Atatürk Fontu

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 31 Ağustos 2014

Atatürk Yazı Tipi
Atatürk'ün El Yazısı Fontu
30 Ağustos Münasebetiyle...

Sevgili ÇD müdavimleri için bu anlamlı günde "Atatürk Yazı tipi"ni (fontunu) sunuyorum. Aslında bu yeni bir haber değil, font tam iki yıl önce piyasaya çıktı, bu nedenle çoğunuzun fontun varlığından haberi olmuştur diye düşünüyorum, hattâ internetten kolayca bulunabilen bu fontu indirip bilgisayarlarınıza yüklemişsinizdir bile. Ama haberi olmamış olanlar için bir kez daha sunmak istedim.

Bilindiği gibi "Atatürk Fontu", Atatürk'ün el yazısı baz alınarak Windows için üretilmiş bir yazı tipidir ve 27 kB hacmindeki bu fontun tam adı "ataturk.otf" dir. Font, Bursa'daki bir şirketin sahibi olan işadamı "Murat Özbalcı" tarafından ABD'de bir yazılım firmasına ısmarlanmış ve Atatürk'ün el yazılarından oluşan yüzlerce döküman taranarak 3 ayda oluşturulmuş, ilk versiyonunda ortaya çıkan bazı hatalar sonradan düzeltilmiştir. İşadamı 23 Nisan 2012 tarihinde bu fontu Türk milletine armağan etmiş. Kendi sitesinden de indirilebiliyor.

Font bir rar dosyası içinde. Sıkıştırılmış dosya "rar"ı açınca "otf" dosyası ortaya çıkıyor. Bilgisayarda Masaüstü->fontlar'a girin "yeni font yükle" deyip "ataturk.otf"nin olduğu klasörü gösterin, o kadar. Ancak bilindiği gibi sizin bu fontla yazdığınız yazıların diğer bilgisayarlarda (ve tabii ki web sitelerinde) da aynı şekliyle gözükebilmesi için o bilgisayarlarda da bu fontun yüklü olması gerekir, çünkü her bilgisayarda mutlaka yüklü olan standart fontlar vardır, haliyle bu standart dışı font onlardan değil (mevcut onbinlerce fontun tamamının her bilgisayarda yüklü olması pratik değildir). Ya da bu fontla oluşturulmuş yazılardan ekran görüntüsü alıp (şimdi benim yaptığım gibi) görüntü dosyası olarak sunabilirsiniz. Ya da pdf dosyası haline getirip bu fontu dosya içine gömebilirsiniz, o zaman her bilgisayarda gözükecektir. (bilgisayarda çareler tükenmez!)


Ataturk_Yaz_Tipi.jpg

(dosya.tc)
(mega)
(mediafire)

Konuya yazılan mesajlar:
17_10_2014_09_04_32.jpg

 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Ben bu paylaşımını daha önceden görmedim dostum, el yazısı hiç yazamam, ilkokulda zorunluydu; çok sinir olurdum, bir de hokka mokka; daldırıp yazardık ki ne saçma sapan şeylerdi, öğrenildi de ne oldu, benim sadece el yazım değil; normal yazım da aşırı çirkindir, yazının kötü olması; iyi yazamadığın anlamına hiç gelmez, tanıdığım yazar ve şairler (ki neredeyse hepsini bilirim); o zamanlar bilgisayar da olmadığı için, daktilo ile yazarlardı, hepsinin daktilosu vardı, kapağı kapatılıp elde taşınabilen küçük daktilolardan; taka tuka yazarlardı, bende dayımın kurşun kalemle yazdığı bir defteri var, tek ortalı çok basit bir lise defteri, bana hediye etmişti, ne mi önemi var basit bir lise defterinin; içinde yayınlanmamış şiirleri var, ama hepsini hâlâ okuyamıyorum, hatta bazen kendi yazdığımı kendim bile okuyamam ben, ama Atatürk'ün yazısı çok güzelmiş, kendisi de güzel insandı ve bizimle yaşamaya devam edecek, engelleyecek de anasından doğmadı.

csqagzn6dodfkrwky.jpg
 
Son düzenleme:

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
878
3,910
İzmit
Bende bu fontu bir yerli film ve dizi paylaşım sitesinden almıştım fakat sayın scanfan benim aklıma gelmeyeni yapıp paylaşmış hem düşünemediğim için üzüldüm hemde paylaşıldığı için sevindim teşekkürler.
 
Üst