Eski Bir TEX macerası Hakkında.

hodja35

Yeni Üye
14 Kas 2009
31
39
Selam arkadaşlar sevgili çizgi dostları sakinleri ve büyüklerim ve küçüklerim...
Şimdi bir şey sormak istiyorum. Çocukluk yıllarım bir tex macerası tex ve carson arazide bir kuyuya girerler ve yeraltında bir yere doğru giderler orada farklıbir kızılderili kabileleri bir macera yaşarlar ve tekrar fantastik bir şekilde yeryüzüne çıkarlar.
Arkadaşlar böyle bir macera anımsayan okuyan serisi adı konusunu bilen varsa yazabilir mi? Yıllardır çocuk kafayla okuduğum bu eseri bugünde okumayı arzu ediyorum. Nedendir org elf efsaneleri çağımıdır nedir se ;) aklımdan çıkmıyor .. destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
En az altı yedi macerası vardır Tex'in kuyudan, dar geçitten, dehlizden geçilerek gidilen ve unutulmuş bir kızılderili kabilesiyle savaştığı.

Şimdi macera ismini hemen söyleyemem ama caretta dostumuz bu gibi sorularda hemen araştırarak cevap verebilir.

Benim de eşref:) saatim olacak bakarsam cevaplarım.
Caretta dostum yetişmezse ben zaman ayırırım.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
teşekkür ediyorum okudum ama üzülerek söylicem sanırım bu değil sanki..
Biraz daha fazla ayrıntı verirseniz macerayı çıkartabiliriz.
Şimdi yapacağınız şey şu:
Gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alıp ohmmm deyip transa geçiyoruz sonra hemen 30 sene öncesine kadar gidiyoruz ve okuduğumuz macerayı hatırlamaya çalışıyoruz.
Ben denedim %100 oluyor.
Saygılarımla...
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,784
Hiçbir Şey Ülkesi
teşekkür ediyorum okudum ama üzülerek söylicem sanırım bu değil sanki..

Bazen bana olur. Yıllar önce, özellikle çocukluğumda izlediğim bir filmden ya da okuduğum bir romandan aklımda bir (veya birkaç sahne) kalır. Yıllar içinde onu beynim (yaşadığım olayların, çevresel faktörlerin ya da o sahnelere biçtiğim değerlerin etkisiyle) değişik şekillere sokar. Ve artık bir süre sonra, daha önce izlediğim / okuduğum o sahneleri / maceraları orijinal şekliyle değil de beynimin izin verdiği biçimde hatırlarım. O filmi (ya da romanı) tekrar bulup göz attığımda (aslında yıllar önce izlemiş / okumuş olmama ve aslı o olmasına rağmen) farklıymış (orijinali o değilmiş) gibi düşünürüm. Belki sizde de böyle olmuştur, Sayın hodja35. Yani, böyle bir ihtimal olabilir mi acaba? Sayın ertekin'in bahsedip sizin tekrar okuduğunuz macera aslında yıllar önce okumuş olduğunuz macera olup da, değişik şekillerde hatırlıyor olabilir misiniz?
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,732
Kıbrıs
Bu sorulan macera sanki o dediğimiz 47.sayı değil gibi zira o macerada
Karson yok.Teks,Kit ve Tiger Jack var.Teks ile Karson'un olduğu
bir kuyu macerası var ama orada da kızılderililer yok."Korku Madeni"adlı
macerada Teks ve Karson bir kuyuya inerler ve yeraltında mahsur kalırlardı.Madencileri korkutup kaçırmak için bir adam da yılan adam kılığına girerdi.Bahsettiğim macera orijinal 336-338.32'lik Alfa Serisi'nde de 28-32 sayılar.
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
Teks Altın seri sayı 15 aradığınız macerayı içerir.Sayfa 59'dan itibaren bakın bence budur..

Ben de ilk önce onu düşündüm ama değil galiba... Bu hikayede baba oğul başroldeler... oysa Kit Carson ile Tex olmalı demişti...

Hatta bir tanesinde de afyon üretilen bir yere gidiyorlardı... Orada da çinliler vardı... Yoksa karıştırdım mı? Bu hikaye Zagor da olabilir...

Biraz daha ayrıntı yüklemek lazım...
 
Üst