TEX İlkleri 005 Brennan - Teller

12 Şub 2010
15,006
543,776
İntikam Yemini isimli macerada, eşi Lilit'in intikamını kovalayan Tex, 20 yıl önce Lilit'in ölümünden sorumlu olan Fred Brennan ile olan ilk macerasında silah kaçakçılarına karşı mücadele etmektedir.

Yerel kaçakçıları etkisiz kılan Tex, bunlara silah sağlayan fabrikanın sahipleri Fred Brennan ile Teller'in bulunduğu şehre gelir. Bir gece bürolarına gizlice girer ve suçlarını kanıtlayacak olan belgeler arar. Bulamadan ayrılmak zorunda kalır.

Bundan sonra macera makul bir izahı olamayan şekilde alelacele sona erdirilir. Marşal'a bürolarına baskın yapmalarını söyler ve delilleri orada bulacağını söyler. Okuyucuların da gıyabında tutuklama yapıldığı, delillerin elde edildiği anlaşılır ve Tex de rancerlikten istifa eder.

Tex'in ilk dönem maceralarında bu şekilde alelacele bitirilen maceralar vardır. O dönemde ne gibi editoryal sorunlar nedeniyle böyle yapılmıştır bilinmez. Ama sayfalarca konuşma sahneleri ve sıradan çarpışmaların sayfalarca sürdüğü Tex maceralarının kimilerinde böyle şipşak sonla biten maceraları da günün birinde listelemek lazım.

İntikam Yemini macerasında geriye dönüşle yapılan kurgulamadaki ilk macera sonu ile ilk maceradaki son arasında çelişkiler bulunmaktadır.

Burada ilk macerada Brennan'ın ilk görüldüğü sahneler ile İntikam Yemini macerasında Brennan'ın adının ilk kez geçtiği sahneler yer almaktadır.

Zaten ilk macerada Tex ile Brennan hiç karşılaşmamışlardır.

İlk macerada yerel silah kaçakçısı ve salon sahibesi Bessi'nin fizik olarak benzeri bir kadın İntikam Yemini macerasında, müşterilerinin boğazını kesen salon sahibesi olarak vardır. Bunu ilginç bulmuşumdur.

İntikam Yemini macerası, Tex'in en duygu yüklü ve muhteşem maceralarından birisidir. Defalarca okumama rağmen hiç bıkmadan defalarca daha okuyacağım.

İlk maceraya ait sayfaları Tex Lake ciltten taradım. İntikam Yemini sayfalarını da Maceraperest cildinden taradım. Zaman farkı nedeniyle böyle tercih yaptım.


file


file


file


file


file
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst