bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
VİKİNG


İlk kez Bronco adlı derginin 1. sayısında ortaya çıkan Viking, bu yayında yaratıcıları Olivier Peru ve Stephane Peru'nun elinden toplam sekiz macera yaşamıştır. İnsanüstü güce sahip Viking, Yeni Dünya'ya ilk yerleşildiği günlerde adalet için savaşan bir kahramandır. Bu mücadelesi esnasında Profesör Holland ve Fransız asıllı avcı Vinaigre/Sirke adlı yanından hiç ayrılmayan arkadaşları ona eşlik etmiştir. Kanada sınırındaki kızılderili topraklarında etnografi konusunda incelemeler yaparken saldırıya uğrayan Profesör Hol and, Sirke tarafından, sonra her ikisi de Viking tarafından kurtarılır. Algonkinlere benzeyen bir lisan konuşan Viking'le çat pat anlaşan Sirke, onunla profesörün arasında gerekli iletişimi kurmuştur. Sonraki maceralarda Penobskot kızılderililerinin şefliğini ele geçiren Viking, arkadaşlarıyla barış içindeki bu kabilenin beyazlar tarafından yok edilmesine de engel olacaktır. Kızılderililerin 'Sarışın Dev' diye isimlendirdiği Viking, hayvan postundan hazırladığı pelerini haricinde atalarının giyim kuşamına uygun bir kostüm giymektedir.

izgiromanAnsiklopedisi631.jpg
izgiromanAnsiklopedisi631a.jpg
izgiromanAnsiklopedisi631b.jpg


Viking'in 1967 ile 1983 serilerinin ve orijinalinin yayınlandığı Broncho sayısı.

Sırtına astığı yay ve oklarından başka silahı olmayan ve yeri geldiğinde ,attığı "Yeeaaaaaaak!" şeklinde canhıraş bir savaş çığlığıyla kahraman, bu sayede düşmanlarının kalbine korku ve dehşet salmaktadır. Gerçek ismi Rothgar olan Viking, Fransa'da çıkan Special-Rodeo'nun 170. sayısında yayınlanan bir öyküde hayranlarının huzuruna yeniden dönerek Dago/Altın Kanat'ın atalarından biriyle ekip oluşturmuştur. Öykü içinde ölümsüz olduğu ve Amerika'ya ilk ayak basanlardan biri olan Kızıl Eric ile birlikte geldiği konu edilmiştir.

Ülkemizde ilk kez Bilge Şakrak'ın sahibi olduğu ve Haziran 1967'de fasikül formatında yayına kendi adıyla başlayan haftalık Viking dergisinde boy göstermiş olan kahraman, bunun ardından ilk sayısı 8 Kasım 1983'de Bilge Şakrak tarafından küçük boy ve ciltli olarak yayınlanan kendi özel serisinde bir kez daha okurlanyla buluşmuştur.


 
Üst