Rusya'nın Ukrayna'yı İşgali!

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Yaşamımız boyunca bir çok savaş gördük.
Hatırladıklarım, Afganistan; önce Ruslar,
sonra ABD öncülüğündeki NATO gücünün
istilası; İran-Irak savaşı, Yugoslavya iç savaşı;
Ruanda iç savaşı (aslında soykırımı),
Irak'ın Kuveyt'i işgal denemesi!, Irak'ın ABD
tarafından işgali; Suriye iç savaşı; Libya, Sudan,
Çeçen... derken saymakla bitmeyecek ve dile
kolay, milyonlarca kişi öldü bu savaşlarda...

Dünya Tabipler Birliği, Dünya Diş Hekimleri Federasyonu,
Uluslar arası Hemşirelik Konseyi, Uluslar arası Ebeler Federasyonu ve
Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu, ortak bir açıklama yaparak,
dünyada tüm savaşların bedelini sivillerin ödediğine dikkat çekti,
hükümetlerden dünyada barışı sağlamalarını istedi.

Bu arada ırkçılığa maruz kalma, savaş sırasında da
devam ediyor maalesef...

FM_AZC6WQAUd1GO


FNB7qV3WUAkv-Eo


20. Yüzyılda 191 Milyon Kişi Savaştan Öldü

Bu normal mi!!!


Dünyadaki sağlık mesleklerini temsil eden
uluslararası örgütler ortak açıklama yaparak,
devletlerden barışı sağlamalarını istedi; Dünyada
saatte 35 kişi savaşlar nedeniyle ölüyor.
Geçtiğimiz yüzyılda 191 milyon kişi savaşın
etkileri nedeniyle öldü dedi.



Savaştan iyi haber alma umudumuz görüşmelerden
en son haber, henüz bir adım atılamamış olması:(

RUSYA-UKRAYNA 2. TUR GÖRÜŞME

"İnsani koridor" üçüncü tura kaldı, ateş kes yok, Rusya savaşta kararlı
Rusya ve Ukrayna'nın ikinci görüşme turunda "çocuklar ve sivillerin
çatışma bölgelerinden tahliyesi için insani koridor" konusunda görüş birliği sağlandı.
Anlaşma üçüncü tura kaldı. Ateş kes yok. Macron Putin'le telefon görüşmesi sonrasında
"korkarım en kötüsünü daha görmedik" dedi.

17 Şubatta The Washington Post şöyle bir harita
yayımlamıştı,

"Rus birliklerinin konumlarının haritası,
Ukrayna'nın neredeyse kuşatıldığını gösteriyor" başlığıyla:
Bu haritayı daha önce görseydim, yine de savaşın
başlayacağını düşünmezdim sanırım ama dünya
tarihine bakıp, iyi analiz etseydim, anlardım :(

RUSSIANTROOPSCENTERED-xlarge.jpg


Ve 24 şubatta Rusya Ukraynaya tüm sınırlardan,
artı Belarus! sınırından işgale başladı:

3_UkrainemapV22-1.jpg


Bombalanmakta olan Ukrayna:

a1ff7ed2f4ca873413b80f2cf35f1798


Ve maalesef bir kaç fotoğraf:

_123503743_kyiv_640x2-nc.png


_123502905_irpin_640x2-nc.png


_123502906_kharkiv_640x2-nc.png


_123502908_kharkiv_square_640x2-nc.png


_123502907_chernihiv_640x2-nc.png


_123506155_chernihiv_v2_640x2-nc.png


000_324734D-e1646066158853.jpg


3E97B7BA00000578-0-image-a-83_1490366460727.jpg


107020777-16457954992022-02-24t162043z_614495415_rc2gqs9b1qnb_rtrmadp_0_ukraine-crisis-kyiv-people.jpeg


400x225_cmsv2_295ddf52-99be-5f28-a4bf-be11219407da-6504470.jpg


VANZE7JWR5GUBLTPIPDPZK5G3Q.jpg


SEI_91437414-640x360.jpg


Bu ülkenin şehirlerinin dördünde bulundum,
hepsi de bizden fakir, mütevazi ama çok güzel
bir hayat anlayışına sahipti... Şimdi hepsi işgal
altında ve yakılıp, yıkılıyor...
Hepimiz şu anki düşüncelerimizde ısrar edersek,
yarın bizim de böyle olmayacağımızı sanmıyorum!!!
 

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
355
3,992
Evren
Herşeyin bir bedeli var ama ne acıdırki bu bedeli hep en alt tabaka misli ile öder. Temelde her bağımsız ülkenin istediği askeri pakta girme hakkı yada bağımsız bağlantısız olma hakkı var ama herşey hayatın normal akışına uymayabiliyor.

Belki bana kızacaksınız, belki Rus yanlısı diyeceksiniz lakin ben gördüğüm ve yaşadığım gerçekleri inkar edemem. Kendi görüşümü kısaca açıklamam gerekirse; ülkemin önünde sadece NATO ve Avrasya seçeneği olsa kerhen NATO'yu tercih ederim, bu sadece jeopolitik durumla alakalı seçim elbette. Gönlümde olan ise tama bağımsız ve bağlantısız bir ülkem olması.

Yukarıda yayınlanan görüntüler Batının ajitasyonu, kendi istedikleri gibi görmemizi istiyorlar, dezenfermasyon had safhada. Eğer diğer tarafı izleyebiliyor olsaydık bu sefer Ukrayna rejiminin ülkenin doğusunda Ukrayna yönetiminin el altından destekledikleri faşistler tarafından sistematik olarak işlenen cinayetleri izliyor olacaktık.

Savaş asla bir çözüm değildir ve savaşta ilk ölen ahlaktır. Bunu bir kenara yazdıktan sonra bu savaşa bakış açımı yazayım. Bence Batının lanse ettiğinin aksine Rusya emperyalist bir devlet olmasına rağmen toprak arayışında değil. Yani eski Sovyet uydu devletlerinin topraklarında gözü yok. Rusların derdi şımarık NATO ve doğal olarak hamisi ve ağası Amerika'nın hoyratça yayılması, sözüm ona dünyaya "demokrasi" ve "özgürlük" getirmesi. Ama bunu yaparken ne hikmetse devrimi, evrimi boş geçip silahla, darbelerle inşa etmeye çalışması. Bunu çok yakın tarihte Ortadoğuda ve Afganistan'da gördük. Daha öncesinde KOre ve Viyetnam örnekleri var, Güney Amerkika'daki darbeler var. Demokrasi getireceğim diye sadece Irak'ta 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu ve ne yazıkki Irak'ta mezhep savaşlarını körüklemekle kaldı.

II. Dünya savaşından sonra müttefikler ve SSCB arasında NATO'nun 1 metre dahi genişlememe konusunda sözler verildi ve yenik ülke Almanya paylaşıldı. Bundan sonra Rusya genişlemek şöyle dursun devlet olarak çöktü ve uydu devletler birer birer bağımsızlıklarını ilan ettiler. Amerika ve müttefikleri ise SSCB den ayrılan ülkeleri daha NATO ya almadan bile güvenliklerini sağlama bahanesi ile koca koca askeri üsler konuşlandırmaya başladılar, yetmedi bazılarını NATO ya dahil edip füzelerini yerleştirdiler.

Zamanında Rusya Küba'ya üs kurup füzeler konuşlandırmaya başlayınca bunu bir savaş nedeni sayan Amerika, nedense Afganis'tana girerken, Gürcista'na üs kurmayı ve sonrasında NATO ya dahil etmeye çalışırken kimseye hesap vermedi, söylediği tek şey "Amerikan halkının ulusal çıkarlarını savunmak". Afganistan'da kendi büyüttüğü El Kaide örgütüne lojistik ve askeri destek yaparken Rusya'nın ulusal çıkarları Batının umurunda bile değildi.

Sözün özü; Rusya Güney Amerika ülkeleri ile askeri antlaşmalar yapsa ve o ülkelere üsler kurup binlerce km menzili olan füzeler konuşlandırmaya çalışsa Amerika ne yapardı? Demokrasiye olan inancı gereği köşeye çekilip "her ülke dilediği antlaşmayı yapabilir" mi derdi yoksa tıpkı Rusya gibi o ülkelere saldırırmıydı?

Aptal önde gideni Ukrayna devlet başkanı yanlış ata oynadı ve kendi halkının kanının akmasına, ülkenin harabeye dönmesine neden oldu. Ayıya kafa tutarsan sonucuna katlanırsın. Halbuki Rusya ile ticari ilişkilerini bozmadan askeri anlamda bağımsız ve bağlantısız bir devlet olduğunu deklare etse daha mantıklı olmazmıydı?

Üşenmeyip okuyan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Sağlıcakla kalın ve SAVAŞA HAYIR diye haykırın!
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"En kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir." -Marcus Tullius Cicero

Bu arada bahsettiğin savaşların tamamını hatırlamakla beraber, 1982'deki Arjantin ve İngiltere arasında gerçekleşen Falkland Adaları savaşını da çok iyi hatırlıyorum Sevgili Cemil abi.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231


Bu çatışmaların insani tarafları bir yana, bende çağrıştırdığı şeylerden biri de aşağıda resmini gördüğünüz fotoğraf makinesi "Kiev88". Ukrayna SSCB'nin bir parçasıyken üretilen sayısız fotoğraf makinesi modelinden biri de orta format Sovyet "Kiev88 TTL"ydi. Bu Ay'a da götürülen ünlü makine Hasselblad'ın (Batı Alman lensler-İsveç gövde) bire bir taklidiydi. Ben makineyi Ankara Maltepe pazarından tam takım olarak satın almıştım (SSCB'nin dağıldığı yıllar, her şey ucuza satılıyordu o zamanlar, batan geminin malları misali!). Kiev'deki Arsenal fabrikalarında 1980-90 arasında imal edilmişti. Fabrikalar savaşta yıkılmış mıdır, diyecektim ama zaten 245 yılın ardından 2009'da üretime son vermişler ve kapatmışlar.

"En kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir." Marcus Tullius Cicero

pe0rcvj.jpg



 
Son düzenleme:

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Perde arkasında gizli, ezoterik örgütler var. Küresel sermaye, illuminati, siyonizm vs. gibi isimlerle adlandırılıyorlar. İsimleri çok da önemli değil ama dünyada perde arkasında entrikalar düzenleyenler olduğu bence açık. Dünya halkları bunlara "komplo teorisi, paranoya, deli saçması, hayal alemi vs." deyip de kaale almadıkça bu savaşlar ne yazık ki daha çok devam eder. Önce perde arkasından işleri karıştıranları, kaos çıkaranları teşhis etmek gerekli. Yoksa sağlıklı bir mücadele verilemez.
 

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
168
946
Herşeyin bir bedeli var ama ne acıdırki bu bedeli hep en alt tabaka misli ile öder. Temelde her bağımsız ülkenin istediği askeri pakta girme hakkı yada bağımsız bağlantısız olma hakkı var ama herşey hayatın normal akışına uymayabiliyor.

Belki bana kızacaksınız, belki Rus yanlısı diyeceksiniz lakin ben gördüğüm ve yaşadığım gerçekleri inkar edemem. Kendi görüşümü kısaca açıklamam gerekirse; ülkemin önünde sadece NATO ve Avrasya seçeneği olsa kerhen NATO'yu tercih ederim, bu sadece jeopolitik durumla alakalı seçim elbette. Gönlümde olan ise tama bağımsız ve bağlantısız bir ülkem olması.

Yukarıda yayınlanan görüntüler Batının ajitasyonu, kendi istedikleri gibi görmemizi istiyorlar, dezenfermasyon had safhada. Eğer diğer tarafı izleyebiliyor olsaydık bu sefer Ukrayna rejiminin ülkenin doğusunda Ukrayna yönetiminin el altından destekledikleri faşistler tarafından sistematik olarak işlenen cinayetleri izliyor olacaktık.

Savaş asla bir çözüm değildir ve savaşta ilk ölen ahlaktır. Bunu bir kenara yazdıktan sonra bu savaşa bakış açımı yazayım. Bence Batının lanse ettiğinin aksine Rusya emperyalist bir devlet olmasına rağmen toprak arayışında değil. Yani eski Sovyet uydu devletlerinin topraklarında gözü yok. Rusların derdi şımarık NATO ve doğal olarak hamisi ve ağası Amerika'nın hoyratça yayılması, sözüm ona dünyaya "demokrasi" ve "özgürlük" getirmesi. Ama bunu yaparken ne hikmetse devrimi, evrimi boş geçip silahla, darbelerle inşa etmeye çalışması. Bunu çok yakın tarihte Ortadoğuda ve Afganistan'da gördük. Daha öncesinde KOre ve Viyetnam örnekleri var, Güney Amerkika'daki darbeler var. Demokrasi getireceğim diye sadece Irak'ta 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu ve ne yazıkki Irak'ta mezhep savaşlarını körüklemekle kaldı.

II. Dünya savaşından sonra müttefikler ve SSCB arasında NATO'nun 1 metre dahi genişlememe konusunda sözler verildi ve yenik ülke Almanya paylaşıldı. Bundan sonra Rusya genişlemek şöyle dursun devlet olarak çöktü ve uydu devletler birer birer bağımsızlıklarını ilan ettiler. Amerika ve müttefikleri ise SSCB den ayrılan ülkeleri daha NATO ya almadan bile güvenliklerini sağlama bahanesi ile koca koca askeri üsler konuşlandırmaya başladılar, yetmedi bazılarını NATO ya dahil edip füzelerini yerleştirdiler.

Zamanında Rusya Küba'ya üs kurup füzeler konuşlandırmaya başlayınca bunu bir savaş nedeni sayan Amerika, nedense Afganis'tana girerken, Gürcista'na üs kurmayı ve sonrasında NATO ya dahil etmeye çalışırken kimseye hesap vermedi, söylediği tek şey "Amerikan halkının ulusal çıkarlarını savunmak". Afganistan'da kendi büyüttüğü El Kaide örgütüne lojistik ve askeri destek yaparken Rusya'nın ulusal çıkarları Batının umurunda bile değildi.

Sözün özü; Rusya Güney Amerika ülkeleri ile askeri antlaşmalar yapsa ve o ülkelere üsler kurup binlerce km menzili olan füzeler konuşlandırmaya çalışsa Amerika ne yapardı? Demokrasiye olan inancı gereği köşeye çekilip "her ülke dilediği antlaşmayı yapabilir" mi derdi yoksa tıpkı Rusya gibi o ülkelere saldırırmıydı?

Aptal önde gideni Ukrayna devlet başkanı yanlış ata oynadı ve kendi halkının kanının akmasına, ülkenin harabeye dönmesine neden oldu. Ayıya kafa tutarsan sonucuna katlanırsın. Halbuki Rusya ile ticari ilişkilerini bozmadan askeri anlamda bağımsız ve bağlantısız bir devlet olduğunu deklare etse daha mantıklı olmazmıydı?

Üşenmeyip okuyan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Sağlıcakla kalın ve SAVAŞA HAYIR diye haykırın!

Ağzına sağlık, ben de sizinle aynı fikirdeyim.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Dünyayı her cinsten bol metresli, popoları rahat koltukları çok seven ve her şart altında yalnızca çıkarlarını düşünen para babaları yönetiyor. İnsanların boğazını sıkıp, bir nebze rahat arayan insanları "demokrasi" denen diktatörlüğün atlı karıncasına bindirip, bir-iki tur attırıp, eğlendirip indiriyorlar. Netfiligz, sosyal medya, internet haberciliği adı altında beyinlerin ırzına geçiliyor, internet üzerinden harcanan her kuruşun %60'ı fuhuş ve kumar şebekelerinin cüzdanından geçiyor. Bu saydığım insanlıktan nasibini almamışlar insanları hem bedenen hem zihnen kanser ediyorlar, kanserin çarelerini de ellerinde tuttuklarını iddia ediyorlar, ölümü gösterip vereme razı ediyorlar ve yetmiyor; savaş çıkarıyorlar! Her savaşta siviller zarar görüyor, sahip oldukları her şeyi yitirip, evlerinden, yurtlarından oluyorlar. Silahları satanlar ile bombalanan kentleri yeniden inşa edenler aynı para babaları, savaş yüzünden kaybedilen umut balonlarını yılbaşı sepetleri gibi tekrar cicili bicili ambalajlarla satanlar da yine aynı para babaları.

Sonra "yok mu bu düzene dur diyecek?" haykırışları arasında gökten kitaplar iniyor; eli kılıçlı, sopalı peygamberler doğuyor, öz evlatlarını idam kütüğüne yatırıp Tanrı'ya yakarıyorlar. İnsanlıktan zerre umudum yok! Bence insan doğdu doğalı şeytan emekliliğin tadını çıkarıyor!

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kayrex

Yeni Üye
17 Haz 2021
7
17
Dünyayı her cinsten bol metresli, popoları rahat koltukları çok seven ve her şart altında yalnızca çıkarlarını düşünen para babaları yönetiyor. İnsanların boğazını sıkıp, bir nebze rahat arayan insanları "demokrasi" denen diktatörlüğün atlı karıncasına bindirip, bir-iki tur attırıp, eğlendirip indiriyorlar. Netfiligz, sosyal medya, internet haberciliği adı altında beyinlerin ırzına geçiliyor, internet üzerinden harcanan her kuruşun %60'ı fuhuş ve kumar şebekelerinin cüzdanından geçiyor. Bu saydığım insanlıktan nasibini almamışlar insanları hem bedenen hem zihnen kanser ediyorlar, kanserin çarelerini de ellerinde tuttuklarını iddia ediyorlar, ölümü gösterip vereme razı ediyorlar ve yetmiyor; savaş çıkarıyorlar! Her savaşta siviller zarar görüyor, sahip oldukları her şeyi yitirip, evlerinden, yurtlarından oluyorlar. Silahları satanlar ile bombalanan kentleri yeniden inşa edenler aynı para babaları, savaş yüzünden kaybedilen umut balonlarını yılbaşı sepetleri gibi tekrar cicili bicili ambalajlarla satanlar da yine aynı para babaları.

Sonra "yok mu bu düzene dur diyecek?" haykırışları arasında gökten kitaplar iniyor; eli kılıçlı, sopalı peygamberler doğuyor, öz evlatlarını idam kütüğüne yatırıp Tanrı'ya yakarıyorlar. İnsanlıktan zerre umudum yok! Bence insan doğdu doğalı şeytan emekliliğin tadını çıkarıyor!


İnançlı insanların dini değerlerine hakaret ederek, bölücülük suçu işlediğinin umarım farkındasındır.
 
Son düzenleme:

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
385
852
kurt kuzuyu yemek istedigi zaman
bahaneler üretir.

amasız olarak

savaşın tanrılarına hayır diyorum.
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,351
Kütahya
Nasıl bir coğrafya da yaşıyoruz. İnanılır gibi değil, Uzak ülkelere bakıyorsun ne iç çatışma var, ne komşu saldırısı...

Bizim buraların savaş, terör gündemi hiç bitmiyor.

Rusya Ukrayna savaşı konusunda bakıyorum kim haklı, neden bu savaş başladı? işgal mi ? hak savunma mı?

Bu konularda objektij analiz yok. Medya ve çok bilenler ordusu kendi satışını yapıyor.

Nerede kimin yanında ülke olarak duracağımız konusunda net bir tavır yok.

Güzel bir konu ve çalışma olmuş teşekkür ederim.
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,351
Kütahya
Nasıl bir coğrafya da yaşıyoruz. İnanılır gibi değil, Uzak ülkelere bakıyorsun ne iç çatışma var, ne komşu saldırısı...

Bizim buraların savaş, terör gündemi hiç bitmiyor.

Rusya Ukrayna savaşı konusunda bakıyorum kim haklı, neden bu savaş başladı? işgal mi ? hak savunma mı?

Bu konularda objektij analiz yok. Medya ve çok bilenler ordusu kendi satışını yapıyor.

Nerede kimin yanında ülke olarak duracağımız konusunda net bir tavır yok.

Güzel bir konu ve çalışma olmuş yeryüzü dostum teşekkür ederim.
 

sinan.dinler

Aktif Üye
21 Şub 2016
359
1,003
"Sözün özü; Rusya Güney Amerika ülkeleri ile askeri antlaşmalar yapsa ve o ülkelere üsler kurup binlerce km menzili olan füzeler konuşlandırmaya çalışsa Amerika ne yapardı?" sorunuzun cevabı Küba Krizi. SSCB Kübadaki füzelerini, ABD de Türkiyedeki füzelerini sökerek sorun çözüldü. Güncel sorunun çözümü de ABD/NATO doğuya doğru genişleme politikasından vaz geçmesidir.
 

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
355
3,992
Evren
"Sözün özü; Rusya Güney Amerika ülkeleri ile askeri antlaşmalar yapsa ve o ülkelere üsler kurup binlerce km menzili olan füzeler konuşlandırmaya çalışsa Amerika ne yapardı?" sorunuzun cevabı Küba Krizi. SSCB Kübadaki füzelerini, ABD de Türkiyedeki füzelerini sökerek sorun çözüldü. Güncel sorunun çözümü de ABD/NATO doğuya doğru genişleme politikasından vaz geçmesidir.

Adana üssündeki füzeler sökülmedi yalnız. Diğer cümlenize katılıyorum. Biden tüm dünyaya NATO nun genişleme politikasından vazgeçtiğini ilan eder ve bir anlaşma yapılırsa en azından bu tip işgaller son bulabilir.

Diğer taraftan Ukraynalılar dünyaya Rusya'ya müdehale için yalvarırken Irak savaşına gönderdikleri 5.000 askerin hesabınıda düşünmeliler. Sırf Amerika'ya yaranmak için bugün Rusya'nın yaptığının aynısını onlar Irak halkına yaptılar.
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
Rusya toprak bütünlüğünü Amerika Birleşik Devletleri'ne zamanında sattığı Alaska'yı tekrar geri almaya çalışsa ya !!! Yemiyo tabii... Bence Rusya verimsiz toprakları satmaya devam etsin, sorun çözülür... Nasılsa eskiden devrettiği sınırlarda her zaman kendine çalışan Rus azınlıklara sahip... Kazakistan'ın %40'ı Rus, doğal gaz orda... Ukrayna'da pek çok yer Rus, Kırım Rus, Gürcistan'da çoğu yer Rus, Ermenistan zaten emri altında... Azerbaycan'da bile 2-3 kanal rusça konuşuyor... Beyaz Rusya hakeza zaten Rus... Niye işgal etmeye çalışır ki? Halkları aynı, dilleri aynı, dinleri aynı mezhepleri aynı...
 

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
11,988
315,110
FİLLER TEPİŞİR ÇİMENLER EZİLİR,
haklı veya haksız
savaş yüzünden
zamlar yüzünden ezilen TÜRK MİLLETİ oldu.​
 
Üst