Mad Kapağında Bir Bilim Kurgu Filmi Afişi

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319

Mad Kapağında Bir Bilim Kurgu Filmi Afişi
"Attack of the 50 Foot Woman"

Amerikan mizah dergisi "Mad"in Şubat 2019 tarihli son sayısının kapağı, 1958 tarihli kült bilim kurgu filmi "Attack of the 50 Foot Woman"ın afişinden ilham alarak hazırlanmış. Adı "15 metre boyundaki kadının saldırısı" şeklinde çevrilebilecek bu siyah beyaz, ucuz bütçeli, bağımsız film galiba bizde oynamadı (belki TV'de gösterilmiş veya video dağıtımı yapılmıştır, ben duymadım). Bu orta metrajlı (60 dak) film çok iyi değildi belki, ama posteri popüler kültürde fazlasıyla yer aldı.

Filmde duygusal olarak dengesiz, alkole düşkün, varlıklı bir kadının önüne, gece çölde arabayla giderken uzaydan parlak bir küre düşer ve küreden çıkan dev yaratık onu yakalamaya çalışır. Kadın oradan kaçıp kasabaya geri döner, alkolik olduğu için ona inanan olmaz. Tedavi altına alınır, tedavi altındayken kadın bir deve dönüşür ve tutulduğu yerden kaçar. Önce sadık olmayan kocasından intikam almaya koşarken kasabada da tahribat yapmaya başlar.

Mad'in kapağında kadının yerini Trump almış, ülkesinde yaptığı tahribatlar ima ediliyor sanırım. Kapak yazısında dergide 2018'in en aptal olayları, insanları ve konularının 20'sinin ele alınacağı yazılmış.

Bu arada filmin afişi oldukça zor bulunuyormuş, bir sitede 332 Euro'dan satılmış ve stokta kalmamış.
MAD-feb-19-5.jpg


 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,656
Kasımpaşa
Mad Şubat 2019'dan sonra çıkmayacak mıymış?..
Bu arada ben bu filmi hem de TRT'de yıllar önce izlemiştim diye sanıyorum.
Belki de sallıyorum.
Ama izledim.
Valla...
Trump'a daha çok Godzilla yakışırdı ya neyse!..
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Sevgili kainat liderimiz Trump'un el işareti ile sol elinde tuttuğu elemanı tam olarak çıkartamadım.Birde nereye bakıyor acaba o da merak konusu bende.
İç çamaşırıyla kalmasının sebebi hikmeti konusunda akıl yürütecek , akıl yürüttürecek bilgi birikimim maalesef bütün aramalara rağmen bulunamıyor.
Belli ki çok zorlu bir çatışmadan yeni çıkmış mübarek kişi.
Yine sarı ve dalgalı saçlarıyla havalı tavırlarıyla Trumpy.
Güzel bir konu olmuş üstadım.Selamlarımla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319
Mad Şubat 2019'dan sonra çıkmayacak mıymış?..
Bu arada ben bu filmi hem de TRT'de yıllar önce izlemiştim diye sanıyorum.
Belki de sallıyorum.
Ama izledim.
Valla...
Trump'a daha çok Godzilla yakışırdı ya neyse!..


"Savok" üstadım, bu filmin 1993 yılında renkli bir yeni çevrimi yapılmış, kadını bu kez "Daryl Hannah" oynamış. Bu yeniden yapım film 13 Nisan 1995'te Kanal-D televizyonunda "Dev Kadın" adıyla gösterilmiş. Onu hatırlıyor olabilir misiniz acaba? (Ben onu da hatırlamıyorum!)

Evet, Mad'in 6'ıncı sayısı çıkmayabilir! (Bu arada, bunlar yeni seri Mad'ler. Asıl Mad 1950'lerden bu yana çıkıordu ve 2018'de bayrağı bu yeni seriye devretti)

50ft-atack2-kanal-D.jpg

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319
Sevgili kainat liderimiz Trump'un el işareti ile sol elinde tuttuğu elemanı tam olarak çıkartamadım...

Trump'ın sol elinde tuttuğu ve tıpkı güncel haberlerdeki yemek yarışmaları katılımcısının kendi papağanının boğazını sıktığı gibi sıktığı şahıs Mad dergisinin kadim maskotu "Alfred E. Neuman"dır. Yarım akıllı bu maskot başından beri hemen hemen her Mad kapağında kompozisyonun içinde yer alır ve espiriye katılır. Bir tür soytarıdır. Mad'in en büyük rakibi "Cracked" dergisinin maskotu da "Sylvester P. Smythe" idi. (Not: İşkenceye uğrayan papağan ölmüş, ama Alfred Neuman galiba sonsuza kadar yaşayacak.)
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319

Ahoy Comics'in 2018'de çıkarttığı "Edgar Allan Poe's Snifter of Terror" adlı mizahi çizgi roman serisinin 2'incisinin kapağında da yine "Attack of the 50 Foot Woman" filminin afişine gönderme yapılmış. Bu kez kapaktaki kişi "Edgar Allan Poe" olarak betimlenmiş. Kapağı Richard Williams çizmiş. Serinin 3'üncü albümünün kapağında da bu kez Edgar Allan Poe'yu Mad dergisinin maskotu "Alfred E. Neuman" şeklinde çizip onun gibi konuşturmuşlar. Kısacası hem kapakta hem de dergide bu ünlü yazarı biraz makaraya alıyorlar.


Edgar-Allen-Poe-s-Snifter-of-Terror2.jpg

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Edgar Allen Poe resminde ki en dikkat çeken detay ressamın TÜY ÇALIŞMASINDA Kİ becerisi dersem yanlış olmaz.:)
Edgar Allen Poe'yu biraz canı sıkkın gördüm.
Alkol alıp ortalığı dağıtmak tabiri tam olarak uyuyor.
İlginç detaylar farklı kompozisyonlar ve dikkatiniz için ayrıca tebrikler.
 
Üst