Victor DE LA FUENTE

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Victor DE LA FUENTE, (1927- )


1927 yılında Avusturya'da doğan Victor de la Fuente, ilk kez ispanya, Madrid'de çizer Lopez Rubio'nun yanında sanatsal çalışmalar yapmaya başlamıştır. Daha sonra ulaştığı şöhreti sayesinde önce ABD'ye, ardından da Büyük Britanya'ya daha sonra tekrar İspanya ve Güney Amerika'ya giderek buralarda çizgiroman yayıncılığı yapan yayınevlerinden gelen cazip transfer tekliflerini kabul etmiştir.

Victor de la Fuente, 1968 yılından itibaren adaşı senarist Victor Mora ile birlikte Sunday adlı yayında western çizmeye başladı. Ertesi yıl ise ispanya'da çıkan Trinca adlı çizgiroman dergisine Haxtur'u hazırlamaya başladı, ancak asıl şöhreti ABD'de yayınlanan korku, gerilim dergisi Creepy'ye yaptığı kısa çizgiromanlarla yakalamıştır. 1978 yılından itibaren ise, Fransa'da aylık olarak çıkan A Suivre adlı karma çizgiroman dergisine çizimler hazırlamaya başlamıştır. Sonraki yıllarda da ilk çizgiromanlarına senaryolar yazan Victor Mora ile beraber dokuzuncu sanat çalışmalarını sürdürmüştür.

Victor de la Fuente'nin Türkiye'de yayınlanmış oldukça az çalışması olmasına karşın ismi en çok bilinen Avrupalı çizerlerden biridir. Fuente'nin ülkemizde yayınlanan ilk çizgiromanları Korku dergisindeki öyküleri olmuştur.
 
Üst