ÇR Hangi yolla Kolleksiyon Arşivi yapıyorsunuz?

Subzero

Süper Üye
26 Tem 2010
1,262
15,891
Çizgi Roman (E-Kitap)'larızı nasıl Arşivliyorsunuz?
Hdd' mi?

Yoksa,

Dvd mi?

Yoksa başka yollarla Mı?
Hangisi daha güvenli?

_Ben Hdd'de Arşivleyip saklıyordum.
Hdd Arızalanınca,
Şimdi Dvd arşivliyorum ama Çok yer kaplıyor.
Çok Dvd oldu.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,007
Sarıyer
Sırf yerli - yabancı çizgiroman, dergi ve e-kitap arşivlediğim 2TB lik bir eksternal harddiskim var, herşey onun içinde bozulursa, ben de çok bozulurum herhalde.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Beğndiğim seriler tamamlanınca seri seri indirip DVD'lye kaydetmeyi düşünüyorum.Önüme ne gelirse karman çorman DVD'lediğim arşiv,arşiv olmaktan çok uzak.Bir işe yarayacağını da sanmıyorum.Ben de olmasını istediğim çizgi roman ve e kitapları az ve öz olmak şartı ile arşivlemeyi düşünüyorum..Sadece ben de olmasını istediğim yüz kadar filmi de aynı şekilde arşivleyip yeter diyeceğim.Kısmet ise..
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Bu arada yeni başlayanlara şunu tavsiye etmek isterim.Okumayacağınız sizin için hiç bir anlam ifade etmeyen şeyleri indirmeyin.Boşa zaman kaybı ve masraptan başka bir şey değil.Elimde asla açıp ta için de ne var diye bakmayacağım bir sürü DVD kaldı.Boşa geçen zaman ve masraf.İki gün önce kullandığım diz üstü bilgisayar da tamiri mümkün olmayacak şekilde arızalandı.İki masa üstü bilgisayarı çıkardığı masraflar nedeni ile hücrelerine kadar parçalamıştım.Neyse uzatmayayım.İhticacınız kadar arşivleyin diyip bitireyim.
 
Son düzenleme:

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Geçenlerde 17 gb lık az ve öz beğendiğim serilerden oluşan çizgi roman arşivimi yanlışlıkla sildim o zamandan beride bilgisayarda çizgi roman okumuşluğum yok zaten film ve dizi arşivi yapmayı bir kaç yıl önce bırakmıştım sadece çok beğendiğim tekrar izlenir dediğim filmleri saklıyorum çizgi romanlarında gitmesiyle arşiv işinden iyice çıktım. Bundan sonra ilgimi çeken serileri cilt halinde alıp kitaplığımda ki diğer serilerin yanına eklemeyi düşünüyorum
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Türkiye'de çıkan yayınları mümkün olduğunca satın alarak takip ediyorum. Yabancılarıysa önce indiririm okuduktan sonra beğenmezsem silerim beğenirsem alış-veriş listeme eklerim yani bilgisayarın bir köşesinde durur öyle. Aldıkça onları da silerim.
 

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,563
846
Günümüz teknolojisinde en kolayı ve en uygunu hard diskte saklamak elbette...

Ama mutlaka belli aralıklarla yedeklemesini yapmak gerekiyor. (Dostlara şiddetle tavsiye edilir.)

Ben tamamı türkçe diyebileceğim çizgi romanları asıl olarak tuttuğum 2,5'luk 1 TB bir harddisk kullanıyorum. Sanıyorum ÇR kısmı 500 GB'ı yeni aştı. Daha önce 500 GB HDD kullanıyordum, yeni değiştirmek ve arttırmak durumunda kaldım) Şu anda HDD'de e-kitap vs. de var. Ama gerekirse onları yine başka yere alacağım. Ayrıca yedekleme için kullandığım 3,5'luk 1 ve 2 TB'lık HDD var. Verileri belli aralıklarla bunlara yedekliyorum.
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
820
Bütün çizgi roman arşivimi 2 TB'lık external hard diskimde saklıyorum.
Umarım başına birşey gelmez.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
şu tipe bakar mısınız?

ondan ve başkalarından
öğreneceğim çok şey var..
saklıyorum... ama kaybolabilir...sorun değil!
teşekkürler fındıkfındık,teşekkürler...
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Dvdde arşivlemek sıkıntılı, çok iyi saklasanız bile dvdlerin belli bir ömrü var. En sağlıklısı hdde saklayıp, sıkça başka bir hde de yedekleme yapmak.
 
Son düzenleme:

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,694
türkçede çıkanları (ilgi alanımda olanları) alıp arşivliyorum. diğerlerini hd'de.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
Arşivleme işim tuhaf biraz. Bilgisayarım 6 yıllık var (ama fanları hariç hiç sıkıntı çıkarmadı iyi bilgisayarmış doğrusu.)Arşiv konusuna gelince şimdilik sadece okumadığım comicsleri arşivleyip laptop alınca indireceğim. Yani mediafire'da duruyor. Ancak güvenli değil. Rapidshare'e olan mediafire'ada olabilir. O yüzden laptop alınca çizgidiyarındaki bütün türkçe basım comics'leri arşivleyip(siyah-beyaz bilkalar hariç) kırık link olması durumunda uploadlamak üzere bilgisayarımda bulundurmak istiyorum.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Yayınevlerinin çıkardıklarını kitap halinde,Çizgi Diyarı'nda çevrilip paylaşılanları önce DVD ye kaydedip,sonra yazıcıdan çıkarıp kitap haline getiriyorum.Emekli olduğum için çokça zamanım var.
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
281
410
Türkçe çıkan, takibini yaptığım güncel çizgi romanların baskılarını satın alarak arşivliyorum. Bunun dışında eski yayınları hem İngilizce hem Türkçe çizgi romanları ve e-kitapları hard diskimde saklıyorum.
Bugüne kadar iki kez hard diskimi ve arşivimin tamamını kaybettim ve sıfırdan tekrar oluşturdum. Umarım bu sefer başına bir şey gelmez, çünkü üçüncü kez sıfırdan başlayacak zaman ve enerjiyi kendimde görmüyorum.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,829
Yayınevlerinin çıkardıklarını kitap halinde,Çizgi Diyarı'nda çevrilip paylaşılanları önce DVD ye kaydedip,sonra yazıcıdan çıkarıp kitap haline getiriyorum.Emekli olduğum için çokça zamanım var.

Aynen ve ben de ev kadını olduğum için zamanım çok
tabii göreceli olarak
yedekleme işi kankama ait:)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,954
Takip ettiğim serilerin kitaplarını satın alıyorum.Kitapları elime alıp okumanın keyfini çoğu şeyde bulamıyorum.Onun haricinde yeni oluşturmaya başladığım çok küçük miktarda dijital arşivim mevcut.
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,941
Arşivimi hdd external hard diskte tutuyorum. Ancak hdd diskle yetinmeyenler ve güvensiz bulanlar varsa bir de belli bir ücret karşılığını da gözden çıkarmayı düşünüyorsanız, bulut bilişimden faydalanabilirsiniz. şayet bunu yapacak arkadaşlar varsa
1- arşiviniz yıllarca saklanabilir ve zarar gelmez
2- nereye giderseniz gidin internet olan her yerden ulaşıp indirebilirsiniz.
3- link olarak gösterebilir, çizgi diyarında link kırıklıklarında linkleri yenileyebilirsiniz.
4- Dosyalarınızı sync (senkronizasyon) özelliği varsa otomatik güncelleyebilirsiniz. Ayrıca çalışıyorsanız ve işiniz bilgisayarlaysa yanınızda disk, vs. taşımanıza gerek kalmaz. her türlü yedeklemeyi yapabilirsiniz (yasal prosedürler dahilinde tabi :) )
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Arşivlediğim yaklaşık 30 Gb çizgi roman var.Bir o kadar da film.Çizgi romanlara daha bir ağırlık veriyorum.Filmlerin linklerini sürekli yenilenebilme imkanı var ama çizgi romanda malesef öyle bir imkan olmuyor.Yayınlanınca elimdeki çeviri-balonlamaları silmiyorum.Satın alana kadar ama kimseye de dağıtmıyorum çizgi romanın linklerini.32 gb lik 3 flash belleğim var kitaplığımın en üst rafında küçük bir kutuda duruyor.Ayrıca bu aralar müzik arşiviyle ilgileniyorum.İndirdiklerimin Mediafire linklerini de kaydediyorum tüm linkleri ayda bir kontrol ediyorum.Kırılan varsa yeni link arıyorum yoksa çıkarıyorum o linki listeden.
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Downloadien'ler, Kuzey Avrupa ülkelerinden birinde resmen din statüsü almak için başvuruda bulundu. İnternetten birşey indirmek artık bir din.

Ben olayı tapılacak noktaya getirmediysem de patolojik noktayı geçtiğimi düşünüyorum. Bilgisayarlarda bir download çubuğu görmeyince bakışlarım sabitleşiyor. Sinirli ve huzursuz oluyorum. Download'a ilk başladığım dönemlerde, acaba indirdiklerimi okumadan ölür müyüm diyordum. Şimdi sayfasını görmeden öleceğim kesin olan, zirilyon çeşit indirilmiş kitabım var. Buna rağmen indirmeye devam ediyorum. Harddisklere ve bilgisayarlarıma kopyalıyorum. Yedekleme maalesef yapmıyorum. Harddisklerim bozulursa ciddi bir travma geçiririm. Ama aslında amaç zaten okumakdan çok indirmek olduğu için, tekrar başa sarar yine indiririm.

Ciddi bir hastalık geçirdim. Öleceğimi düşünüyordum. Bilgisayarlarımda arşivlenmiş, eğlenmeyi seven hanımlar içerikli, jpg klasörlerim vardı. Benden sonra kimse görmesin diye gigabaytlarca muhafazakar hanım jpg'ini bilgisayarımdan sildim. Hastalığın en dramatik sahnelerinden biriydi.

Downloadien'liğin şartı kaç acaba?
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Bilgisayarlarda bir download çubuğu görmeyince bakışlarım sabitleşiyor. Sinirli ve huzursuz oluyorum. Download'a ilk başladığım dönemlerde, acaba indirdiklerimi okumadan ölür müyüm diyordum. Şimdi sayfasını görmeden öleceğim kesin olan, zirilyon çeşit indirilmiş kitabım var. Buna rağmen indirmeye devam ediyorum. Harddisklere ve bilgisayarlarıma kopyalıyorum. Yedekleme maalesef yapmıyorum. Harddisklerim bozulursa ciddi bir travma geçiririm. Ama aslında amaç zaten okumakdan çok indirmek olduğu için, tekrar başa sarar yine indiririm.

Tuhaf.Bende bir indirme çubuğu görmessem huzursuz oluyorum.
 
Üst