İster ye, ister yeme!

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Son yıllarda pek çok bilim insanı endüstriyel gıdaların tüketilmesi ile ilgili sakıncalar dile getirip, özetle "Fabrikasyon yiyecekten uzak durun!" demeye başladılar. Az önce Mynet'te okuduğum yazı bana, endüstriyel gıda ürünlerinin içine eklenen çeşitli katkıların sadece varlığını duyurmanın bile insanları bunlardan uzak tutmaya yeteceğini düşündürttü.

Buyurun, işte her gün milyonlarca tonunu tükettiğimiz yiyeceklerin içinde bulunabilen "şey"ler:


 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,980
Armut'un sapı var,Üzüm'ün çöpü var dersek,ne yiyeceğiz?.
Faydalı olan bir şey kalmadı zaten..
Ya zararlı katkılardan,ya açlıktan öleceğiz..
Bilgilendirme için teşekkürler hadon..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Eski yıllarda duyduğum şu 2 cümle çok çarpıcı gelmişti bana. İlkini 70'lerde bir hocamız söylemişti: "Hepimiz bir karsinojenler (kanser yapıcılar) okyanusunun içinde yüzüyoruz. Aslında neden kanser olduğumuza değil de, nasıl olup da kanser olmadığımıza şaşırmamız gerekir". İkinci cümleyi de sanırım 80'li yıllarda yine bir hekim, hekim olmayan bir arkadaşımıza söylemiş. Küçük bir kentten büyük bir kentteki bir kanser merkezine, hemşerileri olan bir profesöre arabalarıyla hasta götürüyorlarmış. Birbirini tanıyan birkaç kanser hastası aynı arabada gidiyorlarmış bu hekime. İleri görüşlü bir bilim adamı olan doktor sohbet sırasında gelenlere şöyle demiş: "Bu daha bir şey değil, 15-20 yıl sonra buraya otomobillerle değil, otobüslerle geleceksiniz". Nitekim son yıllarda kanser vakalarında bir patlama yaşandı. Genetik faktörler fazla değişmeyeceğine göre bunun nedeni büyük ölçüde çevresel faktörlerdir. Çevresel nedenlerin başında da "gıda terörü" geliyor. Sevgili "hadon" gene en masumlarından örnekler vermiş. Endüstriyel gıdaların içindekilere bakıp küçük bir araştırma yapmak bile insanın kanını dondurmaya yetiyor. Üstelik ürünlerin üzerlerine muhteviyatını yazarlarken bin türlü kurnazık yapıyorlar, farklı isimler kullanmak, içindeki maddelerin anlaşılmayacak karşılıklarını seçmek, mikro puntolarla yazmak vs. Genetiği değiştirilmiş gıdalardan, tarım ilaçlarına, koruyuculardan lezzet arttırıcılarına kadar saymakla bitmez. Doğal tarıma dönmek bir çare olabilir, ama tam çözüm sağlar mı? Bence sağlamaz. Sonuçta devletin bu işe sahip çıkması şart. Örneğin sütünü sütçüden alıp yoğurdunu kendisi yapan birisi, sütçünün hayvanlarına ne yedirdiğini ya da hangi ilacı verdiğini biliyor mu?

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Verilen örnekler çok masum asıl tehlike bunlar değil aslında akar akar akar iyotlu tuzlarda kullanılan topaklanmayı engelleyici ağır metal " ALÜMİNYUM HİDROKSİT " kanser yapıyor.Aynı ALÜMİNYUMU asprinde görüyoruz kan sulandırıyor doğru sentetik olunca ağır metal ihtiva ediyor.Alüminyum folyolarda ki tehlikeyi yazmaya gerek yok.
Sistein maddesi insan saçlarından elde ediliyor o bile masum sayılabilirsede daha ciddi tehlikeler asidik hale gelmiş içme suları.ABD de bir nehirde balıklarda görülen kanser vakalarının temeli suya karışan doğum kontrol hapları olduğu saptandı.
Diğer bir tehlike bitki çayları.Bitki çaylarının özellikle KEKİK , NANE 3 günden fazla tüketilirse karaciğeri tahrip eder.
Son dönem en büyük diğer bir tehlike YANMAZ , YAPIŞMAZ TEFLONLAR ve SERAMİK ürünler.Teflon kanser yaparken diğer türevleri ağır metal zehirlenmesine neden oluyor.
Yine civa konusu civalar aynı oranda ki kurşundan 6000 kat daha zehirli.Romanın çökme nedenlerinden biri olarak gösterilen kurşun zehirlenmesi de ayrı bir dramatik durumdur.
PEKİ ASIL TEHLİKE HANGİSİ BU SAYILANLARA GÖRE ATOM BOMBASI GİBİ BİR TEHLİKE OLARAK ŞEKER :
Evet en büyük tehlike şeker , glikoz ,fruktoz olarak bildiğimiz KARBONHİDRATLAR.Halen tabiatta tespit edilemeyen karbonhidrat ve türevleri bulunuyor.Bunların enerji kaynağı olarak basit bileşikler halinde kullanılması DİREKT KANSERE NEDEN OLUYOR.Bileşik karbonhidratlar bir nebze bunlardan evla.Ama hepsi tehdit.Beslenme piramidinde en az tüketilmesi gereken besinler.Peki bunun yerine proteinmi alacağız ? Hayır sürekli protein olmaz sonuçta oda glikoza çevrilir.Doğru beslenme az yemektir.Az ama her şeyden almak önemli olan.
KANSERİN NEDENİ ;
Evinizde kullanıdığınız boyalarda ki kurşundan nasıl kurtulacaksınız.
Peki KANSER neden oluyor ?
Kanserin temel nedeni serbest radikaller.Peki bunlar ne yapıyor ? Hücreye giren bu radikaller günde 10.000 kez mutasyon geçiren hücrenin genlerini bozuyor.Her hücrede P53 geni yer alır. Bu gen hücredeki zararlı bozulmalar halinde aktive olarak hücreyi yok eder.Aslında bir tür bomba.Ancak serbest radikallerin etkisiyle meydana gelen bozulmalar sebebiyle hasarlı P 53 geni çalışmaz ve hücre ÖLÜMSÜZ HALE gelir.Evet kanser hücreleri ölümsüzdür dışarıdan etki olmadığı sürece sonsuza kadar yaşarlar ve aynı nitelikteki hücrelerden yaklaşık 10 kat hızla büyür ve metastaz yaparlar..
Bir nükleer reaktör gibi enerji açlığı çeken hücre oksijeni bırakıp şeker ve karbondioksitle çalışmaya başlar.Aslında hücre yaşamak ister ama sizi öldürerek.Bu arada kendisinide yok ettiğinin farkına varmaz.
KANSERİN YAYILMASI DURDURULABİLİRMİ ?
Evet ancak kişiye özel tedavilerle yani aşıyla.Vücutta bağışıklığı sağlayan T hücreleri ki bunlar yabancı hücreleri yok eder Timus bezinden üretilir.Kanser hücresinin kodları verilebilirse bulur ve yok ederler.Bu konuda çok ciddi çalışmalar var.Umut vaaediyor.Yine bitkisel birtakım kürler tesiri olabilir mi ?
Elbette baştacı olarak ZERDEÇAL bitkisi geliyor.Hakkında 3000 nin üzerinde bilimsel çalışma yapılmış mucize bitki.Pankreas kanserini kesin olarak tedavi ettiği tespit edildi.
DENEYSEL BİR ÜRÜN ;
Akciğer kanseri 3 hasta üzerinde denendi % 100 sonuç alındı.Evet inanılır gibi değil ama öyle.Bir büyük rakı içine konulan ısırgan otu 15-20 gün gün ışıgından uzak bekletiliyor.Bu sıvı günlük olarak tüketiliyor sonuç MUCİZEVİ iyileşme.
Küçük hücreli 2 normal hücreli 1 hastada kesin iyileşme sağladı.
Yine beyin tümörlerinde KARABAŞ otu kürü A.Saraçoğlu nun çok etkili mücerrebtir.Bir arkadaşımın eşinde zorla kullandırdım ve mucizevi etki iyileşme.
Evet kısaca görüşlerimi beyan ettim.Siz yinede mutlaka doktora gidin sonuç alamazsanız alternatif yöntemler deneyin.
Selamlar.
 
Son düzenleme:
Üst