kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,983
Hani bir söz vardır..Dışı seni yakar,içi beni yakar..Bu vatandaşlarımızın yaşantısıda böyle..Dışarıdan göründüğü gibi değil..Zorla gülen sıcak kalpli insanlar..Teşekkürler yeryüzü..Hoş bir paylaşım..
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
Söylediklerinize aynen katılıyorum Sayın Doktor.İhtiyacımız olan şey zihnimizi özgürleştirmek ve insan olmak.Richard Bach'ın yazdığı Martı Jonathan Livingston gibi, sürüden ayrılarak kendi yeteneklerimizi geliştirmeliyiz.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319

Çingenelerden söz açılınca hep romantik ve gamsız bir yaşantıları olduğu, her daim mutlu yaşadıkları, şehirde yaşayan bizler gibi birçok sorunla boğuşmak zorunda olmadıkları, canlarının istediği yerde kamp kurup yaşadıkları, günlerini gün ettikleri vs vs zannedilir. Bu yanılsamada belki de onlar hakkında yapılagelmiş romantik filmler ve romantik müziklerin de büyük payı vardır. 1947 yapımı "Altın Küpeler" (Golden Earrings) diye bir film vardı, eskiden TV'de çok gösterildi. Marlene Dietrich ve Ray Milland oynuyorlardı. Siyah beyaz olmasına rağmen orada betimlenen bohem yaşantı tarzı o zaman çok etkilemişti beni, müzikler de tabii.

Bir de şu "Amari Szi Amari" şarkısı. Bu şarkıyı "Everything Is Illuminated" (Her Şey Aydınlandı) filminde daha çok sevmiştim, orada Csokolom seslendiriyordu. Şarkı hakkında daha önce bir konu açmıştım: Csokolom - Amari Szi Amari. Meğer bizden de Efkan Şeşen ıslıkla seslendirmiş şarkıyı.

Amari Szi Amari - Efkan Şeşen

 
Üst