![]() |
#11 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1747476
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Suat Yalaz üstadımız "antiskop"un ne olduğunu yazısında açıklamış. Ben de bir görselini sunayım dedim. Henüz bilgisayarların, dolayısıyla da dijital projektörlerin ortaya çıkmasına çok zaman olan yıllarda, eğitimin her aşamasında hocalarımız tarafından bunlarla sayısız sunumlar yapılmıştı. Koca bir amfiye aynı anda bir görseli izletmenin en iyi yolu, bunu adı geçen aletle sahnedeki büyük perdeye yansıtmaktı (aletin diğer adları episkop, epidiyaskop, opak projektör). Evde kendim de bunun ilkel bir versiyonunu yapmıştım). Tabii o yıllarda bir de slayt (dia) projektörleri vardı, ama diaların filmleri pahalı, yıkatması daha da pahalı ve de zaman alıcıydı. Episkoplar ise çok ekonomiktiler, sadece basılı (dergi kitap) ya da yazılı/çizili materyali alete sokuyordunuz, o kadar. Tek masrafı lambalarıydı (uzun olmakla birlikte belli bir ömürleri vardı haliyle) ![]() Konu scanfan tarafından (24.Mart.2018 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 27.Şubat.2019
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
adam haklı.yani detaylı çizim isteme konusunda.suat yalaz'a örnek gösterdiği sayfada detaylı . adam bunun gibi olsun demiş.ortada art niyet yok . ben olsam tamam veya çizemem derdim olur biterdi.suat yalaz karaoğlanın çizimlerinde detaya girmez,fırçayla çizilmiş gibidir (tam olarak ne ile çizdiğini bilmiyorum).ne yalan söyleyeyim karaoğlanı hiç okumazdım.sevmezdim çizimlerini çocukken.yabancı çizerler daha hoşuma giderdi.çünkü detay vardı.john buscema ile büyüdük.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 13.Eylül.2009
•Rep Puanı : 307707
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Rahmetli Ali Recan da bu aletten kullanırdı.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
size de tanıdık geldi mi? | comedian | Sizden Gelenler | 9 | 13.Haziran.2013 22:47 |
ÖNEMLİ forumda yaşadığım problem | salkım | Görüş ve Önerileriniz | 2 | 18.Nisan.2011 16:53 |