Şükrü Kızılot Karaoğlan'a Mektup Yazmış

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Şükrü Kızılot Karaoğlan'a Mektup Yazmış
29 Mart 1967 tarihli 165'inci sayının
"Okuyucularla Başbaşa" sayfasından



Gazi Üniversitesi eski öğretim üyesi, maliye uzmanı ve gazeteci "Prof. Dr.Şükrü Kızılot" 1958'de Çorum'da doğmuştu. Alanında birçok yayın yapan bu ödüllü bilimadamı 2014'te geçirdiği bir beyin kanamasından sonra hayata tutunamayarak 22 Ağustos 2017'de vefat etmişti. "Verginin güler yüzü" diye anılan Kızılot sıkıcı maliye konularını herkesin anlayacağı şekilde yazıyordu.

file


Şükrü Kızılot'un da çocukluğunda sıkı bir Karaoğlan okuru olduğu anlaşılıyor. 1967 yılında henüz 9-10 yaşlarındayken Suat Yalaz'a Çorum'dan bir mektup yazmış ve bazı sorular sormuş, bir de imzalı resim istemiş. Suat Yalaz da Karaoğlan dergisinin 29 Mart 1967 tarihli 165'inci sayısının "Okuyucularla Başbaşa" sayfasında Şükrü Kızılot'un mektubunu cevaplamış. Anlaşıldığı kadarıyla Kızılot Karaoğlan'ın kılıç dışında başka silah taşıyıp taşımadığını sormuş. Ayrıca derginin piyango düzenlemeyi düşünüp düşünmediğini, Kaan Yalaz'ın diğer Karaoğlan filmlerinde de oynayıp oynamayacağını merak etmiş. Bir de her okuyucunun yaptığı gibi imzalı fotoğraf istemiş. Suat Yalaz da sayfada görülen cevapları vermiş, imzalı resimlerin kendisine gönderileceğini müjdelemiş.

Mektubun Çorumdan gönderilmiş olması, o tarihteki yaşı vb mektubun sahibinin bizim tanıdığımız "Şükrü Kızılot" olduğuna işaret ediyor. Keşke mektupların yanında fotoğraf da olsaydı (Yuki'nin Okur Kulübü'nde olduğu gibi). Şayet yanıldıysak da affola. Keşke Kızılot hayatta olsaydı ona sorardık.

file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Coskun

Kıdemli Üye
20 Haz 2015
160
584
İstanbul
Scanfan üstad gerçekten kazarak çıkarmışsınız haberi. Şükrü Kızılot mesleğim dolayısı ile yakinen takib ettiğim ve tanıdığım bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Size de bu haberinizden dolayı çok teşekkürlerimi sunarım.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
Saygıdeğer üstat Suat Yalaz bu sayfadaki konuyu okuduktan sonra bana aşağıdaki mesajı yazmış. (Özel satırları çıkarttıktan sonra mesajın ilgili bölümünü aynen buraya alıyorum):

"Şükrü Kızılot, 10 yaşında iken Çorum'dan
Karaoğlan'a mektup yazmış, benden resim istemiş,
Kaan Yalaz gelecek filmlerde de oynayacak mı, diye
sormuş..."
arşiv haberine bayıldım. Çünkü ben, ekonomi
profesörü Kızılot'un Ege Cansen ile yaptığı programların
hastasıydım... Küçük okuyucum bana hayran iken büyümüş..
bu kez ben ona hayran olmuşum... Bir, ondan imzalı resim
istemediğim kalmış... Yaşam, iyi kötü ne biçim sürprizlerle
dolu...

Yaşam bardağının dolu tarafına bakarak teselli bulmaya çalışalım.

Selam, sevgi ve en iyi dileklerimle... SY
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Çok güzel be!

Yarım yüzyıl öncesinden böyle harika bir yaşam oyunu yakalayıp bizlerle paylaşan Scanfan'a da Suat Usta'ya da yürekten teşekkürler.
 
Üst