Süper Teks Çetin Karakoç Yayınları Sayı 004 - Yılan İşareti ve Navajo Kanı

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Süper Teks Çetin Karakoç Yayınları Sayı 004 - Yılan İşareti ve Navajo Kanı

Sevgili dostum Tafamus'un isteğiyle; sayın Kutuge'nin çift sayfa olarak taradığı Süper Teks Çetin Karakoç Yayınları Sayı 004 - Yılan İşareti çizgiromanını tek sayfa olarak yeniden düzenledim.
Haliyle kendiliğinden bir Kutuge_Zamangezgini ortak çalışmasına dönüştü.Sayın Kutuge'ye çizgiromana verdiği büyük hizmetlerden dolayı kendim ve tüm çizgiroman severler adına çok teşekkür ederim.

Teks
Marco Gremignai tarafından yazılmış,
Giovanni Luigi Bonelli ile Aurelio Galleppini'ye (Galep) tarafından çizilmiştir.
Kim yarattı? 30 Eylül 1948 tarihinde gazete bayilerinde yerini alan ilk Teks Willer macerası alışılmış strip boyutlarındaydı. Öykü ve çizimler, ortak çalışmaları uzun yıllar devam edecek bir ikiliye, Giovanni Luigi Bonelli ile Aurelio Galleppini'ye (Galep) aitti. Günümüzde Teks'in senaryo yazarlığını (Nick Raider'ın da yaratıcısı olan) Claudio Nizzi üstlenmiş durumda, çizimler ise 1994 yılında ölen Galep'in ardından, aralarında özellikle Giovanni Ticci'yi, Guglielmo Letteri'yi ve Galep'in ölümüyle 1994 yılından itibaren kapak ressamlığını da üstlenen Claudio Villa'yı da sayabileceğimiz çeşitli çizerler tarafından gerçekleştirilmekte
Kimdir? "İlk" Teks, istemeden haydut olmuş, kendine özgü bir adalet anlayışı olan, sadece kendini korumak için adam öldüren bir kişidir. Ancak kısa bir süre sonra ranger olur. Güzeller güzeli bir kızılderili kadınla, Lilyth'le evlendikten (ve Gece Kartalı adını aldıktan) sonra Navajolar'ın reisi ve kızılderili haklarının yılmaz bir savunucusu olur. Sert, dürüst, silahını çektiğinde şakası olmayan Teks hızlıdır, kurallara aldırmaz; "kötü" bellediklerini alteder. Onu tanıyan herkes "eli kolu bağlı olmayan" korkusuz birine ihtiyaç duyduğunda Teks'ten yardım isteyebileceğini iyi bilir.
Dostları kimdir? Yaşlı Kit Carson, Teks'in ranger oluşundan itibaren hemen her macerada yer almıştır. Diğer temel roller Teks'in oğlu Kit Willer'e ve Navajo savaşçısı Tiger Jack'e aittir. Teks'in, Teksas kırlarından San Fransisco'daki Çin Mahallesi'ne, karlarla kaplı Kanada topraklarından Meksika'daki Maya tapınaklarına kadar uzanan binlerce macerasında yer alan diğer dostların hepsini hatırlamak elbette mümkün değildir... Ancak içlerinden ilk anda akla gelen şu isimler sayılabilir: Esrarengiz El Morisco, Meksikalı Montales, güçlü Gros Jean, İrlandalı Pat Mac Ryan, kırmızı ceketli Jim Brandon, polis komiseri Tom Devlin, kızılderili Cochise ve büyücü Kırmızı Bulut.
Düşmanları kimdir? Şüphesiz Teks'in en tehlikeli düşmanları, her ikisi de kara büyüyle uğraşan ve birçok macerada Teks'in karşısına çıkan Mefisto ile oğlu Yama'dır. Birkaç kez karşılaşıp altettiği bir diğer düşman kılık değiştirme ustası Proteus'tur. Bunlardan başka içlerinde özellikle güzel Satania'yı, büyücü Mitla'yı, Lucero'yu, El Muerto'yu ve Ay Vadisi'ndeki Marslılar'ı sayabileceğimiz, sadece bir macerada yer alan, ancak okurların hafızasından çıkmayan başka düşmanları da vardır.

YARATICI
Gianluigi Bonelli
1948

ÇİZER
Aurelio Galleppini
Galep

EDİTÖR
Decio Canzio

KAPAKLAR
Aurelio Galleppini
1'den 400'e kadar
Claudio Villa
401'den itibaren

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1948-98
all right reserved worldwide



Süper Teks Çetin Karakoç Yayınları Sayı 004 - Yılan İşareti:



Süper Teks Çetin Karakoç Yayınları Sayı 004 - Yılan İşareti:


newpdfdocument3pdf000ouo.jpg


newpdfdocument3pdf002izi.jpg


newpdfdocument3pdf014jqj.jpg


newpdfdocument3pdf056.jpg


68123b90ada9f949704c590626b4d5f1.jpg


2ywv1op.gif



BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ VARÜLKE'DEN
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,943
23,713
Kıbrıs
Zamangezgini Bayhun Bey'in tarama titizliği Çizgi Diyarı için her zaman
bir artı olmuştur.Ümit ederim birlikte ortaya yeni güzellikler çıkaracağız.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
evet , çok güzel bir sunuş ve tarama.
bu şekilde tüm bu klasik kitapların
sunumları yapılıp bunlara ayrı bir yer
ayrıldığında harika olur kanısındayım.
caretta nın da bu hassasiyeti bana
ayrıca çalışma şevki veriyor.teşekkürler
zaman gezgini ve caretta.tarayan
arkadaşa da ayrıca teşekkürler.
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,895
Zamangezgini almış eline sihirli bir değnek neye dokunsa mükemmelleşiyor :)
Teşekkürler üstat DEĞNEĞİNE sağlık. :5:
 

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
Çok teşekkürler bu güzel tarama için inşallah serinin bütün sayılarının da aynı şekilde olması dileğiyle :)
 
Son düzenleme:
Üst