Winkawaks Emülatörü ve Romları

Enver Yılmaz

Çeviri & Balonlama
11 Ocak 2018
696
6,507
Kocaeli
AhYkndv.png


Winkawaks Emülatörü ve Romları:


Winkawaks da ne ola diyenler için eski atari oyunlarını bilgisayarda oynayabildiğimiz Mame cinsi bir emülatördür, kullanımı Mameden daha kolaydır, içindeki CPS1, CPS2 ve Neogeo Romları mame ile de uyumludur, Bir arkadaş istemişti, ben de bendeki Emülatör ve romları bir linke yükledim, ilgilenen arkadaşlar da indirebilir.
 
Son düzenleme:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,448
8,399
İzmir
Enver abi, indirdikten sonra oyunları
nasıl kuruyoruz? Her oyunun ayrı
setup dosyası mı var? Yoksa seçtiğimiz
oyunun üzerinde çift tık mı yapıyoruz?
Ne çok soru sordum, değil mi?
 

Enver Yılmaz

Çeviri & Balonlama
11 Ocak 2018
696
6,507
Kocaeli
Online oynama zımbırtısı Caliera galiba varsa kapışalım :)

Caillera var ama tanımlı değil bunda malesef...

Enver abi, indirdikten sonra oyunları
nasıl kuruyoruz? Her oyunun ayrı
setup dosyası mı var? Yoksa seçtiğimiz
oyunun üzerinde çift tık mı yapıyoruz?
Ne çok soru sordum, değil mi?

Oyunları kurmuyoruz, setup dosyaları yok, oyunlar roms klasöründe cps1, cps2, neogeo klasörlerinin içinde zip dosyaları olarak mevcut, emülatör oyunlara rom diyor, sadece emülatöre bu romlar nerede onu göstermek gerekiyor, benim Bilgisayarımda D Harddiskinde duruyor bu Winkawaks bütün ayarları da ona göre eğer indirdiğiniz klasörü Yerel Disk D ana dizinine taşırsanız yani D:\WinKawaks olacak şekilde benim ayarlarımı otomatik olarak görecektir, ondan sonra winkawaks.exe dosyasını çalıştırın, gelen pencerede Dosya bölümünden Load Game tıklatın açılan oyunlar listesinden istediğinize çift tıklayarak oynayabilirsiniz,Alt ve Enter tuşuna basarsanız Emülatör tam ekran olur, bir de emülatörden çıkarken önce Enter tuşuna basın oyun dursun sonra Esc ile veya sağ üst köşedeki çarpıya basarak kapatabilirsiniz. Emülatör Türkçe, ayarlar bölümlerini biraz gezin derim, kontrol tuşlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ben ayarları sıfırdan kendime göre yapacağım diyen arkadaşlar da aşağıdaki videodan nasıl yapacaklarını görebilirler.

 
Son düzenleme:

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,209
3,856
Osmaniye
Kurulum basit. Akabinde roms klasörünün içerisinde üç tane daha klasör göreceksiniz. Cs1, Cs2 ve Neogeo klasörü. SNK'nın Neogeo oyunlarını oynayabilmeniz için ayrıca neogeo.zip dosyasının Neogeo klasörünün içerisinde olması lazım. Akabinde tüm zipli rom dosyalarını neogeo klasörünün içerisine kopyalayıp winkawaks programını çalıştırıyorsunuz. File menüsünden load game menüsüne tıklıyorsunuz. Açılan ekranda oyunların listesini göreceksiniz ancak oyunları henüz oynayamazsınız. Sağ tarafta only available tıklayıp akabinde rescan all kısmına tıklayın. Program neogeo klasöründeki oyunları listeleyecek. İstediğiniz oyuna tıkladığınızda oyun yüklenecek. Oyun tuşları default olarak sol üst taraftaki dört harf (q-w-s-d) tuşları ve yön tuşları ile oynanır.
Atari çocuğu olduğumuz için yıllardır bilgisayarımda bu oyunları oynarım.
Herkese bol şans.
 
Üst