Vittorio GIARDINO

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
Vittorio GIARDINO, (1946- )


izgiromanAnsiklopedisi241a.jpg

24 Aralık 1946'da Bologna, İtalya'da doğan Vittorio Giardino, eğitimini aldığı elektronik mühendisliğini bırakarak 1969 yılından itibaren çizgiromanlarla ilgilenmeye başlamıştır.

Vittorio Giardino'nun Mago adlı karma çizgiroman dergisinde ilk yayınlanan çalışmalarından olan Sam Pezzo, New York'un İtalyan Mahallesinde geçen polisiye olayları konu ediniyordu. Buna üç yıl eklenen ve Orient Express sayfalarından okurlarıyla buluşan Max Fridman ise, ikinci Dünya Savası atmosferinde geçen casusluk maceralarıyla dikkat çekmiştir. Vittorio Giardino, 1984 yılından itibaren ise Glamour adlı ve sadece uluslararası şöhrete sahip çizgiromancıların eserlerine yer veren bir dergide Little Ego başlığıyla erotik çizgiromanlar hazırlamaya başlamıştır. Bu başlığın bazı öyküleri sonraki yıllarda Amerika'da yayınlanan Heavy Metal dergisinde tekrar yayın şansı bulmuştur.

Türk okurunun Vittorio Giardino ile biricik tanışması 1990 yılında Güneş Gazetesinin ilave olarak verdiği Max Fridman çizgiroman fasikülleri sayesinde olmuştur.
 
Üst