Illuminati: The New Avengers

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362


Illuminati: The New Avengers (İlluminati: Yeni İntikamcılar/Yenilmezler)

Çizgi roman, animasyon, film, dizi vb. ile arası iyi olan ve süper kahramanları çok seven, bazılarına özel hayranlığı olan bir arkadaşıma bir gün demiştim ki, sen bu süper kahramanları çok seviyorsun, özeniyorsun ama bunların çoğu, senaryolardaki alt metinlere göre aslında kurulu şeytani sisteme hizmet eden ajanlar olarak kodlanıyorlar. İlluminati vb. ezoterik örgütlerin birer ajanı olarak... Ondan sonra da baya açıklama yapmıştım, örnekler göstermiştim, bak şu şu sebeplerden ötürü.. falan demiştim. Arkadaşım buna şiddetle karşı çıkmıştı. Bana paranoyak, komplo teorisyeni, hayal aleminde yaşayan vs. demişti. Ama zaman beni haklı çıkardı. Bakın adamlar artık açık açık "İlluminati" ismini kullanmaya başladılar... "Avenger" kelimesini ülkemizde "Yenilmez" olarak çeviriyorlar ama aslında ilk anlamı "intikamcı, öç alan"dır. Peki bu "İlluminati'ciler" kimden intikam, öç alıyorlar acaba... Bu durum, yani bu kadar ileri gidip de açıkça "İlluminati" kelimesini kullanabilmeleri size de tuhaf gelmedi mi? Yoksa, "Ne var bunda canım, burada o İlluminati kastedilmiyor, sadece isim benzerliği ya da ondan türetilmiş bir şey, "Elit Aydınlanmışlar" vs. anlamında. Ve bunlar senaryoya göre hak yolda, iyilik için mücadele eden süper kahramanlar..." diyenlerden misiniz? Ben öyle olduğunu pek sanmıyorum...

Bugün 1 Mayıs, İlluminati örgütünün kuruluşunun 246'ıncı yıl dönümü. 1 Mayıs 1776'da, Almanya/Ingolstadt'ta (Yukarı Bavyera), Adam Weishaupt önderliğinde kurulmuştu bu örgüt. Yani bugün 1 Mayıs diye bu olay aklıma geldi de paylaşmak istedim. Bir de sonuçta bu forumda da süper kahramanları çok seven bir sürü kişi vardır. Gerçeği (bana göre, bence) duymaları gerekir.
 

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,197
2,108
Komplo teorilerine takılmayın, güçlü olan kazanır... Biz yakında bir kilo et bile alamayacak hale geleceğiz..ona bakalım.
 

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362

Bir diğer örnekle birkaç ilginç detay daha yazayım.



ABD 1 dolarının üzerinde de yer alan bu meşhur sembol, İlluminati örgütünün sembolü olarak kabul ediliyor. Sırf bu konuda, ABD 1 dolarındaki bütün kodlamaları açıklayan kitaplar bile yazıldı.

Altta yazan "Novus Ordo Seclorum" Latince bir ifadedir. İngilizcesi "New World Order"dır. Türkçesi "Yeni Dünya Düzeni"dir. İlluminati'nin ileride kurmayı planladığı şeytani düzeni, sistemi ifade eder.
Birçok ABD'li üst düzey siyasetçi de bizzat kendi ağzından bu ifadeyi kullanmıştır, biz buna hizmet ediyoruz demiştir/demek istemiştir.



Şimdi yukarıdaki grafik roman koleksiyonunun kapağına bakın. Bunun çizgi roman uyarlamaları, serileri de var.. Süper kahramanların takımının adı; JLA, yani Justice League of America.. Amerika'nın Adalet(!) Birliği. Serinin adı ise NEW WORLD ORDER, yani Novus Ordo Seclorum, Yeni Dünya Düzeni... ("Bu da mı gol değil, hakim bey.." repliği geldi aklıma.)

Sağ altta yazan "EAGLEMOSS Collections" kelimelerine de ayrıca dikkat.. Eagle, kartal demektir, ABD'nin simgesi. Ve birkaç göndermesi daha var.
Moss ise bana İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatının adını anımsattı; MOSS-MOSSAD.

Bunun gibi yüzlerce örnek gösterebilirim ama yazıyı çok uzatmayayım, şimdilik bu kadarı kafi.

Bu forumda paylaştığım bir kitap listemde de yer alan şu kitaba göz atılabilir. Bunun benzeri çok kitap var piyasada:

Texe Marrs - İlluminati: Entrika Çemberi
İndirme linki:

Komplo teorilerine takılmayın, güçlü olan kazanır... Biz yakında bir kilo et bile alamayacak hale geleceğiz..ona bakalım.

Komplo teorilerinin gerçek olanları da vardır, uydurma olanları da vardır. Hangilerinin gerçek, hangilerinin uydurma olduğunu anlamak için detaylı araştırma ve mukayeseli sorgulama yapmak gerekir. Bahsettiğiniz olayda çok haklısınız, ülkemiz çok kötü bir süreçten geçiyor ve ben bunu da başka platformlarda yıllardır eleştiriyorum, ifşa ediyorum. Ama işlerin bu noktaya kadar gelmesinde bile o "komplo teorisi" dediğiniz şeylerde anlatılan bazı konuların etkisi var. Derin olaylar...​
 
Son düzenleme:
Üst