy'nin eline düşen Kit Carson'ın yardımına Tex'i gönderir. Birlikte haydutları ve müttefikleri olan Kızılderilileri yenerler. Tex, Beyaz Kızılderilileri gizli bir hazineyi ele geçirmek için kehanetlerinin lideri olduğuna inandıran Don Felipe Fuentes'in planlarını boşa çıkarır.



1860: Tex, kendisini Meksika ve Amerikan orduları arasındaki savaşın ortasında bulur ve Meksikadaki birkaç casusla savaşmak zorunda kalır: Tex, Steve Dickart (Mefisto) ve kardeşi Lily ile ilk savaşını verir. Haksız yere suçlanan Tex, kendisini yine bir kanun kaçağı rolünde bulur.


1860: (Bir kaç yıldır kayıp olan) Zagor'un Çiko ile beraber Teksas'ta olduğu ortaya çıkar.
 

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
532
7,117
Sayın teks55,
Çok güzel bir çalışma olmuş. Tebrik ederim.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,868
Çizgiroman vakanüvisliği! Çok hoş bir fikir doğrusu. Hem fikir, hem özenli çalışma için tüm çizgiroman severler adına çok teşekkür ederim.
 

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
281
2,423
Güzel bir çalışma olmuş. Tebrik ve teşekkür ederim.
Teks ve Zagor'un karşılaştıkları macera forumda var mı acaba?
 

fırat

Aktif Üye
Yeni Üye
4 May 2012
328
799
Bu maceranın çevirisini sevgili Pertev veya şafak'tan bekliyoruz, şimdiden teşekkürler.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Resmen Zagor - Teks Tarihi... Muhteşem olmuş. Mevcut maceralardan kare alıntılarla Zagor, Çiko, Teks biyografileri yaratılsa harika olur. Elinize sağlık azizim.
 
Üst