Miles Morales: Ultimate Comics Spider-Man (Now) #2

SPIDERWEBS

Çeviri & Balonlama
31 Eki 2014
649
4,126
Hepsini bir problem çıkmazsa yayınlayacağım. Umarım olmaz sayı #3 bitmek üzere ama ne zaman yayınlayabilirim bilmiyorum. umarım yakın vakitte yayınlarım.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,745
İstanbul
Bu kez şöyle çeviriye bir bakayım dedim. Genel olarak fena olmamakla beraber bazı sorunlar da mevcut. "Üzerine alonma" diye çevrilmesi gereken "No offence"in "vurma" diye çevrilmesi gibi. Ancak dediğim gibi genel olarak fena değil. Bu hatalar da biraz acele edilmesinden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Neticede dün bu başlıkla ilgili çevirmen aradığını söylemişti, spiderWEBS. Bugün çevirisi - balonlaması bitmiş vaziyette karşımızda. Sözlüğe ihtiyaç duymadan çeviri yapabilecek kadar dil hakimiyeti yoksa bu kadar hız çok doğru değil.

Tırtıklı I içeren fontlar sahiden rahatsız edici olabiliyor. Galiba yakında ben de bu hususta ikircikli tutumuma son vereceğim gibi gözüküyor. Mümkün olduğunca çizgi romanın orjinaline uygun font kullanılması tercih edilmeli. Orjinalindeki font son derece sevimli.

Başlangıç aşamasına göre oldukça tatminkar çalışmalar. Acele etmeden çalışıldığında çok daha iyi neticeler alınacağını biliyor ve şu ana kadar gelen çalışmalar için teşekkür ediyorum.

Not: Çeviri - balonlama çalışmalarınızı ilgili bölümünde yani çeviri-balonlama başlığı altında açarsanız sevinirim. Ben şu ana kadar açtıklarınızı bu bölüme taşıyorum.
 
Üst