Victor HUBINON

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,864
NeverLand
Victor HUBINON, (1924-1979)


1924 yılında Liege yakınlarındaki Angleur'da doğan Belçikalı Victor Hubinon, Liege Akademisi Resim Bölümü'ne devam etmiş ve yerel ve ulusal gazetelerde dekorasyon, boyama, değişik çizim ve karikatür ve çizgiroman çalışmaları yapmıştır.

Victor Hubinon, ikinci Dünya Savaşı sonrasında Belçika Kraliyet Donanması tarafından yayınlanan La Meuse adlı yayın organında yaptığı çizim çalışmalarının ardından 1946 yılında haftalık çocuk dergisi Spirou'da Georges Troisfontaines'ın senaryolarından yola çıkarak Buck Danny adlı Amerikalı pilot kahramanının Pasifik'deki maceralarını çizmeye başlamıştır. Başlığın sonraki maceralarını Jean Michel Charlier kaleme alacaktır.

bd_hubinon02.jpg


Buck Danny'den bir kare.

Buck Danny'yi takiben 1950-1952 yılları arasında Jijé'nin Blondin et Cirage ve bir seri illüstrasyon destekli biyografik çalışma olan Surcouf, Mermoz et Stanley'i hazırladıktan sonra 1959'da yine Jean-Michel Charlier senaryolarıyla Pilote için Le Demon des Caraibes'i çizmiştir. Bu seri bir müddet sonra Les Aventures de Barbe-Rouge et d'Eric/Barbe-Roque başlığını almış ve 1967 yılına dek yayınlanacak olan bir çizgiroman serisi haline gelmiştir.

Victor Hubinon'un son çizgiroman çalışması olan La Mouette, Gigi Marechal tarafindan yazılmış dişi bir korsanın maceralarını konu edinmiştir. Hubinon, 1979 yılında çizim masasının başında geçirdiği bir kalp krizi sonucu ölmüştür.
 
Üst