Suat Yalaz, Çizgi Diyarı Şeref Duvarı No:1

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"Suat Yalaz" Çizgi Diyarı Şeref Duvarı No:1
Bir Photoshop Çalışması

Yotube videolarını seyrederek kendi kendime "Photoshop" kursu yapıyordum ki, yazılımı kurcalarken aklıma geldi, rastgele bir şeyler değil de Çizgi Diyarı'nın da yararına olan bir şeyler yapayım da işe yarasın dedim. Geçen gün "profesör" üstadım Çizgi Diyarı'nın Şeref Sayfaları diye bir konu açmıştı, oradan ilham alarak "savok" üstadımın yüklediği "Suadiye videosu"ndan bir kare yakaladım ve bu tabloyu oluşturdum. Bir de şık bir 19. yüzyıl çerçevesinin içine yerleştirdim. Resim barındırma siteleri belli bir büyüklüğün üzerindeki resimler için küçülterek link veriyorlar. O nedenle orijinal büyüklükte olanını (2346 px) "Mega linki" olarak verdim, sayfaya da 1280 piksellik olanını yerleştirdim. Baskı filan gerekirse büyük olanından daha iyi sonuç alınır.

1280 piksellik versiyon (sayfa görüntüsü için)
file


İndirmek İçin
(Mega)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Hiç kuşkusuz ki temel düzlem içinde olmakla her kişi bir yetenek ve değerdir. Yetenekler farklı farklı olmakla, değerler de farklı farklıdır. Anı ve anılmak; anılmaya değer iz bırakmak; işte bu yetenekler alanı ile diğer yetenekler arasında sıyrılıp çıkmakla olasıdır.

Bu olası durum tarifsiz güzel bir gurur ve miras olmakla, insan olmanın temel ve tek adımıdır kanımca. Yaşayıp gitmek türlere özgüdür. Bu bağlamda insan dediğimiz tür de yaşayıp gider. Evet hepimiz insanız. Kendimize insan deriz. Bu gururumuzu okşar. Bu tür adıdır.

Asıl insan tür adı olmanın ötesindedir. Eser bırakandır. Yaşar Kemal gibi, Cahit Arf gibi Tesla Gibi. Arşimet Gibi. Mustafa Kemal Atatürk Gibi. Pastör gibi. Jan Sebastian Bach gibi. Van Gogh gibi. Daha sayamadığım niceler gibi. İmza atıp gitmek farklıdır.

Sevgili Suat Yalaz sanatın çizgi sanat dalında (9. sanat dalında) adını, sanını duyurmuş, Dünyaya çizgi sanatımızı tanıtmış olmakla, bir kuşağın idolü olmuşluğu kendi yetenekli çizgi, anlatım şaheseridir. Bu nedenle kanımca, biyolojik varlığı dışındaki "insanların" sayısı az.

Gerçekten üstadımıza "Çizgi Diyarı şeref Duvarı gecikmiş olmasıyla birlikte yakışmıştır. Bunu akıl eden sacanfan dostumuza şükranlarımızı belirtiriz.

Sevgili Yalaz üstadımız bizi de temsilen geniş yelpazesi bulunan bu insanlığın içindedir. Ne mutlu yeteneğimize ve bize...
 
Son düzenleme:
Üst