"Canım kurban şiirin gerçeğine hasına"

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Murtaza Abi ve Swingtex arkadaşımızın paylaştıkları Hey dergilerini indiriyorsanız, okuyucuların resim ve şiirlerine yer verilen "Bu Sayfa Sizin" köşesine şöyle bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ara, ara öyle harika şiirler denk geliyor ki;

"Şairim şair olmasına
Canım kurban şiirin gerçeğine hasına
içerisine insan kokusu sinmiş mısralara vurgunum
Bıçak gibi kemiğe dayansın yeter
Eğri büğrü, kör topal kabulüm
Şairim
Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Ayak seslerinden tanırım
Ne zaman bir köy türküsü duysam
Şairliğimden utanırım"


diyen Bedri Rahmi'yi köy türküleri kadar utandırabilirler.

Sizler için birkaç örnek seçtim.


1. Bir numaralı şiire "Boya yaparken tinere maruz kaldım" adını yakıştırdım. Nedense insanda öyle bir duygu uyandırıyor.




2. Bu şiiri entellerden bir entel yazmış ki peh, peh peh!... Adı, "Beni anlamıyorlar" ya da "Gördüğünüz gibi, entelim ben" olmalıymış.




3. Üçüncü şiiri okuyunca eminim siz de benim gibi şaire "senin anan güzel mi" diye soracaksınız!...




4. Bu eserimizin yaratıcısı, bir saat bekletilince sevilmediğini anlayıvermiş. Ama başka bahara kalan vuslat, şairimize fazla bir hasar verememiş.




5. Beşinci eseri kültür dünyamıza kazandıran kardeşimiz, kızın geldiğini hayal ediyor ama sahne bana biraz absürd geldi nedense! Kafamda şair ile sevgilisini şiirde anlatıldığı gibi canlandırmak istediysem de, "güçsüz göz" ne demektir bilemediğim için vaz geçtim.




6. Şairimiz, "kalender meşrep" olduğundan değil, "ulan birini denk getiremezsek, kadınsız kalacağız," diye şansını bir de çirkinlerde denemeye karar vermiş. Sonuçla ilgili bir haber verilmemiş. Bu yüzden, hâlâ bir kız arkadaş tedarik edemeyen genç arkadaşlara bu yöntemi tavsiye etmekten çekiniyorum.




7. Yedi numaralı esere "Seri ilan şiiri" adını verdim. Okurken de "Hay babana rahmet birader," dedim, "neymiş, öyle titreyen eller, karanlık hasretler falan. İstediğini işte böyle açık açık söyle..." Şair, gerçekten de harbi bi kardeşimiz.




8. En müthiş şiiri en sona sakladım. Okurken şairin hangi narkotiğin etkisinde olduğunu benim gibi siz de merak edeceksiniz. Bu alkolün işi olamaz. Hattâ, ihtimaldir ki aldığı dozla ilgili de bir problem var.



Not: Kırmızı bantları kazırsanız, şairlerin adını ve memleketini görebilirsiniz.
 
Üst