Suudi prens, kadınlara araç kullanma izni verdi. Sadece oyunlarda...

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
Çok ilginç bir gelişme olarak gördüğümden sizlerle de paylaşmak istedim... Şaka gibi ama çok ciddi...

Suudi prens, kadınlara araç kullanma izni verdi. Sadece oyunlarda...

Oyunda da olsa, Suudi kadınlar dünyayı değiştirecek!


Suudi Arabistan'da kadınların otomobil kullanması yasak. Hatta kadınların araç kullanmaları halinde terörist damgası yedikleri bile olabiliyor. Kadınların araç kullanılmasına izin verilmeyen tek ülkesi olan Suudi Arabistan'da, "Araba kullanan kadın tecavüze uğrar" diyen tarihçilerin bulunduğu da dünya basınında yer almış bir haberdir.

Böylesine katı kuralları olan ve hemen her oyunun yasaklandığı Suudi Arabistan'da, kadınların sadece araç kullanmakla kalmayıp dünyaya da seslerini duyuracakları en güçlü ortam bilgisayar oyunları olacak. Bizzat Suudi Arabistan Prensi Fahad bin Faisal Al Saud tarafından kurulan NA3M firması, Saudi Girls Revolution (Suudi Kızların Devrimi) isimli bir oyun geliştiriyor.


Dünya nüfusunun %75'inin yok olduğu bir gelecekte, Suudi kadınlar motosikletlerine atlayıp yozlaşmış Arap İmparatorluğu'na ve zombilere karşı mücadele verecekler. Prince Fahad tarafından "Dünyayı değiştirecek proje" olarak adlandırılan Saudi Girls Revolution oyunu, iOS ve Android platformlarında önümüzdeki yıl yer alacak.


(Kaynak: Merlin'in Kazanı)
 
Son düzenleme:

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
358
507
Araplar araç kullanmalarına izin vermezken biz Avrupanın yapamadığını yapıp kadınlara oy kullanma hakkı verdik.Daha doğrusu Atatürk verdi.Anlayana.
 
Üst