bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
UGAKI


Bu başlığın yaratılmasından iki yıl önce 1970'de ressam Robert Gigi, France-Jeux dergisinde senaryosu Pierre Ferrier'e ait olan Hito adlı bir başka samurayın maceralarını çizmiştir. Ugaki bu ilk edinim ve ilginin devamı sürecinde ortaya çıkmıştır. Eski Japon kültürüne olan merakı Hito'daki toplam 20 sayfalık bu geçmişe dayanmaktadır.

XXVII. yüzyıl Japonya'sında yalnız bir samuray, acımasızca öldürülen eski efendisinin intikamını da almak için kendisine bağlanacağı yeni bir zengin efendi aramaktadır. Ugaki isimli yalnız samurayın bu arayışı sürerken karşısına çıkan veya bulaşan olaylar, karmaşalar ve sömürülere karşı onurlu bir şekilde durmayı da elden bırakmamıştır. Bu atmosfer içine eklenen Robert Gigi'nin araştırmacılığı dekorları, kostümleri, âdetleriyle geleneksel Japonya'yı sayfalarına yansıtmıştır. Büyüleyici temasına ana kahraman olarak yerleştirdiği Ugaki isimli yalnız samurayı detayı bol çizgisiyle yaşatmayı başarmıştır.

Fransa'da yayınlanan Les Pieds Nickeles Magazine'de yeniden ele alınan Ugaki, daha sonradan Tintin'de yeniden görülmüştür. Ama önce Pilote, sonra Charlie Mensuel'de geçecek seneleri ve 1979 yılını beklemek gerekecektir. Gıgı' nin oldukça ağır çalışan fırçası Ugaki'nin kariyerindeki macera sayısını çok düşük tutmakla birlikte albümleri 1980 yılından itibaren Dargaud logosuyla hayranlarıyla buluşmuştur.

izgiromanAnsiklopedisi613.jpg


Tercüman Çocuk'un 25 Ekim 1985 tarihli 43. sayısında yayınlanan bir Ugaki sayfası.​

Ugaki'nin iki macerası Tercüman Çocuk dergisinin Mart 1983 tarihli 310. ve Kasım 1985 tarihli 450. sayısından itibaren Ugaki, Korkusuz Samuray başlığıyla yayınlanmış ve bu Uzakdoğulu kahraman Türk okuruna veda etmiştir.


 
Üst