Tanino LIBERATORE

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
Tanino LIBERATORE, (1953- )


12 Nisan 1953 tarihinde Quadri, İtalya'da doğan Tanino Gaetano Liberatore, çizerlik kariyerine 1974-1978 yılları arasında Pescara'da Andrea Pazienza ile birlikte kapak illüstrasyonları hazırlayarak başlamıştır.

Tanino Liberatore'nin çalışmaları, bakış açıları geniş hayranları tarafìndan realistik olarak adlandırılsa da, aslında geleneksel realist İtalyan çizgiroman akımının sınırlarının çok ötesinde öğeler içermektedir. Örneğin çizim ve renklendirme yaparken kullandığı teknik oldukça farklıdır. Pastel tonlarda devreye giren renklendirmesi ve figürlerde ve arka planda kullandığı dış kontürler sahneyi belirginleştirici bir hale getirmektedir. Sıradanın dışındaki kendine has renklendirmesiyle meşhur siborg kahramanı Rank Xerox'un karakterine uygun soğuk ve sadist davranışlarını öne çıkarmıştır. Çok yüksek düzeydeki şiddet dozu ile yansıttığı farklı ve beklenmedik açılımları olan senaryolarını Stefano Tamburini kaleme almıştır. Çalışmalarıyla Frigidaire, L'Echo des Savanes ve Heavy Metal gibi popüler dergilerde boy gösteren Tanino Liberatore, 1978 yılında çizmeye başladığı Ranxerox başlığı ile tüm çizgiroman dünyasında dikkatleri üzerine toplamıştır.


Tanino Liberatore'nin ünlü çizgiromanı Renxerox'un ilk iki macerası ülkemizde ilk kez 1997 yılında Gazete Pazar'ın Fasulye adlı ilavesinde yayınlanmıştır.
 
Üst