Tif ve Tondu

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,551
İzmir
Tif ve Tondu,Fernand Dineur tarafından yaratılan bir Belçika kökenli çizgiroman dizisidir. Dizide zaman içinde çeşitli yazarlar ve çizerler çalışmıştır fakat bunlar arasında en tanınanı ve romana asıl karakterini veren çizgilerin sahibi Will'dir (Willy Maltaite, 1927 - 2000). Yazar olarak da Maurice Rosy, Maurice Tillieux ve Stephen Desberg ile birlikte üretmişlerdir.Tif ve Tondu, iki dost ve ortak maceracı ve dedektiftirler. Dünyanın dört bir yanında çeşitli gizemli, kimi zaman da bilimkurgusal olayları, çözmeye çalışırlar. Sipru'nun Zorglub'u (Zorgub) gibi, onların da zaman zaman devreye giren bir kötü adamı vardır; Monsieur Choc.Tif kel kafalı ya da sinekkaydı traşlıdır ama adı Fransız argosunda "saç" anlamına gelir. Tersine Tondu ise saç sakal birbirine karışmış olmasına karşın adı "traşlı" anlamındadır.

file


file


Dizinin başlangıcı 1938, "Le Journal de Spirou" iledir. 1954 - 1997 arasında ise 45 orijinal albüm yayınlanmıştır. Dizi bütün hayatı boyunca aralıklı olarak Spirou'da da yayınını sürdürmüştür.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,551
İzmir
Ten Ten seven arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir...Hikaye akışı ve çizimleriyle Ten Ten hayranlarını ziyadesiyle tatmin edecektir.
 
Üst