Superman Bilka Yayınları Sayı 131

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,882
52,466
Kendi Koltuğunda
Superman bilka yayinlari sayi 131
[url=http://hizliresim.com/znb62g][/URL]

[url=http://hizliresim.com/WbdJLY][/URL]
[url=http://hizliresim.com/G3lLO2][/URL]

Sevgili abolardis arkadaşızın ham olarak taradığı çift syfalı superman severlerine tek sayfa düzenlemesi yapılmıştır.
Afiyetle okuyunuz kırmızı pelerinizi pardon battaniyenizi şu kış günlerinde yanınızdan ayırmayınız.
Jpeg olarak 160 mb. cbr

tıf dosyası cbr olarak 46 mb.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Yoğunluk nedeniyle düzenleme şansımız olmadı.Taranmışken gecikmeninde değerli dostlarımıza haksızlık olacağını düşündüm.Apar topar eklendi bu nedenle tarama hatası olabilecek yerleri iki kez taramak zorunda kaldım.Birde beyazlatma işi fazla olmasın düşüncesiyle tarayıcıyı biraz fazla ışık almasını sağladım.Bana kalsa aslında tek sayfa sarı kağıt daha iyi oluyor.Ancak genelde okuyucular beyazlatılmış ve işlenmiş seviyor.( Gıda maddesi sanki kendi kendime tebessüm ettim şimdi.)Düzenleme konusunda yardımcı olan değerli dostlarımıza saygılarımla.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,882
52,466
Kendi Koltuğunda
Elinize sağlık çok teşekkürler.Kitabı yeniden yaratmışsınız.
sevgili abolardis kardeş
yanlış anlaşılmasın sadece uyararak yazıyorum.Günaha girmeyelim diye..
Kelimelerde (Yaratma) kelimesini bir tek Yüce Allah için kullanalım.Bildiğiniz gibi
Yaratmak bir tek Allah'a mahsustur.
Saygılar ve sevgilerimle kalınız.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Merak etmeyin üstadım lafza değil manaya bakalım.Bizim yaratma iddiamız yok.Lafza takılmayalım.Hallacın enel hakkı gibi olmasın.Ben gerçeğim demek olduğu gibi aynı zamanda ilahlık iddiası yok.Ben onunla birlikteyim anlamıda çıkar.Aynı zamanda şunuda unutmamak lazım
FURKAN-30 için 40 meâl bulundu. Yaşar Nuri Öztürk (25/FURKÂN-30: Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular.") / Abdullah Parlıyan (25/FURKÂN-30: Peygamber de dedi ki: “Ey Rabbim! Şüphesiz ki, kavmim bu Kur'ân'ı terkettiler.”)
Kuranın yanında yer almak kuranın hükümlerini baki kılmaktır.Yine
BAKARA-219 için 40 meâl bulundu. Ümit Şimşek (2/BAKARA-219: Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: İkisinde de büyük bir günah, bir de insanlar için bazı yararlar vardır; fakat günahları, yararlarından daha büyüktür. Bir de ne bağışlayacaklarını soruyorlar. 'İhtiyaçtan fazlasını' de. İşte, Allah, düşünmeniz için âyetlerini size böyle açıklıyor.) / Yaşar Nuri Öztürk (2/BAKARA-219: Sana uyuşturucuyu/şarabı ve kumarı sorarlar. De ki: "Bu ikisinde büyük bir günah vardır; insanlar için çıkarlar da vardır. Ama onların kötülüğü yararlarından çok daha büyüktür." Ve sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin." İşte Allah, ayetleri size böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz.)
Teolojik açıdan bakılacak olursa söylediğimde hiç bir anlam farklılığı yoktur.İnsanlara Alim , Adil , Cebbar ,Rahim isimleri verilirken kimse onlar neden yaratıcının isimleri şeklinde sorgulamıyor.Doğrusuda o aslında.Yoksa farklı bakış açılarından tanrının isimleri neden insanlara veriliyor.İlahlık iddiasımı var.Denilmiyor.Biz rabbı rab edinirsek sorun yok.İnsanları rab edinirsek sorun başlar.Tahrim yetkisi sadece Allaha aittir.Onun dışında kimse haram yasak koyamaz.Hukukçular iyi bilir kanunsuz suç ve ceza olmaz.Kuranda tanımlanmayan yasaklanmayan her şey serbesttir.Allah peygambere bile sen onlar üzerinde bekçi değilsin der.Dİnde zorlama yoktur.Bilinenin aksine bir çok ilahiyatçı da aynı görüştedir.Allahın yoktan var etmesi yokluktan imal anlamında değil tekamül ettirerek var etmesini ifade eder.Descartes in dediği gibi yoktan olan bir şey var olamaz.Fizik ile metafiziğin kesişme alanında bilim yeterli değil.Ancak yaratma sizin kastettiğiniz anlamda değil.Evrilme , dönüştürme söz konusudur.Hiçlik , yokluk kavramları farklıdır.fenafillah ,bekabillah kavramları ile bu yokluğun farkı büyüktür.Yok olmak ortadan kalkmak demek değildir.Enerjinin korunumu ne olacak bilim var dan yok yok tan var olmaz diyor.Müteşabih bir kitaptan bahsediyoruz.Neden iç içe anlam boyutları olduğu için.Yaratıcının gücü her yerde hissediliyor.Uzaydan mesaj varıda bunun için konu olarak tasarladım.Kainatta yalnız değiliz.Papanın dediği gibi evrende başka canlıların olmadığını düşünmek Allahın yaratma gücünü sınırlamak olur.Bugünkü insanlığın geldiği noktada bence gerekli olmayan hassasiyetler öncelikle dine zarar veriyor.İbni teymiyenin düşüncesiyle indirilen ve uydurulan din var.dahada ilerisi İnsanın mabudunu kendi yapması yada Şeriatinin düşüncesiyle Allahın putlaştırılması söz konusu.O yüzden değerli kardeşim haram koyma bana biz kimseye saygısızlık yapmıyoruz.Bunları aşalım artık.Birazda kendimizi okuyalım.Kuran hiç inmeseydi biz ne yapacaktık. İçmizdeki peyamber ( bu farsça haber veren anlamına gelir bazı yerlerde peygamber her ikiside farsçadır.)bize doğru yolu gösterirdi vicdanımız bizi doğru yola iletirdi.Bisetten önce peygamberde aynısını yapmıştı.Peygamber hayatı boyunca kimseye elini öptürmedi kimsenin ayağa kalkmasına izin vermedi.Her hakarete tebessüm etti.Dini korumak adına yapılanlar ona en büyük zararı verdiler.Dünyanın yüz akı el - muhtare de , karmatilerde ,ahilerde ki anlayış hep hoşgörüydü.Bizim düşüncemiz hoş görü insan sevgisi.Çizgi okurları bunları aşmalı.Yaratmak günah değildir.Kısacası yeni bir biçime oluşa sevk olmaktır.İlahlık iddiası yok.Şirk yok.Ayrıca din kimsenin tekelinde değildir.Yaratıcı bana değer vermiş dünyaya göndermiş herkes tahammül göstermek zorundadır.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Resim yapmakta haram değilmiydi yanlışmı biliyorum melekler girmiyormuş duyduğum kadarıyla.
 
Üst