Kaçırdığı uçaklarla caddelere inen çılgın pilot!

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

Soğuk Savaş'ın tüm hızıyla sürdüğü 28 Mayıs 1987'de Mathias Rust adında 19 yaşında bir Alman genci, Cessna marka tek motorlu küçük uçağıyla Moskova Kızıl Meydan'a iniş yapmıştı. Helsinki'den kalkış yapan bu genç Sovyet hava savunma sistemini 500 kilometre boyunca aşmayı başarmıştı. KGB tarafından tutuklanan Rust mahkemeye çıktı ve 4 yıl mahkumiyet aldı. İyi halden 14 ay hapiste kaldıktan sonra salıverildi. Bu olay üzerine Gorbaçov bunu bahane ederek aralarında Savunma Bakanı'nın da olduğu hava savunmasından sorumlu 200 kadar üst düzey komutanı ve sivili görevden aldı. Mathias Rust sadece 50 saatlik uçuş tecrübesi olan amatör bir pilottu. Şimdi 49 yaşında olan Mathias Rust artık bu davranışının büyük bir sorumsuzluk olduğunu itiraf ediyor.

Şu ana kadar yazdıklarımdan bile olayın tam bir komplo olduğu anlaşılıyor bence. Gorbaçov'un 'ne' olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten Glasnost reformlarına karşı gelen istemediği elemanlardan kurtulmayı planlıyordu. Hoop, bir genç hava savunmasını aşıp Kızıl Meydan'a iniveriyor (ki bu hiçbir zaman mümkün olmazdı). Ne güzel bir bahane. O da sevmediklerinden kurtuluveriyor. Zaten Sovyetler'in dağılması da böyle adım adım geliyor! (Görüldüğü gibi burada bir komplo teorisyeni gibi düşünmüş oluyorum!)

Sevgili "Motion", Mathias Rust'un ineceği çok geniş bir meydan vardı. Oysa sizin pilot Thomas Fitzpatrick nispeten dar bir caddeye inmiş, hem de iki kere, üstelik de müdavimi olduğu barın tam önüne! Bu durumda sizinki daha becerikli sayılır, oyumu ona veriyorum! Şaka bir yana Alman pilot da koskoca bir SSCB'nin yıkılmasına giden yolun taşlarından birini döşemiş oluyor! (bu benim fikrim tabii)


MRust-in-_Red-_Square.jpg

 
Son düzenleme:

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,984
Bence Mr.No'nun ta kendisi..
Gidin Manaust'a herkese sorun çılgın Amrikano diyecektir..
Ondan başkası böyle bir çılgınlık yapamaz..
Ellerinize sağlık Motion..Bir Mr.No macerası okumuş gibi oldum..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,936
İstanbul
Teşekkürler değerli dostlar.
Tommy Fitz bunları şayet 11 Eylül 2001'den sonra yapsa acaba ne olurdu? diye çok merak ediyorum. O zamanlar soğuk savaş bile olsa dünya kesinlikle daha güvenilir imiş. Bu arada ABD'lilerin çılgın pilotu olur da bizim olmaz mı? Büyüksün "Vecihi" baba!.. :D
www.youtube.com/watch?v=AVlrepBoB9Q
 
Üst