DÜLÜK (Doliche) Roma Kaya Mezarları

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
resim771.jpg
resim770.jpg
resim768aka.jpg
resim767yuy.jpg
resim764uku.jpg
resim765qjq.jpg


KÜLTÜRÜMÜZÜN SEFALATİ-SEFALETİMİZİN KÜLTÜRÜ

* * ATLAS Dergisi'nin 14-15 Eylül 2013 Günlerinde düzenlediği gezide,Tarihi Dülük (Dolhice) Köyünde çektiğim Roma Kaya Mezarının ve tanıtım tabelasının hali.Köy Gaziantep'in hemen yanıbaşında.Kaya mezarıda köyün ortasında.Diğer birçok kaya mezarlarının hali de bundan farksız.Kaya mezarının içi pis su dolu,yosun bağlamış,içinde kurbağalar var.(Resimlerdeki yeşil renkler yosun).
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,776
Kültür için Bakanlık kurmuşuz, Bakanlarımızın kültürle ilgisi yok. Bürokratları içler acısı.

Suç bireylerin, kadroların değil tabii. Türkiye ortalaması haliyle.


Kamuoyuna mal olmuş çok ender sayıdaki tarih ve kültür hazinelerimiz dışındakiler maalesef sevgili tex 'in gündeme getirdiği içler yürekler yakıcı durumda.


Müzelerin depolarında istif edilmiş sayısız tarih ve kültür eseri var, onları sergileyecek mekan ve personel yetersizliğinden.


Çözüm için mutlaka yeni fikirler üretilmeli, politikalar geliştirilmeli.


Belki müzelerin işletilmesinin özelleştirilmesi, envanterleri sağlam tutulmak kaydıyla tarihi ve kültürel eserlerin yurt içinde tutulmak üzere satılmaları düşünülebilir. Devletin bu işin altından kalkamayacağı çok net olarak belli olmuştur. Belki bu sayede ülkemizde binlerce özel açık hava müzeleri, kapalı mekanlarda müzeler oluşur. Hem istihdama, hem turizme ve özellikle tarihi hazinelerimize faydası olur.


Deniz turizminin çok çok üstünde getirisi olacağı ve insanlarımızda kültüre değer verme bilincinin gelişmesinde yararlı olacağı kanaatindeyim.


Ümitli misin?


Neden olmasın:)
 
Üst