Tarayıcıya Böcek Kaçtı!

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Tarayıcıya Böcek Kaçtı!


Bugün bir dergiyi tararken bir yandan da göz ucuyla TV seyrediyordum. 90 sayfayı tarayıp bitirdikten sonra tesadüfen dikkatlice baktığım bir sayfada o böceği gördüm. 45 yıllık bir dergiydi, muhtemelen sayfaların arasında kuruyup kalmış bir haşarattır dedim, aldırmadım. Ama baktım ki her sayfada aynı böcek aynı yerde duruyor. O zaman cama yapışmıştır, silerim gider dedim. Oysa camın arkasındaymış. Üstelik hiç kımıldamıyor, küçük çarpmalarla düşmüyordu. Mecburen tarayıcıyı sökmek zorunda kaldım. A3 (düz yataklı) arayıcı olduğu için ağır, devasa bir cihaz. Bu nedenle çok zor açtım. Hava geçirmez olduğu farzedilen bölmeye o böcek nasıl girmişti? (muhtemelen larva halindeyken!). Önemli bir açıklık olsa camın arkasında toz da birikirdi, oysa kompartman tamamen tozsuzdu. Tarayıcıyı ters çevirip açınca ölü zannettiğim böcek düştü ve tarayıcının içinde kayboldu. Dışarıya düşmüştür deyip aleti kapattım, tekrar kullanmaya başladım. Bir müddet sonra tekrar cama aşağıdan yapıştı. Meğer canlıymış ve içeride saklanmış. Zaten taranmış sayfalara bir kez daha göz attığımda, hep minik hareketler yapmış olduğu anlaşılıyordu. Bir kez daha yavaşça tarayıcının içini açtım. Bu kez elektrik süpürgesini hazır ettim ve böceği süpürgeye vakumlayıverdim. 26 yıldır tarayıcı kullanırım, 12 kadar tarayıcım oldu, bu durum ilk kez başıma geliyor. Tuhaf. Çok tuhaf.


file

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,234
Kamlançu
Abi fıkradaki gibi "belki tarayıcının makinisti"dir o böcek. Niye telaş yaptınız, artık o tarayıcıdan fayda gelmez, siz onu gönderin bari :)
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Ama Allahı var şimdi, entelektüel ve bilgi aşığı bir böcekmiş; kimin camına yapışacağını biliyormuş... :)
(Geçmiş olsun sevgili dostum...)
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
Flaş, flaş, flaş!!!

Çizgi Diyar'ında, çizgi romanların hijyenik olmayan ortamlarda tarandığı ortaya çıktı :) :) :)

Detaylar az sonra... :D
 

Nejat

Guest
5 Şub 2016
320
3,122
Bu bir ilk ama devamı gelecek... Küresel ısınma ve yaşam alanlarını yok etmemiz sonucu hayvanlardaki bir çok değişiklik bilim insanları tarafından saptanmıştır. Hayatta kalmak için kendilerine yeni yaşam alanları bulmaları kaçınılmazdır. Bundan sonra taramaya başlamadan önce, bir kaç kere boş olarak çalıştırıp, tarayıcının içinde bir şey olmadığından emin olmalıyız.

11jslg3.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Rivayet'e göre, İngilizce'de biligsayar hatası için kullanılan "bug", yani "böcek" sözcüğü, bilgisayaraların spor salonu boyutunda devasa makineler olduğu erken bir dönemde, günün birinde gerçek bir böceğin böyle bir makineye girip işlem hatasına sebep olmuş olmasına dayanırmış.

Yani, "tarih tekerrürden ibarettir" :D
 
Üst