Tex Willer'in Kronolojik olarak Hayatı (1948-2020)

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
-Merak edenler için Tex Willer ile ilgili İtalyan bir forumda takribi bir kronoloji verilmiş. (İtalyancam iyi olmadığı için kusura bakmayın, Google bu konuda sponsor oldu)

-Fakat Tex Willer'in kronolojik hayatındaki tarihler hem İtalya'da hem de diğer ülkelerdeki Tex okuyucuları için hep bir ikilem durumunda kalmıştır.

-Tex'in daha hayatına gelmeden önce anne ve babasının ölüm tarihleri konusunda bile birçok tezatlıklar mevcut.

-(Bir kaynak annesinin Tex 3-4 yaşlarındayken öldüğünü söylerken, başka bir kaynak Tex'in 15-16 yaşlarındayken annesinin öldüğünü söylüyor, bir başka kaynak ise 17-18 yaşlarındayken öldüğünü söylüyor)

-Tex Willer'in kendisinin doğum tarihi konusunda bile üç ayrı görüş mevcut, aynı şey oğlu Kit Willer için de geçerli. Bütün bunlar da tarihler konusunda birçok tezat görüşlere neden oluyor.

-Parantez içinde ve mavi renkte yazılmış olanlar tarihlerin tezatlığı hakkındaki kendi görüşlerimdir.

-Bu nedenle Tex'in 2 farklı kronolojisini aktaracağım.


1.Versiyon -- Tex Willer'ın Kronolojik olarak Hayatı (Bonelli Versiyonu)






1812: Tex'in babası Ken Willer doğar.


1814: Tex'in annesi Mae Willer doğar.


1839: Mae Willer, 6 aylık hamiledir. Kocası Ken ile Meksikalılardan kısa süre önce alınmış olan bölgeyi kolonileştirmek için Nueces Vadisi'ne giden bir yerleşimci kervanıyla bir yolculuğa çıkarlar. Yolculuk sırasında kervan, Buffalo Tail Komançileri tarafından saldırıya uğrar. Jim Brigder ve arkadaşı Baker, yerleşimcileri zamanında uyarmamış olsaydı büyük bir katliam gerçekleşecekti. Fakat saldırıya devam eden Buffalo Tail, Mae Willer'i kaçırır, ancak Bridger onu bir atışla etkisiz hale getirir, böylece Mae kurtulur. Sonunda yerleşimciler gidecekleri yere varırlar. Ken ve Mae gittikleri yerde bir çiftlik inşa ederler.


1839 : Tex Willer doğar. (Teksas'da, San Antonio County'de Rock Springs yakınlarındaki bir çiftlikte doğar.) (Tex'in doğum tarihini 1838 veya 1840 olarak verenler de var.)



1840: (Aynı çiftlikte) kardeşi Sam Willer doğar. (Sam Willer, Tex Willer'dan 1 sene sonra doğmuştur. Sam'in doğum tarihini 1839 olarak verenler de var, eğer Sam gerçekten 1839'da doğmuşsa, Tex'in doğum tarihinin 1838 olması gerekir.)



1842: Annesi Mae Willer müptela olduğu bir hastalıktan dolayı ölür. Ken Willer onun ölümüne çok üzülür ve bir daha asla evlenmemeye karar verir. Bu nedenle iki kardeş olan Tex Willer ve Sam Willer, babaları Ken ve yaşlı arkadaşı Gunny Bill tarafından, zorlu sınır hayatına göre eğitilirler. Tex bu eğitime erkek kardeşinden çok daha meyillidir. (Kaynaklarda Mae Willer'in hastalığı yüksek ateş diye verilmiştir.) (Forumdaki İtalyan arkadaş, Tex'in annesinin ölüm tarihini 1858 (Tex'in 18 yaşında olduğu sırada) olarak vermiş ama bana göre bu yanlış. 1856'da öldüğünü söyleyenler de (bana göre) yanlış tarih vermiş. Çünkü kaynaklar Tex'in çok küçükken annesinin öldüğünü ve kardeşiyle öksüz büyüdüğünü söylüyor. Bu nedenle (bana göre en doğru görüş) (1842'de) Tex 3-4 yaşındayken annesi ölmüştür.)



1849: Tex, 10 yaşına basar. Babası ve erkek kardeşiyle birlikte bir Longhorns sürüsünü Corpus Christi'ye götürür ve burada Desperadoslarla ilk karşılaşmasını yaşar. Jim Bridger'ın yardımıyla kaçmayı başarır. Gunny'nin öğretileri sayesinde, kısa sürede mükemmel bir silahşör ve mükemmel bir at binicisi olur. Daha sakin bir ruha sahip olan kardeşi Sam'den çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. (Forumdaki İtalyan arkadaş, Gunny'nin Tex'e silah kullanımı öğrettiği tarihi 1853-1858 arası yıllar (Tex'in 14-19 yaşları arası) olarak vermiş, fakat Gunny bu tarihten önce de Tex'i eğitmiştir.)



1854: Tex, 15-16 yaşına basar. Gunny Bill, Tex'e ateşli silahların kullanımını öğretmeye devam eder. Nueces Vadisi'nden arkadaşlarıyla birlikte, babasından bir sürüyü San Francisco'ya götürmek için izin ister ve babası kabul eder. Uzun ve tehlikeli yolculuk sırasında (ilk kez Kızılderililerle çatışacağı) San Francisco'ya gitmelerine yardımcı olmak için kendisine katılacak olan Damned Dick ile tanışır. Şehre ulaşmayı ve sürüyü mükemmel bir fiyata satmayı başarır. Tex ve arkadaşları, " Shangaiers " tarafından oluşturulan bir aldatmaca nedeniyle "Bir fahişenin suç ortaklığıyla Çin'e giden bir gemiye zorla binme riskine girer; ancak (dağ adamlarını ve denizcileri kışkırtan Jim Bridger'ın müdahalesi sayesinde) Tex, değerli bir hayat dersi öğrenerek arkadaşlarını kurtarmayı ve parayı geri almayı başarır.


1858: Tex, babasının çiftliğini terk etmeye karar verir.


1860'a kadar: Bu yıllarda, Clarence Hutchenrider, Rod Vergil ve Damned Dick'in eşliğinde çayırda yaptığı bir keşif sırasında, Pawnee Grey Wolf'un sakemiyle ve kabilenin kutsal hazinesinin mirasçıları ve koruyucuları olan küçük kızı Tesah ile tanışır.


1861-1862: Tex, arkadaşları Damned Dick ve Rod Vergil ile birlikte, Amerikan İç Savaşı'nın patlak vermesinden Shiloh'un kanlı savaşına kadar birçok olayda kendini bulur. Tex ve Dick, Kuzeyli kaşiflere ve Rod'un Güney ordusuna katılır.


1862: New Mexico'da, Glorieta Geçidi savaşından hemen sonra Tex ve Damned Dick bir silah ticareti macerasına girişirler ve posta arabasının yolcularına bir Kızılderili saldırısından kaçmaları için yardım ederek kendilerini teğmen Beau Danville ile yan yana bulurlar. Shiloh savaşı sırasında Tex ve Damned Dick'in eski ortakları Rod ölür. Tex, adalet veya meşru savunma gerekçeleri dışında artık başka bir Amerikalıya karşı silah kullanmayacağına yemin eder.


1862 son baharı: Üstlerinin isteği üzerine, Yüzbaşı Dark, Tex ve Dick, Yüzbaşı Jude West liderliğindeki eski Kansas Kuzey gerillalarına katılır. Batı'nın Güney sempatizanları olduğu için suçlu olan Glendale, Missouri'nin savunmasız sakinlerini savunmak için onlara karşı taraf tutmaktan çekinmezler.


1863: Tennessee yakınlarında, Tex, Teğmen Johnny Butler'ın yardımıyla bataklıktan kurtarılır.


1864: Tex, kara Tom'u linç edilmekten kurtarır ve zengin Howard Walcott ile biri Kuzeyli diğeri Güneyli olan yeğenleri John ve Leslie ile tanışır. John, düşman tarafından yakalanıp Anderville hapishane kampına gönderildiğinde Tex, binlerce tuzağın üstesinden gelerek onu kurtarmayı başarır.




1865 Babası Ken Willer, sürüsünü soyan bir sığır hırsızları çetesi tarafından öldürülür. Gunny Bill ve kardeşi Sam ile birlikte sürüyü kurtarmak ve babasının intikamını almak için haydutların peşine düşer. Ancak Rio Grande'ye vardığında Sam devam etmeyi reddeder: sınırı geçerek yasalara aykırı hareket etmek istemez. Fakat yaşlı Gunny ile birlikte nehri geçen ve haydutları avlamaya devam eden Tex'i durdurmaz. Suçluların Meksika köyüne geri çekildiğini öğrenen Tex, haydutların peşine düşer. John Coffin liderliğindeki uzun bir haydut avının ardından Rurales ile ölümcül bir çatışmaya girerler. Kovalamaca sırasında daha önce yaralanmış olan Gunny, polis kurşunlarıyla vurularak öldürülür. Tex, Rurales'lerin çoğunu öldürür ve Gunny'yi Texas'taki çiftliğinin yakınına gömer. Çiftliğe döndükten sonra, Gunny'nin ölümü geçici olarak Tex ve Sam'i tartışmaya sokar, öyle ki Tex, başka bir yerde daha iyi şanslar aramak için çiftliği kardeşine bırakmaya karar verir.


1865 başları: Rodeo ve Kanun Kaçağı olduğu Dönem: Bir süre sonra Teksas'ın çeşitli şehirlerinde rodeo düzenleyen bir fuara katılır. Rodeo döneminde Tex, o senenin şampiyonu Moss Keegan ile mücadele eder. Tex, Moss'un hayatını riske attığı bir boğa kazasının ardından ondan çok daha yetkin olduğunu kanıtlar ve onu kurtarır, ancak Moss, onu büyük kayıplarla dolu bir hayata terk ettiği için Tex'e nefret besler. Tex, rodeo yarışmasında Dinamit adlı ata sahip olur. Daha sonra Culver City yakınlarında daha büyük bir çiftlik satın alan Sam'in, çiftliğin sahibi olduğu için Tom Rebo adlı bir adam tarafından öldürüldüğünü öğrenir. Tex, onun ölümünün intikamını almak için haydutun peşine düşer. Tex katilleri ortadan kaldırır, ancak düşmanlarının suç ortağı Şerif Mallory tarafından kanun kaçağı olarak suçlanır. Cinayetle suçlanan ve aranan bir adam olur. Bu yıllarda Tex, kan kardeşi olan Apaçiler Chiricahua'nın lideri Cochise ile tanışır.


Tex Meksika'ya sığınır ve burada şans eseri, İrlandalı bir Çetenin düzenlediği Benito Juarez'e yapılan saldırıyı engeller ve bu saldırıda Hutch olarak bilinen eski arkadaşı Clarence Hutchenrider da vardır. Bu hikayeden sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne dönmeye karar verir.


Mallory (John Coffin'in yardımıyla) Moss'u kullanarak Tex'i bir tuzağa düşürmeye çalışır, ancak Moss pişmanlık duyar ve Tex'e yardım eder ve sonunda Mallory'yi öldürürler.


Bir süre sonra Tex, bir arkadaşını kurtarmak için Red Bill çetesini yok eder, ardından yıllar önce tanıştığı ve onu ölümcül tehlikeden kurtardığı genç bir Pawnee kızı olan Tesah ile karşılaşır. Genç kadının, kabilesinin hazinesini Tex'in eski düşmanı John Coffin'den korumak için yardıma ihtiyacı vardır. Ardından Tex ve Tesah, hazine mağarasında Coffin ve dönek Pawnee Kurt Dişi tarafından yakalanır, ancak Kurt Dişi hazineyi kimseyle paylaşmak istemediği için Coffin tarafından öldürülür. Coffin, hazinenin bir kısmıyla birlikte oradan ayrılır. Tex ve Tesah'ı hazine mağarasında elleri bağlı bir şekilde ölüme terkeder. Ancak Kurt Dişi ölmeden önce zorla da olsa ayağa kalkıp bağlı oldukları ipi çözer ve kurtulurlar. Tex ona intikamını alacağına söz verir. Tex ve Tesah hazinenin geri kalanını güvence altına alır, böylece Coffin geri almak için geri dönemeyecektir. Bir süre sonra Tex, Tesah'ı Saint Thomas'taki arkadaşlarının bir çiftliğine güvenli bir şekilde bırakır ve Coffin'in çiftliğine gider. Onu ve bulunduğu evi komple yakar.




1865 Artık o bir Ranger: Tex, Saint Thomas'taki Tesah'ın yanına döndüğünde, kaçırıldığını ve o sırada Meksika'da iç savaşa karışan Meksikalı askerler tarafından Meksika sınırından geçirildiğini öğrenir. Tex, arkadaşını aramak için acele Meksika'ya gider, ancak Tesah'ı kaçıran acımasız general Ortega'nın askerleri tarafından yakalanır. Ortega onları Pawnee'nin kutsal hazinesinin bulunduğu yere götürmek için kullanmak ister. Ancak Tex, Ortega ve ailesini sahte bir saklanma yerine götürür ve bir hile ile generalin planını bozar. Daha sonra "Kızıl El" ve El Diablo çetesiyle yüzleşir. Kızıl El adlı çeteyi yok ettikten ve ailesinin intikamını aldıktan sonra Gizli Servis ajanı olan Jeff Weber ve Kit Carson ile tanışır. Jeff Weber ve Kit Carson onu Binbaşı Herbert Marshall ile tanıştırır ve onu bir Ranger olarak hukuka hizmet etmeye ikna ederler. Ayrıca Arkansas Joe ile tanışır. Böylece Texas Rangers'ın hizmetine katılır. Başlangıçta binbaşı ile bazı anlaşmazlıklara rağmen Rangers'da kalmaya devam eder.



1865 sonları: Tex, Bud Lowett'in Silver City'deki çetesi ile karşılaşır. Akıncı ve kaçakçı olan Kid Billy'nin pençesinden Kit Carson'u kurtarmaya çalışır. Arkadaşını kurtardıktan sonra, Tesah'ı Santa Fe'de bulur. Burası Don Felipe Fuentes'in Blancos Kızılderilileri ve Prenses Yogar'ı eski kehanetlerinin bahsettiği lider olduğuna inandırarak kafa karışıklığı yarattığı yerdir. Birkaç ay sonra, (ABD ile savaş sırasında) Meksikalılar Teksas'ın güney bölgelerini işgal ettiğinde Tex, Meksika'ya bilgi sağlayan casusları araştırmak için El Paso'ya gönderilir. Burada şüpheli bir sihirbaz bulur: Bulduğu kişi Steve Dickart (Mefisto) ve Mefistonun hem asistanı hem de kız kardeşi Lily Dickart'dır. İkisi, Tex tarafından yakalanır. Ancak işledikleri suçları Tex'in üzerine atarlar. Ardından vatana ihanetle suçlanan ve ölüm cezasına çarptırılan Tex'den kaçmayı başarırlar. Tex, kendini temize çıkarmak için Mefisto'nun izini bulmaya çalışır ve Meksikalı Montales ile tanıştıktan sonra onun yardımıyla Mefisto ve kardeşini yakalar. Bu nedenle, Meksika merkezi hükümetine karşı haklı isyana katılır ve "Meksika Kahramanı" unvanını kazanır. (Meksikalı devrimci Montales'in yardımıyla kasabayı yozlaşmış Şerif Benis'in suç çetesinden temizler) Meksika macerasından dönerken, Kızıl çete tarafından zulüm gören bir Stanfield'a yardım eder. Sonra gizemli Bay X'in peşinde, Maricopa şehrine ulaşır ve Dragon'un suikastçılarıyla yüzleşir. Kısa bir dinlenmeden sonra Yuma'ya gider, Satania çetesinin izindedir. Daha sonra Devil's Hole'un "efendileri" Benton kardeşlerle karşı karşıya gelir.



1866: Lilyth ile evlenir. Tex ve Carson, haydutlarla çatışır ve bu çatışma, Washington Bölgesi'ndeki Spokane Şelaleleri'nde bir intikamın önsözü olacaktır. El Paso'ya varır , Montales'in bir hapishanede kilitlendiğini öğrenir ve Lupe Velasco'nun eşliğinde Meksika'nın yarısını geçerek onu kurtarır.



1867: Navajos ve Blackfoot Kızılderililerinin rezervlerden kaçışını ve bölgede iddia edilen bir silah kaçakçılığı olayını araştırmak için gönderilir. Kızılderili isyanını askıya almayı başarır ve karşılığında beyaz adamın taahhütlerini yerine getireceğine söz verir. Carson'ın yardımıyla Bessie'nin çetesini indirir. Tex ve Lilyth, genç Apaçi şefi Cuervo Malo'ya karşı birlikte bir maceraya atılır.


1867 sonları: Tex, trajik koşullarda Tiger Jack ile tanışır. Tiger Jack'in müstakbel eşi Taniah, Utes'ler tarafından kaçırılır. Ardından silah ve viski karşılığında Cardenas komançerlarına satılır. Navajo kaçakçıların vagonlarını avlayarak Santa Fe'ye götürür ve Don Liborio Torres'i infaz eder. Tex, acısını yatıştırmak için Tiger'i onu takip etmesi için ikna eder.



1868: Teks baba olur. Oğlu Kit Willer doğar. (Bu sırada Tex, yaklaşık 30 yaşındadır) Bazı öncü ailelere ve bir grup mahkumun bir Komançi sürüsünden kaçmasına yardım eder ve onlarla birlikte gerçek bir Teksas işgalini durdurmayı başarır.


1869: İki kaçakçı olan Brennan ve Teller, intikam için Tucker, Red Arrow'daki Navajo Kampına çiçek hastalığı bulaşmış battaniyelerle doldurur. Lilyth, diğer birçok Kızılderiliyle birlikte korkunç şekilde ölür. Tex onun ölümünden sonra Tiger Jack ile birlikte bir intikam görevine başlar. Ancak Brennan kaçmayı başarır.


1869 sonları: Navajo Tiger Jack ile sıkı bir dostluk kuran Tex, onunla birlikte korkunç Dalton Çetesinin izini sürer. Bob Dalton'a aşık olan ve hizmetindeki bir casus olan Eugenia Moore, adamının çetesinin Tex'in eliyle yenilmesi sonucu kendini öldürmeyi tercih eder. Bu arada Yaqui'lerin dehşeti ortaya çıkar. Kana susamış Puma insan kurban edilmesini ister. Ancak Willer ve Tiger Jack, gizemin arkasında büyücü Toba'nın zenginlik hırsının yattığını öğrenir.


1870: Tex, kendisine Mickey Finn diyen Komançilerden genç bir melezi kurtarır.


1871: Tex, Apache Natay ve ailesinin işlerine karışır.


1872-1873: Carson, Gece Kartalını Rangerlara geri dönmeye ve Kanada'da tehlikeli bir göreve gitmeye ikna eder. Bu görevde Arkansas Joe'nun ölümünün intikamını almaya ve "Kızıl El" i engellemeye, Jim Brandon'ın Red Coats'ına (Kızıl Ceketlilerine yardım ederek) Kanada'nın Fur Company'nin tekeline dönmesini engellemeye çalışır. Ardından, melez Gros-Jean ile tanışır. Kit Willer, "Kızıl El" in suç ortakları olan Saks tarafından kaçırılır. Tex, Sam Donovan'ın eşliğinde Missouri'de katil Frank Harris'i avlar ve tutuklar.


1874: Tex ve Carson, Kara Tepeler'e yapılan bir keşif gezisinde Custer'a katılır ve ona yapılan saldırıyı engeller.



1875: Meksika'ya yaptıkları bir ziyarette Tex ve Carson, Arjantinli arkadaşları Ricardo Mendoza ile Meksika'da karşılaşırlar. Tex, üç Ordonez kardeşten ikisini öldürür. Tex ve Tiger, beyazlar, Cheyennes ve Pawnee arasındaki barış konferansına katılır.


1876: Tex ve Carson, Custer ve yedinci Süvarilerin öldürüldüğü Little Big Horn'daki son savaşa katılır.


1878-1879: Bir süre Santa Anita'nın okullarında okuyan genç Kit Willer, Navajos köyüne döner. Babası ve Tiger Jack onu Ranger olması için eğitir.



1885: Tex yaklaşık 45 yaşındadır.Günümüzde yayınlanan maceraları bu dönemdedir.


1890'larin ortaları: Tex geçmişte yaşadığı maceralarını bir gazeteciye anlatmaya karar verir.


1900'lerin başları: Tex maceraları son bulur. (Emekliye ayrılır)



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Tex'in Kronolojik hayatının 2.versiyonu da aktarılacaktır.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
2.Versiyon -- Tex Willer'ın Kronolojik olarak Hayatı (Mauro Boselli Versiyonu)

Mauro Boselli Tex'in şuanki yazarıdır.


1812 - Tex'in babası Ken Willer doğar.

1814 - Tex'in annesi Mae Willer doğar.

1827 veya 1828 - Kit Carson doğar.

1835-1836 - Gunny Bill, Teksas Bağımsızlık Savaşı'na katılır. Gunny Bill, Jim Bridger ile tanışır.

1838 - Binbaşı Leavitt liderliğindeki öncü kervanlar, Jim Bridger ve arkadaşı Baker'ın yardımıyla Nueces vadisinde bir ilçe bulur. Aralarında bebek bekleyen genç bir çift Ken ve Mae Willer da vardır. Mae Willer ilk çocuğu Tex Willer'i doğurur.

1839 - Willer ailesinin 2. çocuğu Sam Willer doğar. Nueces Vadisi, Kızılderililer, Comancheros ve Desperadolar tarafından sürekli saldırıya uğrar. Willer çiftliği, akıncıların saldırısını defalarca (1849'a kadar) püskürtmek zorunda kalır. Kit Carson 12 yaşına basar.

1841 veya 1843 - Mae Willer ölür. (Tex 3 yaşındadır)

1843-1849 - Gunny Bill, çiftlikte Ken Willer'a yardım eder.


1849 - On bir yaşındaki Tex, babası Ken liderliğindeki güney Teksas'ta ilk "geziye" kovboy olarak katılır.


1850 - Gunny Bill, Tex'e silahların kullanımını öğretir. Daha az yetenekli olan Sam, babasına çiftlikteki ev işlerinde yardım etmeyi tercih eder.

1852 - Tex (14 yaşında), babası Ken, kardeşi Sam ve yaşlı kovboy Gunny Bill ile çiftliktedir. Gunny ona Tex'i silah ve diğer konularda eğitir. Birçok numarasını ona aktarır. Tex, Rod Vergil ile arkadaş olur.

1853 - Tex (15 yaşında) kendiyle aynı yaştaki bir çocukla arkadaş olur, adı Hutch'dır. Navajo lideri Red Arrow'un kızı Lilyth, San Joaquin'in keşişlerinin görevinde çalışmaya gönderilir.

1854 - Tex, Hutch ve Rod ile , altın bulunan Kaliforniya'ya bir sürü götürür. Yolda "Damned" Dick onlara katılır. Lilyth, Red Arrow'un Navajo köyüne geri döner.

1855 - Tex (17 yaşında), arkadaşlarıyla devam ettiği yolculukta elindeki sürüyü iyi fiyata satmayı başarır, ancak Frisco'da soyulur. Jim Bridges sayesinde çalınan malları kurtarır ve Rod, Hutch ve Dick ile çayır boyunca bir yolculuğa çıkar. Tex, çiftlikte Birdy ile tanışır.

1856 - Tex, arkadaşı Birdy'nin at hırsızlığı nedeniyle kaçmasına yardım eder. Birdy, Lily ile Montana'ya yerleşir. Montana'da Masumlar Çetesi çılgına döner.


1857 - Kit Carson, Masumlar Çetesi'ni devirir. Bunların lideri Clemmons, Kit'e karşı zaafı olan şarkıcı kız arkadaşı Lena ile kaçar. Kit Carson, Maria Pilar'a ve yönettiği Meksika kökenli Teksaslılar grubuna yardım eder. Ken Willer bir akıncı çetesi tarafından öldürülür. Tex (19-20 yaşında) ve Gunny, Meksika'daki haydutlara ulaşır ve onları öldürür. Geri dönüş yolunda, Gunny vurularak öldürülür. Tex çiftliği Sam'e bırakır ve kendi yoluna gider. Tex, babasının katillerinden intikamını almaya devam eder ve çiftlik sahibi Bronson ve Meksikalı haydut Benitez'i öldürür. Ancak kendisini başında bir ödülle bulur. (Kanun kaçağı olur) Tex, baskın çetesinin liderlerini yener ve Sam'den ayrılır. Tex bir Rodeo yıldızı olur ve Dinamit'in sahibi olur. Sam, aile çiftliğini satar ve Culver City'de daha büyüğünü alır. Yine başı dertte olan Birdy, Tex'ten yardım ister.



1858 - Tex, başka bir rodeo yıldızı Moss Keegan ile yarışır. Sam Willer, Tom Rebo tarafından öldürülür. Tex, rodeodan ayrılır ve intikamını alır. Şerif Mallory ondan kaçar. Tex tekrar bir kanun kaçağı olur. Tex, eski düşmanı Keegan ile birlikte Mallory'yi öldürür ve Sam'in intikamını alır. Montana'da Birdy ile bir takım maceralar yaşar. Tex, Birdy'ye ulaşır ve onu beladan kurtardıktan sonra Lily ile bir gelecek inşa etmek üzere bırakır. Tex, Apaçiler Chiricahuas'ın lideri Cochise ile ilk kez tanışır ve onunla kan anlaşması yapar. Tex, Coffin ve La Mano Rossa çetesini yener.


1858 sonları - Tex, "yalnız haydut" olarak ünlenir. Yıllar önce tanıştığı genç bir kızılderili Tesah ile yeniden bir araya gelir.

1858-1860 -Bazı kanun adamlarının aracılığı sayesinde Herbert Marshall, Rangers'daki eski kanun kaçağını işe alır. Bu arada Tex, ünlü Kit Carson ve Arkansas Joe ile tanışır. Rangers'daki ilk görevlerde Tex, Bud Lowett, Kid Billy, Don Felipe Fuentes gibi düşmanlara gönderirler. Tex Montales ile Meksika'dadır.

1860 - Tex, kendisini Meksika ve Amerikan orduları arasındaki savaşın ortasında bulur ve Meksikadaki birkaç casusla savaşmak zorunda kalır: Tex, Steve Dickart (Mefisto) ve kardeşi Lily ile ilk savaşını verir. Haksız yere suçlanan Tex, kendisini yine bir kanun kaçağı rolünde bulur.

1861 - Tex, Mephisto ve Lily'yi Amerikan adaletine teslim etmeyi başarır. Kendini temize çıkardıktan sonra, Meksikalı devrimci Montales'e Meksika rejimine karşı mücadelede ve demokrasinin zafer kazanmasında yardımcı olur.

1862 - Juarez, Meksika Başkanı olur. Tex, Rod Vergil ve Damned Dick ile birlikte Amerikan İç Savaşına katılır. Birleşik Devletler'de Birlikçiler ve Konfederasyonlar arasındaki savaş rüzgarları eserken, Tex eski arkadaşları Rod Vergil ve "Damned" Dick ile kovboy olmaya geri döner. Rod Vergil, Shiloh savaşında ölür.

1865 - İç Savaş sona erer. Tex, "Damned" Dick'ten ayrılır. Tex, (çocukluk arkadaşı) Hutch'ı Meksika'da bulur ve ABD'ye döner. Maximilian Queretaro'da infaz edilir. Tex Willer, Texas Ranger'i olur. Navajolar, ABD hükümeti ile bir barış anlaşması imzalar. Kendilerine bir rezerv tahsis edilir. Tex, Meksika'da Lupe ile tanışır. Ardından Tex, Lilyth ile evlenir.

1866 - Tex'in oğlu Kit Willer doğar.

1867 - Kit'in doğumundan yaklaşık bir yıl sonra, Brennan ve Teller'ın neden olduğu çiçek hastalığı salgınını Navajo köyüne bulaştırır. Lilyth ölür. Tex, Teller'ı öldürür, ancak Brennan kaçar.


1870 - Tex, Kanada'da Gros-Jean ve Jim Brandon ile tanışır ve bir maceraya atılır. (Oğlu Kit Willer 4 yaşındadır)

1879 - Tex (41 yaşında), oğlu Kit'e (13 yaşında) silah kullanımını öğretir.


1882 - “Navajo Kanı” macerası sırasında, Kit 16 yaşındadır. "Kanlı Ay" macerası sırasında, Tex 42 yaşındadır.


1887 - Lilyth'in ölümünden yirmi yıl sonra Tex, Brennan'ı öldürür. Tex (47 yaşında), Carson (57 yaşında), Tiger (47 yaşında) ve Kit (21 yaşında)


1887 - Tex (47 veya 49 yaşında), Carson (59 yaşında), Tiger (49 yaşında) ve Kit'in (21 yaşında) günümüzdeki maceraları devam eder.

1890: Lilyth'in ölümünden yirmi yıl sonra Tex, Brennan'ı öldürür.


1899 - Kit Carson ölür (71 yaşında) Tex (61 yaşında) anılarını gazeteci Jack Granger'a anlatır.







 
Son düzenleme:

Yakub Cemil

Yeni Üye
1 Eki 2017
42
150
Elinize sağlık çok faydalı olmuş lakin mümkünse bu olayların geçtiği maceraları da yanına yazar mısınız hocam? İçlerinde ilk kez duyduklarım var, yeni başlayan ve Türkçe'ye çevrilmeyen Tex Willer maceraları da kaynak alınmış herhalde. Yardımcı olursanız müteşekkir olurum saygılar...
 
Üst