Superman:For a Man Who has Everything

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
250px-Fortheman.jpg

Batman, Robin, and Wonder Woman pay Superman a visit at his Fortress of Solitude, with Batman and Wonder Woman bearing gifts for the Man of Steel's birthday. However, upon their initial entry, they see Superman standing rather still with a strange alien plant attached to his chest and wrapping its tendrils around him. They call out to him, but Superman doesn't respond. His mind is entranced by a vision he sees...
As the three heroes try to determine where the plant came from and what it's doing to Superman, a gigantic yellow-skinned muscular humanoid male named Mongul shows up, telling them that the plant is a Black Mercy, which gives its victims the desire of their hearts, trapping them in a dreamworld that they cannot escape from. He challenges the three heroes to take him on one-on-one to find one among the Earth beings worthy enough to kill.


Alan Moore çizgi roman yazarlığı konusunda en büyük üstatların başında gelir Watcmen , V for Vendetta gibi hikayeleri dilimize de çevrilmiştir , özellikle kendi özgün hikayelerini yarattığı için populer karakterlerde pek fazla işi yoktur fakat elinin değdiği bu az hikayelerin her biride o karakterin en iyi maceraları arasına kesinlikle girer Batman için Killing Joke, Superman için Whatever Happened Man of Tomarrow en sevilen öyküler arasındadır. For A Man Who has Everything adlı öykü ise Alan Moore'un Superman öyküleri içinde Whatever Happened Man of Tomarrow kadar iyi bilinmesede en az onun kadar güzel bir öyküdür.Superman'in doğum gününde DC'nin triosunun diğer iki ismi Wonder Woman ve yanında Robin ile kuzey kutbuna gelen Batman , Superman'in vücudunun devasa bir bitki tarafından kaplandığı ve gözleri açık bir şekilde hayaller dünyasında olduğu bir manzara ile karşılaşırlar. Bu tuzağı hazırlayan Mongul ise kalan kahramanları öldürüp kendisine sorun yaratacak tüm engelleri yok etmeyi amaçlamaktadır. Eğer Superman girdiği hayali dünyadan hemen uyanmaz ise Mongul amacına ulaşacaktır.

Ek not olarak bu hikayenin 2004 yılında Justice League Unlimited adlı animasyon dizisine uyarlandığını bilgisini ekliyim , animasyonda Robin yoktur ama Çizgiromanda yer alan Robin Jason Todd'dur , çok gereksiz ve sinirbozucu bir Robin olduğu düşünüldüğü için yok edilen Jason Todd ironik biçimde diğer Robinlerden çok daha iyi hikayelerde yer almıştır :D.


Link:
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Değerli bir çalışma olduğu su götürmez gerçek...
Cobra elinden geleni yapmış açıklamaya çalışmış :)
Umarım çevirmenlerinde dikkatini çeker?
The Darkness sana ufak bir taş atayım dedim :)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Değerli bir çalışma olduğu su götürmez gerçek...
Cobra elinden geleni yapmış açıklamaya çalışmış :)
Umarım çevirmenlerinde dikkatini çeker?
The Darkness sana ufak bir taş atayım dedim :)


Taş ta buralara kadar geldi, yana kaçmasam kafama gelecekti. :D

Bakalım dostum, işler yoğun ve benim çevirmenlerin sesi bir süredir çıkmıyor. Millet tatilde, biz işte :(
Nasıl olacak? Ama yakında yeni birşeyler gelecek.
:D


Bu arada cobra'ya teşekkürler.
Yabancı dilde çizgi romanlar başlığında çok harika işler yapıyor.
 
Üst