Vah Vahap Vah

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
VAH VAHAP VAH


Dıgıl dergisinin ilk sayılarındaki macerasında ortaya çıkan Vah Vahap Vah başlığı, Vahap isimli 'maganda ruhu' olan bir karakterin başından geçenlerin anlatıldığı macerayı konu edinmektedir. Kahramanın öyküsünü Oğuz Aral ile Galip Tekin kaleme almış ve çizimleri ise başlangıçta Kemal Aratan tarafından gerçekleştirilmiştir.

Öykü, Vahap'ın bir kadına yaptığı taciz dolu sarkıntılıktan sonra, karşı cinse giriştiği her olumsuz harekette kendisinin de fizyonomik ve anatomik olarak giderek kadınlaşmasını anlatmaktadır. Önce göğüsleri çıkmış, ardından yaşadığı bir cinsellik sonucu kendi erkeklik organını yitirmesiyle konu ilginç bir boyut kazanmıştır. Macera, Vahap'ın oğlu Şemistan'ın babasının eski durumuna gelebilmesi için hâlâ değişmemiş olan kafasına kese kağıdı geçirip olayı tersine döndürme girişimiyle tepe noktasına ulaşmıştır. İnsanın hor ve küçük gördüğü kişilerin konumuna düşmesinin abartılarak anlatıldığı Vah Vahap Vah, küçük görülenin konumuna düşmeyi irdelemiştir. Hoyratça yaşayan Vahap, kadınlara karşı olan olumsuz ve yanlış yaklaşımlarının cezasını onlardan biri haline gelerek ödemiştir. Üstelik bu dertten kurtulmasının tek çaresi de onları küçümsemesinin nedenlerinden olan cinsel pozisyondaki rollerine kendince getirdiği yorumun bizzat uygulanmasına bağlıdır. Ancak sonuçta yaşamının en acı derslerinden birini almış olmasına rağmen, sallapati yaşam felsefesinden ve huylarından vazgeçmemiş olması 'konuya ayrı bir çözümsüzlük katmıştır.

izgiromanAnsiklopedisi624.jpg


Vah Vahap Vah sayfalarından biri.

Galip Tekin-Yılmaz-Şevket Yalaz imzalı öykünün devamında ise, Vahap söylediği bir türküden dolayı sahneye çıkma teklifi almıştır. Hiçbir sahne eğitimi olmayan karakter ne yapacağını şaşırdığında sahnede zor duruma düşmüş ve ağlayıp, sızlanmaya başlamış, böylece de dinleyicilerin -nedense- daha fazla beğenisini kazanmıştır. Zeki Müren'le tanışmasına dek uzanan öyküde yer alan Vahap'ın aile bireyleri de bu duruma intibak etmiştir. Dünya çapında yayınlan şöhret ve debdebeli yaşam, Vahap'ın özüne dönüp dönemeyeceği sorusuna gelip takılacaktır...

Vah Vahap Vah serisinin birinci bölümünü içeren öykü, bazı çizerlerin ayrılarak Lombak adlı rakip bir dergi çıkarmaya başlaması üzerine, açık olan sayfalarını doldurmak amacıyla Mayıs 2001 tarihinden itibaren L-Manyak sayfalarında ve bu kez dört renkli olarak yeniden yayınlanmıştır.
 
Üst