Amerika'nın gizli belgeleri bu anıtların arkasında(mı)!

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,026
Mersin
bu güzel araştırma yazılarını büyük bir keyifle takip ediyorum ,
teşekkürler arkası kesilmesin lütfen
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"Rushmore" dağı Alfred Hitchcock'un 1959 tarihli "North by Northwest" (Gizli Teskilât) filmine de dekor olmuştu. Cary Grant dev heykellerin üzerinden düşmek üzere olan Eva Marie Saint'i son anda çekip kurtarıyordu. Oradaki dağ evi beni çok etkilemişti, ne kadar modern, ne kadar çağının ilerisindeydi? Hatırlatma için teşekkürler sevgili "Motion".


Hitchcock_NBNW_Rushmore.jpg


Gizli Teskilât-Rushmore Sahnesi
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Tercüman Çocuk'un verdiği "Harikalar Ansiklopedisi" sayesinde Rushmore dağı ile tanışmış ve çok etkilenmiştim. Ben de "Superman 2"den tutun da "Richie Rich"e kadar bir çok film ve klipte yer alan bu harika eser ile ilgili bir videoyu istifadenize sunuyorum. Umarım beğenirsiniz.
Paylaşım için teşekkürler sevgili motion..
www.youtube.com/watch?v=bjt1Rshvv8g
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Beni ise, konu "dev heykeller"den açıldığında, zaman zaman bir hüzün basar. Nedeni ise:
Çocukluğumda televiziyonda "Marco Polo" adlı bir film izlemiştim. Film, 1965 yılından Yugoslav-Italyan-Fransız ortak yapımı, bir kısmı Afganistan'da çekilmiş dev kadrolu (Orson Welles, Anthony Quinn, Ömer Şerif, Robert Hüseyin...) bir macera filmi. Bamiyan'daki Buda heykellerini ilk bu filmde görmüştüm, kulis olarak kullanmışlar. O günden beri gidip bizzat görmek istemiştim. Ama hiç bir zaman gidemedim. Ve nihayetinde, 500lü yıllardan kalma 50 metrelik dev heykelleri, üçüncü binyılın henüz bir yılı yeni geçmişken, "taliban" denen vahşiler sürüsü tarafından dinamitlenip yok edildiler...

Filmin afişi:
4GVNkq.jpg


Bamiyan Budaları:
nJN4gB.jpg
 

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,621
38,333
izmir
Nicholas Cage'in "Büyük hazine" filmine de konu olmuştu yanlış hatırlamıyor isem. Teşekkürler ilginç konu için. (Hepimizin içine biraz Martin Mystére kaçmış sanırım).
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Bu konuda benim değerlendirmem biraz mistisizm katmak her zaman turist çeker bir şeyleri canlı tutar.Piramitlerin sırlarının ortaya çıkmasına en başta Mısır Hükümetinin sıcak bakmaması gibi.Sorun oda niye yapıldı.Ulu orta gizli belgeleri mümkün değil saklamazlar tabiatıyla yada gerçekten gizli belge var mı sorusu da sorulabilir.51.Bölge gibi yüksek korunaklı yerler varken pek sanmıyorum.ABD nin kuruluşunu sağlayan FarMasonlar her ayrıntıya olağanüstü dikkat etmişlerdir.Kurucu babaların şifreli bir takım mesajları olduğu aşikar.Adını dağlara yazdımın AMERİKANCASI heykelini dağlara yaptım.Böyle büyük çapta çalışma yapmak çok zor bir iş.Bir ara ağaçtan , alçıdan heykeller yapardım zaman alan zor bir sanat dalı.
Afganistan daki BUDA heykellerini parçalayan PUT diye kurşunlayan ordinaryüs salak sürüsüne gelince BUDA yı tabiri caizse mermi manyağına , bomba manyağına çevirdiler.Elinden gelse PUT BUDA canlanıp ellerinden kaçacak delik arayacak.2017 Yılında nelerle uğraşıyor dünya şaşılacak şey.Barış , özgürlük , kardeşlik , eşitlik kadar güzel kavramlar ve değerler olamaz bence.
Lİvanellinin Konstantiniye Oteline devam ediyorum orada da benzer konular farklı kahramanlar üzerinden işleniyor.Bir mantık hatası daha var ama mühim değil.Ağır ceza mahkemesi tek üyeden oluşuyor gibi bir mantık hatası yapılmış ama olur o kadar sonuçta Hukukçu değil ama babası Ağır Ceza Reisi bildiğim kadarıyla.
Romanda IŞID sempatizanı gencin istiareye yatması ancak sadece ayaklarının YALANDIĞINI görmesi üzerine bunu tevil etmesi anlatılır.Bu ayak yalanması olayının yorumları anlatılır.
Yine bir gencin nasıl yaratıldık nasıl dünyaya geldik sorularına dair yazarın düşünceleri anlatılıyor.Adem den nasıl geldik haşa ilk insanlar kızkardeşleri ilemi evlendi sorularına yanıtlar aranıyor.
Kahpe Bİzansın bronz elleri ve taurus / kızgın boğa olayının perde arkası verilmiş.Cayır cayır kızartılan insanlara dönemin Roma lı medenilerinin nasıl sevindikleri izah edilir.
Yİne Fatih İle Bizans İmparatoru nun neden aynı yere defnedildikleri sorusu soruluyor.
Geldik sona sorunun cevabını bilmiyorum sadece akıl yürütmeye çalışıyorum, ancak fazla aklım olmadığından fazla yürütemedim yürütürsem aklım kalmayabilir.Yürüyen akıl ziyan olabilir.Yürütülen akıl ise boşluk kaldırmaz misali sıkıntı verebilir.Akıl cebellezi olunca hurafeci şarlatanlar tarafından yürütülebilir.
Bu nedenle fikir yürüteyim dedim.Fikirlerimde fazla yürümedi taş gibi ağırlar.Yürütmeyi sevmedim.
Bu nedenle süper muhakeme yeteneğimi kullanarak sonuç almak istedim.Devreler arasında yanmalar meydana gelince bende Göz Doktorunun Karısına bakayım dedim.Olmazsa Sınıkçının kızı , çıkıkçının ablasına ,fıtıkçının halası kitaplarına bir göz gezdireceğim.:D
Yani benim açımdan bu soru malesef cevap bulamıyor.:Ğ
 
Üst